Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plastex focust op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid
Plastex is gevestigd in Madonna del Piano, Zwitserland.

Plastex focust op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid

Het Zwitserse Plastex is specialist in kunststofproducten. Omdat het ook op de Benelux-markt actief wordt, komt het bedrijf sinds een half jaar regelmatig aan bod in Z&R. Wat drijft dit bedrijf dat ook als onderdelenleverancier in de zonwering naam wil maken? Een monoloog van COO Samuele Lombardini.

AVIASTA® om een screendoek gemakkelijk aan de doekbuis te bevestigen.

“Plastex is al meer dan zeventig jaar leidend in de kunststofindustrie. De merknaam Plastex staat voor ethisch zakendoen, technische expertise en ervaring. Al vanaf het begin is ons bedrijf gericht op de toekomst en hebben we oog voor samenleving en milieu. We zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd en bieden onbetwiste Zwitserse kwaliteit. Onze focus ligt op vier industrietakken, te weten automotive, bouw, spoorwegen én zonwering.” 

Kwaliteit

“Onze producten, die allemaal van Zwitserse makelij zijn, zijn technisch én kwalitatief hoogwaardig. Dat heeft uiteraard een prijs, maar dat is geen kostenpost. Het is een investering die wordt terugbetaald door de hoge betrouwbaarheid van onze producten, onze uitzonderlijke klantenservice en de voortdurende updates en verbeteringen die het resultaat zijn van onderzoek en ontwikkeling. De aankoop van een Plastex-product is een investering in meer dan 70 jaar ervaring, in toewijding en in voortdurende analyse en verbetering. 

ClipZip®, hulpmiddel voor strakke screendoeken.

“We zijn trots op onze Zwitserse wortels en onze hoge kwaliteitsstandaarden. Onze producten worden vervaardigd met de beste materialen en technieken, om lang mee te gaan. We begrijpen dat kwaliteit een belangrijke factor is voor onze klanten en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat elk product dat we produceren voldoet aan onze strenge normen. 

“Behalve op kwaliteit focussen we op service. We streven ernaar om oplossingen op maat aan te bieden om aan de noden van onze klanten te voldoen. Ons team van experts staat altijd klaar om klanten te ondersteunen en te begeleiden om ervoor te zorgen dat zij het maximale uit hun Plastex-producten halen.”

Plastex heeft veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit.

Innovatie

“Onze R&D-inspanningen zijn erop gericht om onze producten en processen steeds opnieuw te verbeteren om voorop te blijven lopen met nieuwe technologieën en materialen. Kiezen voor Plastex betekent kiezen voor een product dat met zorg en aandacht voor detail is vervaardigd en dat in de loop van de tijd zal blijven evolueren en verbeteren!”

Duurzaamheid

“We zijn niet alleen gefocust op kwaliteit, maar ook op duurzaamheid. Zo werken we voortdurend aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. In overeenstemming met de Energie­strategie 2050 van de Zwitserse overheid gebruiken we waterkracht voor onze elektriciteitsbehoefte en houtachtige biomassa voor verwarming – waardoor we minder afhankelijk zijn van meer vervuilende energiebronnen – en we gebruiken grondwater om onze machines te koelen. Bovendien hebben we recent de installatie van zonnepanelen op ons fabrieksdak voltooid. 

“Daarnaast geloven we sterk in de circulaire economie en implementeren we de principes ervan in onze productie door ons bedrijfsafval te recyclen en te hergebruiken. We gaan uit van een gesloten kringloop, die afval en vervuiling minimaliseert en natuurlijke hulpbronnen behoudt en regenereert. We gebruiken hulpbronnen efficiënt en streven ernaar om producten, componenten en materialen te allen tijde in de levenscyclus van het product op hun hoogste nut en waarde te houden. We doen er alles aan om van deze aanpak een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfscultuur en -activiteiten te maken.

“Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn geworteld in de overtuiging dat we de verantwoordelijkheid hebben om onze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Daarom zijn we van mening dat de levering van hightech kunststofoplossingen aan onze klanten gepaard moet gaan met de verantwoorde inkoop van grondstoffen, verantwoorde productie en verantwoorde afvalverwerking.”

Zonwering

“Ervaring en knowhow zijn onze belangrijkste assets. Ze stellen ons in staat om de toekomst van onze partners en klanten met competentie en professionaliteit tegemoet te treden. Wat we meebrengen zijn: 

• 70+ jaar ervaring in/met plastics

• 1500+ producten in ons portfolio

• 20 R&D-projecten

• 40+ verkopende landen

• 5+ groene energieprojecten

• 8 actieve octrooien

“De komende jaren zal Plastex doorgaan met nieuwe producten op de markt te brengen en bestaande te verbeteren. Wij onderzoeken en ontwikkelen voortdurend nieuwe technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat onze producten vooroplopen in innovativiteit. Daarnaast zullen we ons ook richten op het uitbreiden van onze productlijnen om tegemoet te komen aan een breder scala aan industrieën en toepassingen. We zijn verheugd om specifiek voor de zonwering nieuwe en verbeterde producten te kunnen aanbieden die onze klanten zullen helpen efficiënter en succesvoller te zijn in hun activiteiten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details