Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Pratic F.lli Orioli Spa onderdeel van StellaGroup

pratic_connect_slider3_a91ecc8bdebf126ba0232b38f7156bcc

25 mei 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

StellaGroup kondigt de overname van Pratic Spa aan. 

Pratic is gevestigd in Fagagna (Friuli) in Noord-Italië en is in eigendom van en wordt geleid door Edi en Dino Orioli, zonen van de oprichter. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrust-autoriteiten. 

Pratic is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van buitenleven producten, zoals pergola’s, lamellendaken en terrasschermen. Het bedrijf is marktleider in Italië en genereert 40% van haar omzet in het buitenland. Pratic staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en dienstverlening richting haar professionele dealers in de zonweringbranche. In 2022 behaalde Pratic een omzet van meer dan 80 miljoen euro en met 300 werknemers werken ze op basis van het Industrial Excellence programma in hun ultramoderne productielocatie in Fagagna. 

Het is de ambitie van StellaGroup en Pratic om -met deze overname- één van de grootste Europese leiders in de zonweringbranche te worden. 

StellaGroup is een gevestigde internationale speler in de Europese markt met vertegenwoordiging in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en vanaf nu ook in Italië. Alle business units -Window Closure, Access, Outdoor- hebben samen een omzet van 642 miljoen euro in 2022 en bieden werkgelegenheid aan meer dan 2.500 werknemers. In de Benelux wordt de StellaGroup vertegenwoordigd door de AVZ-Group. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details