Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Red Dot product design Award 2022 voor Fixscreen Minimal van Renson

Red Dot product design Award 2022 voor Fixscreen Minimal van Renson

Minimalistisch design met een maximum aan mogelijkheden

Renson mag een nieuwe internationale award in de trofeeënkast bijzetten. Met de Red Dot product design award voor de Fixscreen Minimal valt de nieuwste telg in het assortiment windvaste doekzonwering in de prijzen. Dat de Belgische zonweringsfabrikant minimalistisch design weet te rijmen met een maximum aan toepassingsmogelijkheden, gooit dus ook internationaal hoge ogen.

Fixscreen Minimal werd zo ontworpen dat de minimalistische, windvaste doekzonwering voor elk type raam geschikt is. Bij de ontwikkeling van dit nieuwe type doekzonwering lag de volle focus op functionaliteit en een esthetische integratie in gevels met de slankste raamprofielen. Daarvoor werd elk onderdeel en detail van de Fixscreen herbekeken: van doekkast over zijgeleiders, doekrol, afmetingen en doekspanning. Het resultaat? Minimale afmetingen en een high-end design zonder zichtbare schroeven. Daarmee is het voortaan mogelijk om doekzonwering zo goed als onzichtbaar op het raam te installeren.

Paul Renson (CEO Renson): “Dankzij buitenzonwering als deze worden zonnestralen tegengehouden nog voor die het glas van (grote) ramen kunnen bereiken. In steeds beter geïsoleerde en luchtdichte gebouwen is dat anno 2022 de meest efficiënte, natuurlijke en duurzame manier om een comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen, zonder risico op oververhitting. Voorkomen dat de stroomkosten voor koeling de pan uit swingen, is namelijk dé uitdaging van de toekomst. Dat de Fixscreen Minimal beloond wordt met de Red Dot product design award, bewijst dat naar waarde geschat wordt hoe ook technieken als deze op het vlak van design tegemoet komen aan de recentste, minimalistische bouwtrends.”

De inbouwversie van de Fixscreen Minimal is voor elk project en op elk type raam inzetbaar dankzij een uitgebreid gamma van zijgeleiders, inclusief een unieke vrijstaande én gekoppelde zijgeleider. Die staat los van het raam en maakt het mogelijk om tot 3 screens te koppelen tot een maximum breedte van 12 meter.

Vandaag voert Renson uit naar 83 landen en heeft het bedrijf wereldwijd 1200 medewerkers aan de slag. Of het nu gaat om ventilatie, zonwering of ‘outdoor living’: design wordt er structureel ingezet om technieken onzichtbaar in te werken, perfect geïntegreerd in het interieur, de gevel of de tuin: van raamventilatieroosters, over minimalistische zonwering, binnendeurlijsten en scharnieren tot buitenleefruimtes. “Design tilt met andere woorden een puur functioneel product naar een hoger niveau, waardoor het visueel rustiger oogt,” alsnog Paul Renson.

“Succes in deze wedstrijd is het beste bewijs van een degelijk design en dito kwaliteit,” looft Professor Dr. Peter Zec (oprichter en CEO van de Red Dot Award) de Red Dot winnaars. “Het bevestigt dat de ontwerpers de noden van hun klanten perfect begrepen hebben.” “We zijn bijzonder trots op deze award,” besluit Paul Renson (CEO Renson). “Het toont inderdaad nogmaals dat we ons als pionier in onze branche kunnen onderscheiden door te innoveren met nieuwigheden die perfect inspelen op de behoeften van de markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details