Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rainbowsol en Aluminium Donk al decennia een ijzersterk team!
Robert Bosch (links) en Erik Donk in gesprek. Van kwaliteitscontrole tot strategisch overleg: er is altijd interactie tussen de twee bedrijven.

Rainbowsol en Aluminium Donk al decennia een ijzersterk team!

Made in Holland is écht Made in Holland

Als de eerste vraag is hoelang precies de twee bedrijven al samenwerken, dan moeten zowel Robert Bosch, verantwoordelijk voor de verkoop bij Rainbowsol in Leerdam, als Erik Donk, directeur-eigenaar van het in Lopik gevestigde Aluminium Donk, het antwoord schuldig blijven. “Het startte ooit in de jaren tachtig”, zegt Erik. “Maar wat de precieze startdatum ook is, de langjarige samenwerking heeft sowieso tot een ware ‘keten-vriendschap’ geleid. Samen ontwikkelen is het credo geworden.” 

Rainbowsol heeft intussen een stevige positie in de Nederlandse zonweringmarkt veroverd. Daarvan getuigen ook de diverse awards die in de laatste jaren zijn gewonnen. Maar die positie was waarschijnlijk nooit bereikt zonder de hechte samenwerking met Aluminium Donk bij de productontwikkeling. “De firma Donk is een leverancier die écht bij ons past”, constateert Robert Bosch. “Ik heb in al die jaren ervaren dat ze ongekend veel expertise hebben binnen het vakgebied van de aluminiumgieterij. Al decennialang levert Donk de vele aluminium gietdelen die wij nodig hebben voor de productie van onze knikarm- en uitvalschermen, serrezonwering, screens enzovoort. Donk kent de eigenschappen van onze producten als geen ander, dus er vindt altijd een messcherpe toets plaats of alles wat wij willen technisch ook daadwerkelijk kan. Donk is daardoor een belangrijke samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van nieuwe producten.” 

De aluminium broodjes staan klaar om versmolten te worden voor het gietproces.

“Soms zijn dat trajecten van meerdere jaren”, zegt Erik. “Hoewel ik minstens twee keer per week contact heb met Rainbowsol over alle lopende zaken, zijn er dus ook op gezette tijden strategische sessies met elkaar rondom een idee of ontwerp. De contacten zijn intensief.” Robert erkent dat en voegt toe dat het daarnaast ook nog eens ‘hartstikke prettig’ is dat Lopik en Leerdam niet al te ver bij elkaar vandaan liggen. “Je rijdt er dus heel gemakkelijk even langs om van gedachten te wisselen.” 

Made in Holland

De trots zit niet alleen in de langjarige samenwerking maar ook in het credo ‘Made in Holland’. “Er zijn genoeg aluminiumgieterijen en -fabrikanten – ook in het buitenland – waar we mee zouden kunnen samenwerken. Maar Rainbowsol is een echt Nederlands bedrijf. We zoeken zo veel mogelijk onze leveranciers en samenwerkingspartners dicht bij huis. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar met Aluminium Donk gaat de samenwerking heel gesmeerd. En omdat we de schakels tussen onze bedrijven kort houden, zijn we heel duurzaam bezig. ‘Made in Holland’ is dus geen containerbegrip, maar heeft heel concrete, positieve effecten!” 

In de nieuwe hal van Donk is ruimte genoeg voor alle gietmachines.

Erik knikt. “In mijn beleving is Rainbowsol marktleider voor knikarmschermen. De prijs-kwaliteitverhouding van de producten van Rainbowsol is naar mijn inzicht een van de beste van Nederland. En als er wordt geïnnoveerd, doet Rainbowsol dat goed. Vooral op het gebied van design weten ze er altijd een bijzondere twist aan te geven. De ontwerpen zijn uitgekiend. Het zijn de puntjes op de i. En ja, dan is het logisch dat wij als leverancier trots zijn dat we met ons aluminium mogen bijdragen aan die prachtige producten.”

Heeft Erik zélf thuis eigenlijk zonwering uit de Rainbow Collection aan de gevel? Hij moet lachen. “Ik zou niet durven om voor een ander merk te kiezen! Ik ging en ga helemaal voor ‘Made in Holland’! En voor ‘Making Shadow Beautiful’!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details