Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rainbowsol: ‘Wij hebben een heel breed scala knikarmschermen’
Het zelfdragend driebuisscherm Q-240.

Rainbowsol: ‘Wij hebben een heel breed scala knikarmschermen’

“Al heel lang wordt er gesproken over een mogelijke teruggang in populariteit van het traditionele knikarmscherm. De oorzaak hiervan zou dan liggen in de opkomst van alternatieven, zoals het verandadak, de pergola-zonwering en andere exotische oplossingen. Maar wij merken daar vooralsnog helemaal niets van!” Aan het woord Robert Bosch van Rainbowsol. “Wij zien nog steeds ieder jaar een toename in het aantal verkochte knikarmschermen”, gaat hij verder. “De markt wordt weliswaar wat afgeroomd door die alternatieven maar niet in die mate dat wij dat substantieel merken in de volumes. Die blijven groot en groeiende, met als voorlopige hoogtepunten de ‘coronaseizoenen’ 2020 en 2021.”

Q-230 tweebuis knikarmscherm met de strakke vormgeving die de Q-series kenmerkt.

“We durven gerust te stellen dat Rainbowsol als fabrikant wel zo ongeveer het breedste assortiment knikarmschermen op de Nederlandse markt heeft”, zegt Bosch. “Naast de ‘ouderwetse’ 78/110 schermen, de Malta en de Rhodos – overigens nog immer geliefd bij een deel van het wat oudere publiek of mensen met een smalle beurs die toch behoefte hebben aan schaduw – hebben we in het gamma tweebuisschermen de populaire Ibiza, een semicassettescherm, en het cassettescherm Ibiza Plus, de gestroomlijnde Balero met halfronde- of ronde voorlijst en de Palma. In het driebuizensegment hebben we de oersterke Corfu, de nieuwe Balero XL en de vooral in de horeca veel toegepaste Marbella. De meeste van deze schermen zijn ook uit voorraad leverbaar

Het zelfdragend driebuisscherm Q-240 met geïntegreerde ledverlichting.

De Q-serie

Om het succes van de productgroep knikarmschermen te bestendigen en uit te breiden heeft Rainbowsol nog twee schermen uitgebracht. Het zijn de Q-230, een tweebuisscherm tot 5,5 m breed, en het driebuisscherm Q-240 tot maximaal 6,5 m breed. Ze maken onderdeel uit van de Q-serie, net als het uitvalscherm Q-105 en de zipscreen Q-100. “Alles in een oogstrelende moderne strakke vormgeving en bij de introductie beloond met de Z&R Product of the Year Award”, aldus Bosch.

Q-105 uitvalscherm.

Uitvalschermen

Wat geldt voor de knikarmschermen geldt volgens Bosch ook voor de uitvalschermen: “Ze zijn nog lang niet uitgerangeerd! Ze worden door onze dealers niet zo massaal verkocht als bijvoorbeeld screens, maar in volume nog steeds voldoende om er een redelijk uitgebreid programma op na te houden. Naast de immer populaire Carré ook de good old 50/80 en 65/110, zowel in de uitval- als in de uitvoering met glijarm. Daarnaast hebben we de cassette-uitvoering Kreta en – zoals al aangegeven – zelfs een nieuw uitvalscherm in de vorm van de strak vormgegeven Q-105.”

“Kortom, twee productgroepen die nog lang niet aan populariteit hebben ingeboet, integendeel, waar we ons als fabrikant hard voor blijven maken door het assortiment compleet en up-to-date te houden”, sluit Bosch af. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details