Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plissés – nieuwe catalogus voor de geplooide allrounders

Plissés – nieuwe catalogus voor de geplooide allrounders

erfal begint het voorjaar van 2019 met een nieuwe catalogus voor plissés met een uitgebreide stoffencollectie en technische ontwikkelingen.  

Aantrekkelijke plooien
In de nieuwe plissé-catalogus van erfal staan meer dan 330 stoffen. Het uitgebreide assortiment is vooral afgestemd op de woonsector. Door middel van veertien kleurenthema’s kunnen de juiste stoffen (transparant, semi-transparant en dim-out) snel en doelgericht worden gevonden. Op drie afzonderlijke kaarten staan meer dan 60 plisséstoffen die uiterst geschikt zijn voor verduistering. Op een aparte kaart staan 28 functionele weefsels die voldoen aan de speciale eisen van het object, zoals bijvoorbeeld vlamvertragende eigenschappen.

De samenstelling van de collectie is geoptimaliseerd voor een individueel klantadvies . De catalogus bestaat namelijk uit een overzichtelijke kleurensortering, grote stofstalen en gedetailleerde foto’s van alle stoffen met dessin waarop de grootte van het patroon wordt aangegeven. Tevens zijn QR-codes opgenomen, die rechtstreeks naar de website doorverwijzen voor meer informatie over de stoffen.

De collectie plisséstoffen is toegespitst op de wensen van de klant en volgt tegelijkertijd de actuele trends op het gebied van wonen en huishoudtextiel. Bijna eenderde van de stoffen is in de kleuren wit, crème, grijs en in natuurtinten verkrijgbaar, de lievelingskleuren van de Midden-Europese consument. De meer dan 80 stoffen met dessin met beschaafde en uitgesproken patronen voldoen aan praktisch alle wensen. Highlights zijn de semi-transparante stoffen met digitale prints of verduisterende stoffen met pakkende motieven.

Plissés
Vanaf april beschikbaar voor speciaalzaken – de nieuwe plissé-catalogus van erfal met meer dan 330 stoffen. 

Plissé-familie
Speciaal aan de nieuwe catalogus is dat de plissé-familie van erfal met drie verschillende plooimaten in één collectie is samengevoegd. Ter illustratie is een kaart met stofstalen bijgesloten en afbeeldingen van de stofplooien in de maten klein (S), middel (M) en groot (L). De vaak voorkomende variant met 20 mm plisséplooien – maat M – wordt voor de stofstalen op de collectiekaarten als basis gebruikt. Stoffen die ook verkrijgbaar zijn met kleine plooien (16 mm) – maat S – of met grote plooien (32 mm) – maat L – zijn speciaal gemarkeerd. Door dit uitgebreide assortiment kunnen de meest uiteenlopende raamsoorten, -vormen en -afmetingen, alsook serres en balkonbeglazing optimaal van raambekleding worden voorzien. Er zijn meer dan 30 plisséstoffen die in alle drie de varianten verkrijgbaar.

Functionele plissétechnieken
Al naar gelang constructie en voorkeuren maakt erfal plissés voor bijna alle raamvormen en -soorten. Daarvoor kiezen speciaalzaken het passende techniekmodel uit de drie nieuw ontworpen types S, M en L. Het type is afhankelijk van de plooimaat van de stof. Zij worden daarbij geholpen door een overzicht met modellen, kleuren en maatvoeringen. Dit overzicht is gevoegd bij de techniek- en prijsbrochure. Daardoor kan vlot het meest geschikte plissémodel worden uitgekozen. Per type zijn er gespannen en vrijhangende modellen, die door middel van een greep, aan een rail, middels een koord, ketting of met behulp van afstandsbediening in de gewenste positie worden gebracht.

Plissés
Het nieuwe plissémodel ESC2 heeft een ergonomisch gevormde greeplijst en wordt gemonteerd met plakprofiel. 

Er is een nieuw inspirerend plissétype met kleefbevestiging, dat er beschaafd uitziet. Het model ESC2 resp. VSC2 heeft geen bedieningsgreep. In plaats daarvan kan het plissé door een ergonomisch gevormde greeplijst comfortabel en heel gemakkelijk worden verschoven. Deze bieden een goede haptiek en er zijn geen uitstekende bedieningsonderdelen. De montage vindt direct op de glasplaat plaats door middel van een plakprofiel. Dat betekent dat er niet hoeft te worden geboord of geschroefd, wat vooral bij huurwoningen een goed verkoopsargument is. Het plakprofiel voorkomt lichtspleten aan de zijkant en kan ook na jaren worden verwijderd zonder resten achter te laten. De greeplijst wordt aan de zijkant in het plakprofiel ingevoerd, waardoor wordt voorkomen dat deze eruit valt als het raam gekanteld staat. Nog een voordeel van de bevestiging door middel van het plakprofiel is dat het klapperende geluid van de lijst tegen het raam tot een minimum wordt beperkt.

Uitgelichte afbeelding: 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details