Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: ‘Een terrasje doen in het water’

Renson: ‘Een terrasje doen in het water’

Midden in het water kunnen de bewoners nu vanuit een zitkuil uitkijken over het wateroppervlak. Een Camargue terrasoverkapping zorgt op die open plek voor de nodige beschutting tegen zon, wind en regen. 

(Beeld: Sourbron Fotografie.)

“Het was de specifieke wens van de eigenaren om vanuit hun terraszetel op ooghoogte te kunnen genieten van het wateroppervlak van de zwemvijver rondom hen”, vertelt Johan Ons. “En dus hebben we bij het totaalontwerp van hun tuin een zitkuil met terras midden in het water voorzien. Door ramen in de wanden wordt hen zelfs een blik onder het waterniveau gegund. Dat idee hebben we opgedaan in het Limburgse Bokrijk waar je ‘door het water’ kunt fietsen, met het wateroppervlak links en rechts van je.” 

Hoewel dit terras midden het water niet het hoofdterras bij de woning is, is dit toch de plek waar de bewoners het meest vertoeven. Heel vroeg ’s morgens, om er de vissen te voeren, maar even goed om midden in de vijver tot rust te komen of juist in het centrum van de actie te staan met zwemmende of roeiende familieleden en buren in of op het water rond hen. “Een nadeel van zo’n eiland zou natuurlijk zijn dat de zon er vrij spel heeft, want schaduw is er niet meteen in de buurt”, aldus Johan Ons. “En dus is bij het ontwerp van de nieuwe tuin de Camargue terrasoverkapping in het vizier gekomen.” 

“De Camargue was eigenlijk het eerste waar we allebei aan dachten om dit magische plekje toch de ideale beschutting te kunnen geven”, verklaart hij de keuze voor het topproduct uit het Outdoor Living assortiment van Renson. “Het lamellendak kan openen of sluiten naargelang de hoeveelheid zon of schaduw die men wil. Maar het gaat verder dan dat, want bij een plotse zomerse regenbui kunnen de lamellen worden gesloten en kan men toch op het terras blijven zitten. Om ook beschut te zitten wanneer de wind opsteekt, zijn optionele screens in de zijwanden geïntegreerd. Door ze te sluiten, wordt van de overkapping een gezellige cocon gemaakt, zonder de wind als spelbreker. Het maakt dat gebruikers niet alleen langer tijdens zomeravonden, maar ook vroeger en later in het seizoen van hun favoriete plek ‘in de vijver’ kunnen genieten, zelfs met licht en geluid die eveneens in de terrasoverkapping zijn ingebouwd.” 

Johan Ons kijkt heel tevreden terug op dit project. Niet alleen omdat hij in de Camargue een heel degelijke en duurzame terrasoverkapping ziet, maar ook en vooral omdat die volgens hem perfect in het project is geïntegreerd. “Dat de overkapping de rest van het tuinontwerp niet stoort, is vooral te danken aan de openheid van de structuur en aan de lichte kleur. Dankzij de uitgebreide kleurkeuze kun je zowel kiezen voor een rustig, neutraal zwart als voor de RAL kleur van het buitenschrijnwerk van de woning. Als ook alle beplanting helemaal volgroeid zal zijn, wordt dit pas een echte oase van rust”, besluit hij. 

Projectpartners: 
– Tuinontwerp en -aanleg: ONS Tuinarchitectuur
– Installateur van de Camargue: Mevac
– Fabrikant van de Camargue: Renson  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details