Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Palmiye Benelux opent nieuwe shomroom in Overpelt

Aan de Astridlaan in Pelt, net over de Nederlands-Belgische grens, ligt de nieuwe showroom van Palmiye Benelux, goed bereikbaar vanuit alle windrichtingen.

zichtlocatie – DSC_0398 kopiëren
De nieuwe showroom van Palmiye Benelux in Overpelt is goed zichtbaar vanaf de doorgaande N71.

Tekst | Thijs Pubben

Beeld | Thijs Pubben

28 mei 2021 Leestijd 9 minuten

Deel dit artikel

Het pand ligt op een zichtlocatie, want het is bijna niet te missen vanaf de doorgaande verbindingsweg N71. Het pand is al begin 2020 door Palmiye betrokken, maar door de coronacrisis is de opening van de showroom met een jaar vertraagd. Inmiddels is het zover! 

Het is niet zo dat er is stilgezeten. Integendeel. Aanvankelijk waren door Deponti uit Oss, initiatiefnemer van de showroom, alleen de verkooprechten voor Palmiye in België verworven. Begin 2021 zijn daar ook de verkooprechten voor Nederland bijgekomen. Daarom is het nu Palmiye Benelux en kan de ligging vlakbij de grens als strategisch worden bestempeld. Overigens zijn er plannen om op termijn ook een showroom in Nederland te vestigen, maar die zijn nog niet geconcretiseerd. 

De nieuwe showroom is ruim opgezet, waardoor de uitgestalde overkappingen goed tot hun recht komen. Grote ramen en een lichtstraat zorgen voor een aangename lichtinval. Alle overkappingen worden gepresenteerd met buitenmeubels, een vloer, planten en eventueel een back wall, zodat bezoekers zich een realistische beeld van een overkapping kunnen vormen, alsof die in de eigen achtertuin staat. Beleving is het toverwoord. 

Palmiye dealers uit België en Nederland kunnen in de showroom zien hoe ze een Palmiye overkapping in hun eigen showroom optimaal kunnen presenteren. Overigens kunnen ze ook met hun klant naar Pelt komen om daar een overkapping van hun keuze real live te bekijken. Het is allemaal mogelijk. 

Van links naar rechts Robert-Jan van Hellemond, Thijs van Woensel en Hendrik Kersten onder een Skyroof Prestige van Palmiye.

Gescheiden initiatieven

Als Z&R de showroom van Palmiye Benelux in Pelt bezoekt, zijn directeur Hendrik Kersten en commercieel manager Thijs van Woensel van Deponti ook aanwezig. “Het moet duidelijk zijn dat dit twee volledig gescheiden initiatieven zijn”, benadrukt Kersten meteen bij het begin van het gesprek. “De twee merken zullen volledig gescheiden van elkaar opereren. Natuurlijk zullen er kruisbestuivingen zijn en er zullen best wel Deponti dealers zijn die ook Palmiye producten gaan voeren of omgekeerd, maar dat is zeker niet de insteek. Iedereen is daarin volkomen vrij. De twee merken opereren volledig onafhankelijk van elkaar, met niet alleen ieder hun eigen showroom, maar ook een gescheiden organisatie, reclamebeleid, accountmanagement enzovoorts.” 

“Palmiye heeft een andere doelgroep”, vult Thijs van Woensel aan. “Er hangt in het algemeen ook een ander prijskaartje aan deze overkappingen. Overigens vertegenwoordigen wij alle producten van Palmiye in de Benelux, dus niet alleen de overkappingen. Bij de promotie van Palmiye zal er speciale aandacht voor de horeca zijn.    υ

De overkappingen van Palmiye zijn door hun intrinsieke eigenschappen, maar ook door de grote afmetingen waarin ze leverbaar zijn immers bijzonder geschikt voor horecaterrassen, strandpaviljoens, hotels enzovoorts.” 

Maar ook de particuliere markt wordt niet vergeten. “Er is krapte op de woningmarkt, wat betekent dat mensen minder verhuizen en eerder investeren in hun eigen huis, bijvoorbeeld door met een terraskamer het woonoppervlak te verhogen en het contact met buiten optimaler te maken én waarde aan de eigen woning toe te voegen”, zegt Hendrik Kersten. “Ook op die behoefte willen we heel bewust inspelen, want Palmiye heeft er zonder enige twijfel het geschikte productaanbod voor.” 

Lamellendak Skyroof Compact

Nieuwe salesmanager

Om Palmiye voortvarend op de Benelux-markt te promoten, is de ervaren Robert-Jan van Hellemond recent aangesteld als nieuwe salesmanager bij Palmiye Benelux. Het bewijst dat het bedrijf de zaken serieus wil aanpakken. Daarnaast is er al een accountmanager voor België actief, voor Nederland wordt er op korte termijn een aangesteld. Tevens zullen er montageteams worden samengesteld om dealers die daar behoefte aan hebben te ondersteunen bij grote en/of ingewikkelde projecten. “Het geeft aan dat we heel actief bezig zijn om de bedrijfsstructuur op korte termijn te optimaliseren, zodat we met Palmiye zo snel mogelijk volop actief zijn in de Benelux”, benadrukt Thijs van Woensel. 

Kwaliteit en een brede productenrange zijn belangrijke usp’s van Palmiye, meent Van Hellemond. “Alle producten worden in Turkije gemaakt en er zijn eigenlijk nauwelijks beperkingen: alles mag, alles kan. ‘The sky is the limit’ in het productaanbod van Palmiye. Daarbij zijn de levertijden met vier tot zes weken voor maatwerkproducten relatief kort.” 

“Overigens merkt de hele zonweringbranche dat de consument steeds meer vooruit gaat denken”, constateert Hendrik Kersten. “Het sterke seizoeneffect dat de zonweringbranche vroeger kenmerkte, vlakt een beetje af, met als resultaat meer spreiding van het werk over het jaar. Dat is een gunstig ontwikkeling voor de hele branche, voor zowel fabrikanten en leveranciers alsook dealers die productie en montage en plaatsing beter kunnen spreiden.” 

Skyroof Plus.

Dealers

Om Palmiye te kunnen vertegenwoordigen, moeten dealers aan bepaalde voorwaarden voldoen. “Het zijn exclusieve producten, dus van de dealer wordt een bepaalde geschiktheid verwacht qua kennis en uitstraling”, benadrukt Van Hellemond. Ook moet de dealer de ruimte hebben om een of enkele voorbeelden van overkappingen in zijn showroom te laten zien. En hij moet het achterland hebben om Palmiye te kunnen vertegenwoordigen.” 

Het ondersteunen, maar ook het instrueren en trainen van de dealers is voor Palmiye Benelux een belangrijk punt. De genoemde montageteams zijn daar een aspect van. Een ander aspect is de trainings- en instructieruimte die in de showroom in Pelt wordt ingericht. Daar kunnen product- en montagetrainingen worden verzorgd, maar ook commerciële en verkooptrainingen worden gegeven. 

“Het after sales traject is ook heel belangrijk bij een kwaliteitsproduct als overkappingen”, zegt Thijs van Woensel tot besluit. “Neem een lamellenoverkapping. Voor het goed functioneren en het behoud van zo’n product, is regelmatig schoonmaken en onderhouden heel belangrijk. Een onderhoudscontract is bij zo’n product eigenlijk noodzakelijk. Daardoor blijft het niet allen mooi, maar ook goed en probleemloos functioneren. Maar een onderhoudscontract heeft natuurlijk meer voordelen. Het betekent ook extra werk en inkomsten voor de dealer buiten het hoogseizoen én minimaal één keer per jaar een extra contactmoment met de klant en dat is ook heel belangrijk.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details