Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Pol-Mar-Plast: ‘Een breed assortiment zonneschermen, voor elk wat wils’
Knikarmscherm Solinti.

Pol-Mar-Plast: ‘Een breed assortiment zonneschermen, voor elk wat wils’

Terwijl in het moderne bouwen veel en grote glaspartijen worden gebruikt, moet in het kader van energiebesparing onder andere op koelkosten worden bespaard. Dat vraagt om oplossingen om huizen en gebouwen op warmere dagen koel te houden. De vraag naar zonwering zal dan ook onverminderd groot blijven. Mede daarom heeft Pol-Mar-Plast (PMP) aanzienlijk geïnvesteerd in onder andere de optimalisatie en uitbreiding van zijn gamma zonneschermen en screens.

Daarom en omdat het buitenleven nog steeds belangrijker wordt, heeft Pol-Mar-Plast zijn assortiment zonneschermen in 2019 fors uitgebreid door de overname van de afdeling knikarmschermen van het merk Dessol. Het resultaat is dat Pol-Mar-Plast nu een breed assortiment knikarmschermen heeft, dat voor elk wat wils biedt. “We zijn blij met ons drastisch verbrede assortiment”, aldus algemeen directeur Kristof Blyau van Pol-Mar-Plast. “We hebben ons al enkele jaren geleden ten doel gesteld om een breed assortiment zonneschermen aan te bieden, zodat we voor elk budget, elke woning en elke smaak een passend scherm in het assortiment zouden hebben. Dat is ook de reden dat we verschillende kasten en eindafwerkingen kunnen aanbieden.”

Met zijn brede assortiment heeft Pol-Mar-Plast voor elke situatie een geschikt knikarmscherm.

De reeks knikarmschermen van PMP omvat zes producten: de budgetvriendelijke oplossingen Solinti en Soliva met een uitval tot 3 m, de Frevo met een kleine, volledig gesloten cassette met strak design, de grotere schermen Solena en Solution met een respectievelijke uitval tot 3,5 m en 4 m en lengtes tot 7 m – gekoppeld zelfs tot 14 m – en de Solage, een scherm zonder cassette, dat volgens Blyau ideaal is voor de projectmarkt. “Al onze zonneschermen worden volledig naar wens van de klant geproduceerd en kunnen door hun ontwerp in bijna elke situatie worden gemonteerd. We kunnen zelfs schermen met 4 m uitval en koppelbaar tot 14 m breed aanbieden, die we voorheen niet in het assortiment hadden.”

Alle zonweringen van Pol-Mar-Plast worden standaard met Somfy IO motoren uitgerust. Daarnaast zijn ook de WT en RTS motoren van Somfy verkrijgbaar. Voor de doeken kan de eindklant kiezen uit de doekcollecties van Dickson en Sattler.

Investeren in de toekomst

Pol-Mar-Plast is sinds enige tijd gevestigd in een nieuw bedrijfspand op Industriezone Groenbek in Waregem. PMP beschikt daar over moderne en ruime productiefaciliteiten en kantoren en een functioneel opleidingslokaal. “Al onze zonneschermen worden in de eigen, moderne geoutilleerde fabriek van Pol-Mar-Plast in Waregem gemaakt en vandaaruit uitgeleverd naar de dealers. De productie is efficiënt ingericht, met voldoende ruimte voor machines en werkplekken, wat de productiviteit ten goede komt”, aldus Blyau. Een nieuw magazijn maakt de opslag van de voorraad en de vlotte verzending met eigen vrachtwagens van eindproducten naar de PMP-dealers gemakkelijker.”

“Omdat we ons personeelsbestand de afgelopen jaren fors hebben uitgebreid, kunnen we onze klanten, ondanks ons uitgebreide assortiment en de grote drukte van de afgelopen twee jaar, toch een hoog kwaliteitsniveau en korte levertijden blijven bieden”, besluit Blyau. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details