Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Opdrachtgevers investeren meer dan ooit in zonwering voor een beter binnenklimaat
Pol-Mar-Plast verhuisde vorig jaar naar een nieuwe gebouw op Industriezone Groenbek in Waregem.

Opdrachtgevers investeren meer dan ooit in zonwering voor een beter binnenklimaat

De vraag naar zonwering blijft toenemen. Mensen gaan op zoek naar oplossingen om de zonnewarmte te beheersen en zo een aangenaam binnenklimaat te creëren. Tijdens de lockdown hebben ze bovendien hun vakantiegeld in hun woning geïnvesteerd, ook in zonweringsystemen. Fabrikanten zetten alle zeilen bij om aan hun wensen tegemoet te komen. Zo heeft Pol-Mar-Plast, kortweg PMP, geïnvesteerd in optimalisatie en uitbreiding van het gamma zonneschermen, verandazonwering en screens, onder meer door de overname van de afdeling knikarmschermen van het merk Dessol. De specialist in rolluiken en zonwering verhuisde vorig jaar naar een gloednieuwe faciliteit op Industriezone Groenbek in Waregem en is nu volop bezig met de afwerking van een nieuwe showroom. 

PMP biedt een breed gamma (windvaste) screens, knikarmschermen en verandazonwering.

Pol-Mar-Plast startte in 1985 met de plaatsing van rolluiken bij particulieren. Om korter op de bal te kunnen spelen, besliste de directie om de rolluiken ook zelf te gaan produceren. Niet veel later lieten ze de montage aan schrijnwerkers en andere installateurs over om zich volledig te concentreren op de productie. 

Vandaag biedt de firma een sterk gediversifieerd gamma met inbouwrolluiken (PMP Tradi), opbouwrolluiken (PMP Combi) en voorzetrolluiken (PMP Reno), die ook leverbaar zijn met geïntegreerd zonnepaneel. Door de stijgende vraag uit de markt ligt de focus de laatste tien jaar voluit op zonwering en levert PMP intussen een breed gamma zonneschermen, verandazonwering en screens in alle mogelijke afmetingen. Dankzij een moderne natlakinstallatie en een ruim aanbod folies kunnen die producten ook in bijna elke kleur worden geleverd. “Snel en tegen een betaalbare prijs”, aldus manager Krystof Blyau van Pol-Mar-Plast. 

Nieuw bedrijfspand met showroom als extra troef

“Om onze efficiëntie op het vlak van ontwikkeling, productie en logistiek nog te verhogen, hebben we geïnvesteerd in de bouw van een nieuw bedrijfspand op Industriezone Groenbek in Waregem. Deze faciliteiten werden volledig afgestemd op de noden van onze organisatie,” zegt Blyau. “We beschikken nu over moderne en ruime kantoren en een ruimte voor het geven van opleidingen. In de productie is er nu voldoende plaats voor de efficiënte opstelling van alle machines en werkplekken, wat de productiviteit ten goede komt. Het nieuwe magazijn vereenvoudigt de opslag van de voorraad en de vlotte verzending naar de klanten met onze eigen vrachtwagens. Op dit moment zijn we volop bezig met de afwerking van onze nieuwe showroom, die meteen nog een extra troef aan deze locatie toevoegt. Hier zullen onze klanten kunnen ontdekken, hoe onze rolluiken en zonweringsystemen in ‘echte’ toepassingen functioneren.” 

De nieuwe showroom is in volle opbouw.

Een geschikte zonwering voor elke toepassing

Pol-Mar-Plast levert rolluiken en zonwering uit een ruime voorraad, maar kan ook flexibel op maat produceren. Daarvoor beschikt het niet alleen over een modern machinepark, maar ook over een team van vakbekwame en gemotiveerde medewerkers, dat de laatste jaren fors is uitgebreid en nu 42 personen telt. Bovendien blijft de specialist continu investeren in de optimalisatie en uitbreiding van het assortiment, waardoor voor elke toepassing een geschikte oplossing kan worden geboden, met horizontale én verticale doekzonweringsystemen.   

“Wij bieden onze klanten intussen een volledig gam-­ma verticale screens, zowel de standaard screens PMP85 en 95 voor glaspartijen tot 3,4 x 4 m als de windvaste versies PMPzip 85/95/120 met inge­nieus ritssysteem voor oppervlaktes tot 18 m2. Deze screens zijn leverbaar met een glasvezeldoek, een Soltis 86 en 92 of een verduisteringsdoek,” gaat Blyau verder. “We blijven ook verder investeren in onze Lambada verandazonwering, de Lambada Pergo voor pergola’s en het assortiment zonneschermen. Een aantal jaar geleden zei men dat die er mede door het succes van de terrasoverkappingen stilaan zouden uitgaan. Niets is echter minder waar, integendeel, de vraag neemt nog steeds toe. In die optiek past ook de overname van de afdeling knikarmschermen van het gekende merk Dessol. Door die overname hebben we ons gamma aanzienlijk kunnen uitbreiden en kunnen we nu ook schermen met een uitval van 4 m aanbieden. We hebben de producten op een aantal punten verbeterd en de productie uitgebreid, waardoor we nu vlot alle systemen uit voorraad kunnen leveren.” 

De productiehal biedt voldoende ruimte om alle machines en werkplekken optimaal te plaatsen. Vanuit een overzichtelijk magazijn vertrekken de producten met eigen vrachtwagens naar de klant.

Zonneschermen in alle maten

De reeks knikarmschermen van Pol-Mar-Plast omvat op dit moment zes producten: Solinti, Soliva, Frevo, Solena, Solution én Solage, een luifel zonder cassette, ideaal voor de projectmarkt. Met de Solinti en Soliva biedt PMP budgetvriendelijke oplossingen met een maximale breedte van respectievelijk 5 en 5,5 m en een uitval tot 3 m onder een hellingshoek van respectievelijk 35° en 72°. “Frevo is gebaseerd op een kleine, volledig gesloten cassette met een strak design, die maar ongeveer 14 cm van de muur komt. Dit zonnescherm is leverbaar in breedtes tot 7,5 m met een maximale uitval van 3,5 m,” sluit Kristof Blyau af. “Solena en Solution zijn onze grootste schermen met een respectievelijke uitval tot 3,5 m en 4 m en lengtes tot 7 m, in gekoppelde versie zelfs tot 14 m. Deze luifels worden volledig naar wens van de klant geproduceerd en kunnen door hun ontwerp in bijna elke situatie gemonteerd worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details