Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Binnenzonwering & raamdecoratie

‘Raamdecoratie, de mooie energiebespaarder’

RB_2355
Rolgordijnen kunnen worden gekozen in een kleur die harmonieert met de andere kleuren in het interieur.

6 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Met een nieuwe collectie Rolgordijnen in de winkels en een innovatief 2023 voor de boeg gaat Luxaflex vol door”, constateert Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Een van de belangrijkste troeven dit najaar: de consument overtuigen van het belang van goede zonwering en raamdecoratie om woningen duurzaam en energiezuinig te maken.” 

Rolgordijnen

Rolgordijnen passen in ieder interieur, vindt Silvia Jagtenberg. “De nieuwe Luxaflex-collectie speelt in op de laatste trends voor woningen en ramen en combineert de simplistische kenmerken van een traditioneel rolgordijn met de herkenbare eersteklas designstijl en -kwaliteit die eindgebruikers van Luxaflex gewend zijn. Deze nieuwe collectie biedt de perfecte balans tussen woonmode en functionaliteit. Tijdloze en eigentijdse dessins en een breed palet unikleuren worden gecombineerd met akoestische, lichtwerende of antibacteriële eigenschappen. En natuurlijk staat duurzaamheid in deze collectie voorop. Luxaflex Rolgordijnen zijn ontworpen met stoffen en materialen die schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid bieden. Zo zijn de GreenScreen Sea-Tex-stoffen gemaakt van 50% gerecycled plasticafval uit de oceaan.” 

Rolgordijnen dragen bij aan een duurzame en energiezuinige woning.

Layering is luxe besparen

De nieuwe Luxaflex Rolgordijn-collectie, maar ook bijvoorbeeld Duette en Plissé Shades bieden verschillende manieren om ramen te layeren met gordijncombinaties. Layering – het combineren van meerdere typen raambekleding voor het raam – is niet alleen heel populair, maar helpt ook energie te besparen. 

Door meerdere vormen van raambekleding te combineren, worden extra mogelijkheden gecreëerd op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole. De functionaliteit van raambekleding, zoals bijvoorbeeld de toepassing op draai-kiepramen of de privacycontrole van top-down-bottom-up-systemen, wordt dan gecombineerd met de uitstraling van gordijnen. 

Een ander belangrijk voordeel van layering is dat meerdere lagen voor het raam een isolerend effect hebben en daarmee bijdragen aan energiebesparing. Dat is goed voor het milieu en het helpt om de energierekening te beheersen. Tot slot draagt het spelen met verschillende lagen ook bij aan een betere akoestiek in een vertrek of ruimte. 

“Niet alleen met kleuren en dessins kan worden gespeeld, maar ook met vormen is er variatie mogelijk”, licht Silvia Jagtenberg toe. “Een strak Luxaflex Lightline Rolgordijn en een mooie, volle draperie geeft weer een heel ander effect dan een Silhouette Shade met twee rijke velours ‘fopbanen’ opzij. Ook hier geldt: alles mag, maar beperking is vaak goed. Houdt rekening met de grootte van het kozijn en de kamer.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details