Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Partner van Loxone!’
‘Loxone is het meest geavanceerde draadloze domoticasysteem voor woonhuizen’, aldus Toon van Osta van ROMA Benelux. (Beeld: Stoebich Siegfried)

‘Partner van Loxone!’

“Loxone is het meest geavanceerde draadloze domoticasysteem voor woonhuizen”, is directeur Toon van Osta van ROMA Benelux overtuigd. Met Loxone kunnen licht, geluid, rolluiken, buitenjaloezieën en screens worden aangestuurd. “Loxone werkt perfect draadloos samen met Geiger AIR motoren”, aldus Van Osta. “Wij als ROMA komen het systeem steeds vaker tegen in nieuwbouwprojecten, waar de bouwer zijn huiswerk goed heeft gedaan. Het grote voordeel is dat het domoticasysteem van Loxone in de motor kan kijken. Er is dus geen discussie meer of het aan de motor ligt of aan de besturing.” 

“Natuurlijk kan er ook met een actor worden gewerkt en een ‘domme motor’ worden gebruikt. Dan gaat weliswaar een klein deel van het voordeel van het Loxone systeem verloren, maar is het nog steeds een prima systeem. Feit is dat actoren steeds slimmer worden, waardoor het Loxone systeem toch veel zaken kan herkennen.” 

Geiger SOLIDline Zip AIR buismotor voor zipscreens die in combinatie met het draadloze domoticasysteem van Loxone wordt gebruikt.

Motoren van Geiger, maar in hoofdzaak Somfy

ROMA werkt met motoren van Geiger, maar in hoofdzaak met Somfy. “Andere mogelijkheden zijn, elero, SELVE, Becker en Cherubini”, vertelt Van Osta. “De laatstgenoemde wordt alleen als noodhandmotor toegepast. Het was destijds de enige motor die aan de eisen van ROMA voldeed. Hij moest plug-and-play zijn voor onze inbouwsystemen en de afslagmomenten op de eindposities moesten binnen een bepaald krachtveld liggen.” 

Omdat ROMA met zijn producten met steeds meer partijen samenwerkt, bijvoorbeeld met Schüco, is het assortiment van ROMA nog groter geworden. SELVE, Becker en Cherubini worden alleen bedraad toegepast. Becker bijvoorbeeld ook in de SMI-uitvoering. Alleen Somfy en Elero worden draadloos toegepast.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details