Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Optionele module elucloud van elumatec
Eind vorig jaar werd de duizendste SBZ 122 naar de klant uitgeleverd.

Optionele module elucloud van elumatec

BEDRIJFSPROCESSEN OPTIMALISEREN

Klanten stellen hoge eisen op het vlak van kwaliteit en levertijden. Maakbedrijven moeten dan ook investeren in efficiëntie en productiviteit van hun productieprocessen. Een verregaande automatisering en digitalisering van de bedrijfsprocessen kan daarbij helpen. Met eluCloud bieden elumatec en elusoft een gemeenschappelijke Industrie 4.0-oplossing voor de digitalisering en analyse van machine- en productiegegevens. De analyse van deze gegevens helpt om productieprocessen te optimaliseren en toekomstig onderhoud te plannen. Hierdoor kunnen kosten worden gereduceerd en de machinebeschikbaarheid en productiviteit verhoogd. 

De SBZ 122 van elumatec.

“EluCloud registreert alle gegevens met betrekking tot machines, onderdelen en productie, waardoor men vanaf elke locatie realtime informatie kan raadplegen van wat er op dat moment in de productie gebeurt en wat er vooraf is gebeurd”, vertelt Bas Ladestein, Managing Director van elumatec Benelux BV. “Door de realtime weergave van de machinestatus en de berekening van de machinefrequentie kan men afwijkingen van de gewenste productie snel herkennen. De verzamelde gegevens helpen ook bij het gestructureerd zoeken naar en het analyseren van fouten. EluCloud levert bovendien een overzicht van de lopende opdrachten en gedetailleerde informatie over alle geproduceerde delen. Aan de hand van deze informatie kunnen productiegegevens exact worden geanalyseerd en individueel aangepast.” 

Het dashboard van de eluCloud-oplossing geeft een duidelijk overzicht van de verschillende modules en hun functie in het geheel.

Verschillende modules

EluCloud omvat verschillende modules en een App, waardoor de functies op een smartphone, tablet of laptop geraadpleegd kunnen worden. EluCloud-Monitor vormt de hoeksteen van de software en wordt gebruikt voor het registreren van gegevens van de lokale machine. De moderne besturingen van elumatec-machines kunnen in realtime gegevens meten: het aantal geproduceerde stuks, foutmeldingen, gedetailleerde tijdsprotocollen met betrekking tot gebruik van gereedschappen of looptijden van spindels. Deze exacte tijdsinformatie helpt bijvoorbeeld om vereiste onderhoudsintervallen tijdig te herkennen en beter te kunnen plannen. EluCloud-Server slaat alle gegevens op om die te kunnen gebruiken voor de evaluaties. Deze server is speciaal ontwikkeld om in een bestaande IT-infrastructuur te integreren.

“Wie gedetailleerde evaluaties wil maken van bijvoorbeeld de productiebenutting, voortgang van de opdrachtverwerking, bewerkingstijden van opdrachten, evaluatie van afzonderlijke machines, evaluaties van het gehele machinepark of bewerkingstijden van delen, moet investeren in de bijkomende eluCloud-Analytics module”, meent Ladestein. “Dankzij de geanalyseerde informatie en de gebruiksvriendelijke filtermogelijkheden ondersteunt deze module bijvoorbeeld ook de optimalisatie van de productietijden. Door onder meer de niet-productieve tijden, zoals klemverstellingen en gereedschaps- of positiewissels, te meten en te analyseren, kan men de productietechniek optimaliseren en de productietijd aanzienlijk verkorten. Bovendien helpt deze module ook bij het zoeken naar fouten en laat toe ze om de vereiste productietijd voor een werkstuk of een volledige opdracht te bepalen, waardoor op een nauwkeurigere manier toekomstige opdrachten kunnen worden berekend.” 

eluCloud-API

EluCloud is volgens Ladestein een bijzonder handige tool bij het automatiseren en digitaliseren van productieprocessen, wat deuren opent naar Industrie 4.0 en de Smart Factory. “Een kerneigenschap van elke Industrie 4.0-oplossing is de naadloze communicatie tussen afzonderlijke machines of tussen machine en software, ook wel samengevat als het internet der dingen of Internet of Things, IoT. De eluCloud-API interface zorgt voor die communicatie tussen afzonderlijke machines of tussen machine en software. Het begrip API verwijst naar een interface, waarmee de eluCloud-oplossing in bestaande oplossingen kan worden geïntegreerd en met andere softwareoplossingen verbonden. Op die manier kunnen de gegevens ook in calculatieprogramma’s en ERP- of MES-systemen worden geïntegreerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details