Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Outdoor Living-ruimtes met heroal wintertuinen
Een terrasoverkapping van heroal kan op tal van manieren worden naar wens van de eindgebruiker worden vormgegeven.

Outdoor Living-ruimtes met heroal wintertuinen

“Het kubistisch vormgegeven heroal OR terrasdaksysteem is een tijdloze oplossing”, meent salesmanager Wouter Kamphuis van heroal Nederland. De rechthoekige uitsnijdingen zonder inkepingen van de heroal OR dakgootprofielen en de bouwkundig toegestane schroefverbindingen (Z-14.4-840) van het kolom- en dakgootprofiel zorgen volgens hem voor een snelle en eenvoudige montage, zonder extra verbindingsonderdelen. De omkeerbaar symmetrische liggerprofielen worden bij de vervaardiging met behulp van speciale beugels voorbereid, zodat zij bij de montage op de bouwplaats alleen nog maar hoeven te worden ingehaakt en vastgezet, zonder het risico van verwisseling. 

“Met het heroal OR terrasdaksysteem kunnen overspanningen tot 7 m zonder extra centrale staander worden gerealiseerd”, benadrukt Kamphuis. “Dankzij de stabiele profielen is extra staalversterking niet nodig.” Om tijd te besparen tijdens bij de montage kan de dealer voor het heroal OR terrasdaksysteem kiezen tussen een systeem­product en een geprefabriceerd maatwerkpakket. 

Heroal OR terrasdaksysteem.

Nieuw in het assortiment van het heroal OR terrasdaksysteem is de dakgootverbindingsset, waarmee twee dakgootprofielen met elkaar kunnen worden verbonden tot een totale breedte van de terrasoverkapping van 12 m. Ook zijn er nieuwe voetsteunvarianten voor verschillende vloerbevestigingen leverbaar en verder een traverseprofiel voor driehoekige bovenlichten als alternatief voor de gebruikelijke glaslattenafdichting dat zorgt voor een snellere montage. 

Om ook op hete dagen tegen de zon en uv-stralen beschermd te zijn, kunnen terrasoverkappingen worden voorzien van textiele zon­weringen. Ze houden bovendien wind, insecten en warmte buiten en bieden een effectieve zichtbescherming. 

De verticale zonwering heroal VS Z OR – ook als systeemproduct of maatwerk verkrijgbaar – is optimaal op de terrasoverkapping heroal OR afgestemd, merkt Kamphuis op. “In de steunen verwerkte geleidingsrails vergroten montage-gemak. De binnenste kap kan gemakkelijk worden bevestigd zonder schroeven. Zo zorgt de volledig geïntegreerde montage niet alleen voor een bijzonder discrete zonwering, maar ook voor efficiënte verwerking.” 

Het heroal OR terrasdaksysteem in houtlook.

Als bovenliggende zonwering beschermt de heroal HS tegen de zon en schadelijke uv-stralen. Op warme dagen wordt daardoor oververhitting onder de terrasoverkapping voorkomen. “Het ritsgeleide ‘tegentreksysteem’, zoals heroal dat noemt, zorgt te allen tijde voor een optimale doekspanning, ook bij smalle of bijzonder brede zonweringen”, aldus Kamphuis. “De textiele zonweringoplossingen van heroal zijn dankzij toepassing van de innovatieve ritstechnologie bijzonder duurzaam en stabiel, ook bij sterke wind. Door de vergelijkbare systeemopbouw van de zonweringsystemen profiteren dealers van de bekende systeemlogica voor snelle en eenvoudige montage en het gebruik van identieke onderdelen, met lagere opslagkosten als gevolg.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details