Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Oplevering megaproject Lenco® in Brussel
De rvs gaasgordijnen aan de gevel van het kantoorgebouw Quartz refereren aan een huiselijke plek waar wordt gewerkt en geleefd.

Oplevering megaproject Lenco® in Brussel

In de Europese wijk in Brussel staat kantoorgebouw Quartz. Het pand valt op door het beeldbepalende zonweringconcept dat Lenco® er in eigen beheer voor heeft ontwikkeld en geïnstalleerd. “Een project waar wij onze meerwaarde hebben kunnen laten gelden”, aldus algemeen directeur Tonnie van Hooijdonk van Lenco®.

Lamellen en RVS-gaasgordijnen

In totaal hebben wij in Brussel 1.000 strekkende meter driehoekige lamellen met een diepte van 700 mm geleverd en 138 stuks beweegbare rvs gaasgordijnen in verschillende afmetingen. De forse lamellen en de gevlochten rvs gaasgordijnen zijn niet eerder op deze manier toegepast en geven de gevel van het kantoorgebouw Quartz een extravert karakter. 

De lamellen worden automatisch aangestuurd en kunnen de gevel desgewenst volledig afsluiten. De gaasgordijnen uit rvs zijn toegepast als horizontaal vouwende zonwering, wat refereert aan een huiselijke plek waar wordt gewerkt en geleefd. De basis van de gaasgordijnen wordt gevormd door een gewoven en gelaste spiraaldraad. Elk gordijnelement beschikt over een eigen aandrijving die is verbonden met een centraal besturingssysteem. Kortom: alles behalve standaard! 

De horizontale lamellen contrasteren met de verticale lijnen van de gaasgordijnen.

Beeldbepalende zonwering

Lenco® is in Nederland al heel lang bekend bij architecten door het specialisme in de ontwikkeling van beeldbepalende, structurele zonweringconcepten. Een project als Quartz in België wordt van A tot Z uitgewerkt, want een goed ontworpen gebouw moet aan vele wensen en eisen voldoen, ook wat zonwering betreft. 

Zonweringsystemen bevorderen het thermische en visuele klimaat in gebouwen. Doordat de systemen steeds slimmer kunnen worden uitgerust, verbetert het comfort in de ruimtes en wordt er aanzienlijk bespaard op energiekosten. Zonweringsystemen reduceren immers de hoeveelheid binnenkomend licht en bijkomende warmte, waardoor het hele jaar door minder verwarming en/of koeling nodig is. Next level performance stelt ons in staat om de juiste balans van beeldbepalende lichtsturing tot in perfectie te beheersen."*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details