Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rainbowsol: ‘Knikarmschermen zijn nog altijd ongekend populair!’
Zelfdragend driebuis knikarmscherm Q-240 uit de kubistisch vormgegeven Q-series met led-verlichting in de kast.

Rainbowsol: ‘Knikarmschermen zijn nog altijd ongekend populair!’

“En dat zou dan veroorzaakt worden door tal van alternatieven, zoals het verandadak, de pergolazonwering en andere exotische oplossingen. Maar niets is minder waar! Wij zien nog ieder jaar een toename van het aantal verkochte knikarmschermen. En natuurlijk wordt er iets van die markt afgesnoept door de alternatieven, maar niet in die mate dat wij dat substantieel merken in de volumes. Die blijven ongekend groot en blijven ook groeien, met als voorlopig hoogtepunt het seizoen 2020!”

Driebuis knikarmscherm Balero in de Limited Edition kleur Stargrey.

“Wat daarbij helpt, is dat Rainbowsol als fabrikant ongeveer het breedste assortiment knikarmschermen op de Nederlandse markt heeft”, vervolgt Bosch. “Naast de twee ‘ouderwetse’ types 78/110 Malta en Rhodos – nog immer geliefd bij een deel van het wat oudere publiek of mensen met een smalle beurs die toch behoefte aan schaduw hebben – hebben we ook tweebuisschermen in het assortiment. Dat zijn het populaire semicassettescherm Ibiza, het cassettescherm Ibiza Plus, de gestroomlijnde Balero met halfronde of ronde voorlijst en de Palma. In het assortiment driebuisschermen heeft Rainbowsol de oersterke Corfu, de nieuwe Balero XL en de vooral in de horeca veel toegepaste Marbella. De meeste van deze schermen zijn ook uit voorraad leverbaar in de Limited Edition uitvoering.” 

Uitvalscherm Kreta met doekcassette in RAL 9010.

Om het succes van deze productgroep te bestendigen en uit te breiden heeft Rainbowsol recentelijk twee nieuwe knikarmschermen uitgebracht. Het zijn het tweebuisscherm Q-230, dat tot 5,50 m breed gaat, en het driebuisscherm Q-240 dat tot 6,5 m breed gaat. “Deze schermen maken onderdeel uit van een serie, waarin ook het uitvalscherm Q-105 en de zipscreen Q-100 zijn opgenomen”, aldus Bosch. “Al deze producten zijn fraai, modern en strak vormgegeven.” 

Ook uitvalschermen zijn nog lang niet van het toneel verdwenen

“Wat geldt voor de knikarmschermen geldt in zekere zin ook nog steeds voor de uitvalschermen”, meent Bosch. “Ze worden door de consument zeker niet zo massaal gekocht als bijvoorbeeld screens, maar wel nog steeds in voldoende aantallen voor Rainbowsol om er een redelijk uitgebreid programma van op na te houden. Naast de immer populaire Carré ook de ‘good old’ 50/80 en 65/110, zowel in de uitval- als in de glij-armuitvoering. Uiteraard ontbreekt met de Kreta ook een de cassette-uitvoering niet en hebben we met de strak vormgegeven Q-105 zelfs een nieuw uitvalscherm in het Rainbowsol assortiment opgenomen!” 

Uitvalscherm Q-105 met doekcassette.

“Kortom, twee productgroepen die nog lang niet aan populariteit hebben ingeboet”, besluit Bosch. “Integendeel! Productgroepen waar we ons als fabrikant hard voor zullen blijven maken door het assortiment compleet en up-to-date te houden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details