Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson beschermt zijn innovaties
Renson Camargue terrasoverkapping met geïntegreerde doekzonwering.

Renson beschermt zijn innovaties

“Dat zit al ruim 110 jaar in het DNA van ons familiebedrijf ingebakken. Wij investeren fors in R&D en productontwikkeling, om als wereldwijd trendsetter en voortrekker in ventilatie, zonwering en outdoor living nu en in de toekomst een hoofdrol te kunnen spelen.” 

Maar liefst 10% van de 1200 medewerkers van Renson is actief in onderzoek en ontwikkeling op de drie kerncompetenties van Renson: ventilatie, zonwering en outdoor living. Dat levert steeds opnieuw nieuwe producten of innovaties op die inspelen op behoeftes die op gezette tijden in de markt ontstaan. “Logisch dus, dat wij ook de nodige initiatieven nemen om die investeringen te beschermen, bijvoorbeeld aan de hand van octrooien en modellen op producten die we wereldwijd afzetten”, zegt Renson. “Daaronder innovaties als de integratie van doekzonwering in de Camargue terrasoverkapping – het huidige topmodel in ons outdoor living assortiment – of de nieuw Fixscreen® Minimal oplossingen. “De octrooien en andere beschermingen die wij gebruiken, bieden ons de beste kans op een blijvende voorsprong op productgebied”, besluit Renson. “Want alleen zo is het mogelijk voor ons om het hoge niveau op vlak van innovatie, design en duurzaamheid dat wij nastreven te blijven volhouden.”

Auke Bakker is de nieuwe commercieel directeur van Renson in Nederland.

Auke Bakker nieuwe commercieel directeur Renson Nederland

Kort geleden is Auke Bakker (40) aangesteld om als nieuwe commercieel directeur leiding te geven aan het Nederlandse verkoopteam van Renson. Bakker heeft de afgelopen vier jaar gewerkt bij Kreon, een Belgische fabrikant van architecturale verlichting en metalen systeemplafonds. Daarvoor heeft hij dertien jaar ervaring opgedaan bij het Zwitserse Silent Gliss en dus is zonwering en raambekleding voor hem geen onbekend terrein. 

Volgens Renson biedt deze achtergrond Bakker een goede basis om Renson als fabrikant van oplossingen voor gezond en comfortabel wonen in Nederland verder op de kaart te zetten. De grootste uitdaging voor Auke Bakker in zijn nieuwe functie is om de combinatie van architecturaal design en praktische oplossingen op het vlak van zonwering, ventilatie en outdoor living als totaalconcepten in de markt te zetten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details