Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Q-Series wint Z&R Product of the Year Award 2019

Q-Series wint Z&R Product of the Year Award 2019

Rainbowsol doet het wéér!

Net als in 2018 zijn er in 2019 veel verschillende producten voor de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award ingezonden. Het grote verschil met 2018 was natuurlijk dat er toen – een jaar met een Polyclose en een R+T – veel meer inzendingen waren. Maar meer of minder inzendingen maakt de taak van de jury niet minder zwaar. De juryleden stonden dus opnieuw voor een pittige taak. Maar hoe dan ook, zeker is dat er een beslissing moet komen en dat is opnieuw gelukt! Winnaar van de Z&R Product of the Year Award is geworden… Q-series van Rainbowsol! 

Wat de gemêleerde jury met zijn verschillende persoonlijkheden, expertises en voorkeuren – die ook nog eens in vier verschillende categorieën jureert – gaat beslissen, is vaak moeilijk te voorspellen. Ook dit jaar bleef het lang onduidelijk in welke richting de winnaar van de Z&R Product of the Year Award gezocht zou moeten worden. 

Q-Series

Tweebuis knikarmscherm Q-230.

In het verleden hebben (zonwering)producten gewonnen, maar ook losse onderdelen of componenten, zoals nog het vorig jaar de Twin Pull van Coulisse. Ook concepten hebben al eerder gewonnen, zoals het Limited Edition Concept van Rainbowsol of Vantage Series van Sunmaster. 

En nu doet Rainbowsol het dus opnieuw: met Q-series, opnieuw met een concept. Met Limited Edition heeft Rainbowsol bewezen dat het weet hoe met dat bijltje te hakken. Het concept Limited Edition bestaat tot op de dag van vandaag Het is in de loop van de jaren verder uitgebouwd, met extra producten en meerdere nieuwe kleuren, waardoor het zijn actualiteit heeft behouden en Rainbowsol er nog steeds heel veel succes mee heeft. 

Q-Series

Uitvalscherm Q-105.


Op herhaling met Q-series concept
In 2019, tien jaar later, gaat Rainbowsol min of meer op herhaling. Opnieuw heeft het bedrijf een concept gelanceerd: Q-series. Minder spectaculair dan Limited Edition vond de jury – toen was het immers helemaal nieuw en de eerste keer – maar zeker kansrijk in de markt, juist omdat Rainbowsol al eerder ervaring heeft opgedaan met een concept. Het Q-series concept omvat het tweebuis knikarmscherm Q-230, het zelfdragende knikarmscherm Q-240, het uitvalscherm Q-105 en de zipscreen Q-100. Te zijner tijd zal de lijn mogelijk nog worden uitgebreid, waarbij in eerste instantie aan een rolluik wordt gedacht. 

Rainbowsol zet Q-series in de markt als een productserie met een strak en modern design, dat aansluit bij de hedendaagse smaak en moderne bouwstijlen, maar ook kan worden gecombineerd met klassieke bouwstijlen. Alle producten zijn leverbaar in vijf standaard kleuren, waaronder ook de van de Limited Edition bekende structuurlakken antraciet, Stargrey en Sparkling Black. Ze kunnen naar persoonlijke smaak worden gecombineerd met een inlay in zeven kleuren, waaronder Brusched Stainless Steel en Woodlook, waardoor 35 combinaties kunnen worden gemaakt. De beide knikarmschermen kunnen optioneel met led-verlichting worden uitgevoerd. 

Wat de jury waardeerde, is dat het Q-series concept door zijn betaalbaarheid beschikbaar is voor een breed publiek. Het kan voor veel zonweringdealers dan ook een aantrekkelijke aanvulling op het assortiment zijn. Q-series scoorde bij de jurering dan ook vooral hoog op marktkansen, wat uiteindelijk een duidelijke eerste plaats opleverde.   

Q-Series

Tweebuis knikarmscherm Q-230.


Achtervolgers
Op enige afstand van winnaar Q-series zijn de inklemhor met flexibele flens SOFTFIT van Unilux en het kubistische terrasscherm Kubata van weinor als tweede en derde geëindigd. De SOFTFIT is een hor die geschikt is voor alle typen houten, kunststof, stalen en aluminium kozijnen. Praktisch vond de jury, want één type hor voor alle typen kozijnen. De SOFTFIT bestaat uit een aluminium profiel dat in de kleur van het kozijn kan worden geleverd. De hor wordt met kunststof clips in het kozijn geklemd en heeft rondom een dunne, flexibele, scharnierende flens die goed afsluit en bij inzetten of uitnemen υ van de hor geen beschadigingen kan veroorzaken. Het is niet direct een product dat het van zijn looks moet hebben, zo vonden ook de juryleden, maar het is wel een slimme, betaalbare oplossing voor een praktisch probleem, waarmee een dealer zich kan onderscheiden. De jurybeoordelingen die daarbij hoorden, leverden de SOFTFIT de tweede plaats op in de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award 2019. 

Q-Series

Inklemhor SOFTFIT van Unilux.

Als derde – slechts één puntje achter de SOFTFIT – is het kubistische terrasscherm Kubata van weinor geëindigd. Overigens nét voor het glazen terrasdak Terrazza Pure, ook van weinor. De Kubata – en ook de Terrazza Pure – is wel een product, waarvoor ‘looks’ belangrijk zijn. Het Kubata knikarmscherm heeft een kubistische vormgeving, waarmee het aansluit bij de Terrazza Pure. Het scherm heeft verder een schroefloos design. Technische details, zoals tweedelige zijkappen, tweedelige regenwaterafvoer en Opti-Flow-System® – een steunprofiel dat de doekrol over de gehele breedte ondersteunt – vervolmaken de Kubata. Een fraai scherm en de kwaliteit die de markt van weinor gewoon is, oordeelde de jury en dat leverde uiteindelijk een verdienstelijke derde plaats op. 

Q-Series

Terrasschetm Kubata van weinor.


Vooruitkijken naar 2020 begint
Het aantal inzendingen voor de verkiezing voor de Z&R Product of the Year Award was dit jaar beperkt, maar de kwaliteit was goed. Reden voor het lage aantal inzendingen was waarschijnlijk mede dat 2019 een jaar is zonder R+T en zonder Polyclose. Die laatste beurs wordt het volgend jaar weer wel georganiseerd en de hoop is dat ze – mede voor Belgische en Nederlandse fabrikanten – een inspiratie voor productontwikkeling mag zijn. Dat is te hopen, want het kan niet vaak genoeg worden gezegd: innovatie is belangrijk voor de branche om zich te blijven ontwikkelen en geen terrein te verliezen ten opzichte van concurrerende branches, zoals bijvoorbeeld de glasbranche. 

De verkiezing voor de Z&R Product of the Year Award 2019 is hiermee klaar, maar er volgt natuurlijk nog wel een officiële prijsuitreiking. Daarna begint het verwachtingsvolle vooruitblikken naar de Z&R Product of the Year Award 2020. Het redactieteam van Z&R en de jury van de Z&R Product of the Year Award verheugen er zich al op. Dat er veel interessante inzendingen mogen zijn! Maar eerst nog naar Leerdam om de Z&R Product of the Year Award 2019 te overhandigen aan de verdiende winnaar Rainbowsol.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details