Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: ‘Aero Skye, een comfortabel inbouw lamellendak met schuif- en kantelbare lamellen’
De lamellen van de Aero Skye kunnen kantelen en schuiven. (Beeld: Marc Sourbron.)

Renson: ‘Aero Skye, een comfortabel inbouw lamellendak met schuif- en kantelbare lamellen’

De Camargue Skye met zijn kantel- en schuifbare lamellen is de meest exclusieve telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson. Als inbouwmodule Aero Skye kan dit dak naadloos worden geïntegreerd in een bestaande constructie. De Aero Skye gaat dan op in de architectuur, waarmee nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd om een terras het jaar door als extra buitenkamer te gebruiken en binnen en buiten naadloos in elkaar te laten overlopen. 

Integratie of opbouw

De Aero Skye kan volgens Renson in elke constructie worden in- of opgebouwd, waardoor het openschuifbare lamellendak deel gaat uitmaken van het ontwerp van een gebouw. Per zijde kan worden gekozen of de structuur wordt geïntegreerd of opgebouwd. Dit is vooral belangrijk voor de keuze van de juiste waterafvoer: vanaf een hoek naar beneden of zijdelings in het dak. De waterafvoer is onzichtbaar, net als alle bevestigingen, bedrading en verankeringen. 

Kantelen en schuiven

De kantelbare lamellen zorgen steeds voor optimale omstandigheden op een terras: droog bij een regenbui en met geopende lamellen met de juiste hoeveelheid zon of schaduw. Volgens Renson maakt dat van de Aero Skye het ideale terrasdak voor alle seizoenen. Zowel bij in- als bij opbouw kan de dakstructuur zo worden geïnstalleerd dat het opengeschoven lamellenpakket in of boven de constructie verdwijnt met als resultaat 100% vrij zicht naar boven. 

Eindeloos personaliseerbaar

De Aero Skye wordt op maat gemaakt met een spanbreedte tot maximaal 4500 mm en een pivotbreedte tot maximaal 6200 mm. Het roteren en openschuiven van de daklamellen gebeurt via de bijbehorende app. De Aero Skye kan in een groot aantal kleuren worden geleverd, zowel in structuur-, glans- of matte lak. Optioneel kunnen de daklamellen worden afgewerkt met een wooddesign in natuureik, walnoot of witte eik. Verder is het mogelijk het dak te personaliseren met ledverlichting, een heat & sound beam en een regensensor. 

Gepatenteerde S-drive technologie

De roteer- en schuiftechnologie die Renson speciaal voor de Aero Skye heeft ontwikkeld, zorgt voor een betrouwbaar roteren en schuiven van de lamellen. De synchrone aandrijving aan beide uiteinden van de daklamellen moet ervoor zorgen dat het dak ook bij asymmetrische belasting in een vloeiende beweging opent en sluit. 

Opleiding vereist

Om een technisch en esthetisch correcte installatie van de Aero Skye te garanderen, moeten installateurs een (verplichte) opleiding bij Renson volgen. Daarin komen zowel de aansluiting van de elektronica als de juiste montagewijze aan bod.  

Zes design styles voor de Camargue

Op de R+T digital heeft Renson zes nieuwe design styles voor de terrasoverkapping Camargue gelanceerd. Z&R heeft er in nummer 2 van dit jaar over bericht. Renson heeft deze design styles in samenwerking met het gerenommeerde trendbureau Francq Colors ontwikkeld en hecht eraan ze nogmaals voor het voetlicht te brengen. In combinatie met de leverbare opties en accessoires kan de Renson verdeler de eindgebruiker zo voortaan zowel met de functionaliteit als met de look and feel van zijn terrasoverkapping ondersteunen om zo een buitenkamer te realiseren die exact naar wens is vormgegeven. De zes nieuwe design styles zijn: 

Earth Oasis – Warme, zuidelijke kleuren, texturen en materialen

Pure Essence – Licht en ruimte, met kalk-, zand- en natuurlijke wittinten

Idyllic Garden – Een warmgrijze structuur met een olijfgroene ondertoon

Spiritual Harmony – Een minimalistische stijl in een donker kleurenpalet

Tech Cocoon – Transparant wit met Fixscreens, Loggia panelen, glazen schuifwanden of gordijnen

Crystal Lounge – Strak en minimalistisch in zachtgrijs met wit

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details