Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Optimaal bedieningsgemak en optimale connectiviteit. Comfort mag twee kanten op werken

Optimaal bedieningsgemak en optimale connectiviteit. Comfort mag twee kanten op werken

Sterker nog, veel consumenten gaan er automatisch vanuit dat ook de zonwering die wordt aangeboden gewoon via smartphone of tablet bediend kan worden.

De BREL Home app biedt controle over zowel binnen- als buitenzonwering en kan worden geprogrammeerd met scenario’s.

Voor Erik Budding en Reinoud Arts is het in ieder geval de normaalste zaak van de wereld dat de vakhandel belt met vragen over smarthome oplossingen. “Zoals het gebruik van accumotoren – al dan niet met zonnepanelen – een vlucht genomen heeft, zo heeft de manier van bedienen dat ook gedaan”, weet Arts. 

De bi-directionele accumotor BLE35-10.

Open source is de sleutel

“Jaren geleden was het idee van een ‘connected home’ voor velen nog toekomstmuziek”, haakt Budding in. “De meeste mensen kwamen er voor het eerst mee in aanraking door de aanschaf van zonwering en rolluiken, want onze branche was vrij vroeg met het aanbieden van app-besturing. Het gegeven dat je met een app-bediening ook andere zaken in huis kon aansturen, zoals verlichting en verwarming, zorgde ervoor dat de aankoop van zonwering of rolluiken voor velen de aanleiding was om tot huisautomatisering over te gaan.”

Draadloze wandzender DD-2773H met vijftien kanalen.

“Destijds was je dan aangewezen op merken verlichting en thermostaten die konden ‘praten’ met de hardware die je bij je zonwering geleverd had gekregen”, vervolgt Budding. “Langzaam zag je toen een verschuiving plaatsvinden. Steeds meer verlichtingsmerken kwamen met hun eigen app-aansturing, hetzelfde gold voor thermostaten. Iedere, zichzelf respecterende energieleverancier verkocht of schonk bij een contract een slimme meter en een app-bestuurde thermostaat.” 

Compact en veelzijdig: de BREL DD1554 Wifi dongle.

“Vandaag de dag is het zo dat consumenten graag zelf willen kiezen met welk smarthomesysteem ze alles in huis willen regelen. De rollen zijn nu dus omgekeerd. De zonweringspecialist is niet langer de eerste die slimme besturing in huis brengt, maar vaker juist de laatste die ‘mag’ aansluiten op een bestaand systeem. Daarom is het goed om te weten dat BREL oplossingen heeft om open source aan te haken bij bestaande smarthomesystemen. Soms is daar een stukje extra hardware voor nodig, maar desondanks blijft alles betaalbaar. Open source is bij BREL de sleutel naar extra connectiviteit.” 

Comfort werkt twee kanten op

Er is veel aandacht besteed aan de look and feel van de BREL Home app. Arts is van mening dat een app op dit vlak vooral intuïtief bediend moet kunnen worden. “Is alles eenmaal met elkaar verbonden, dan moet je niet lang hoeven na te denken over hoe alles bediend moet worden. Met de bi-directionele motoren van BREL krijg je dan ook nog eens netjes terugkoppeling in de app, zodat je weet of alles goed is gegaan. Dat is comfort.” 

“Wij hechten er waarde aan om dat comfort niet alleen ten goede te laten komen aan de consument”, gaat Arts verder. “Ook de vakhandel ervaart het nodige gemak, doordat BREL producten biedt waarmee onderscheid kan worden gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de accumotoren met zonnepanelen, een product waar de consument als vanzelf warm voor loopt. De monteur ondervindt bij de montage van producten met accumotoren en zonnepanelen gemak omdat hij geen kabels meer door de gevel hoeft te voeren en bovendien is het inregelen van de afstandsbediening kinderspel. De dealer spaart dus ook nog eens kosten uit, door een korter verkoopgesprek én een kortere montagetijd. Wij verwachten dat aankomende zomer meer knikarmschermen gewoon met smartphones bediend zullen worden. Ideaal toch?”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details