Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Overig

Ook Unilux zet in op goed ventileren, om meerdere redenen

Bij Unilux zien ze natuurlijk ook dat de aarde opwarmt en zien het als hun taak om daar als onderneming via hun producten en hun marketingstrategie aandacht voor te vragen.

Unilux—ventileren—217_image_0-1600×1066

13 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij Unilux zien ze natuurlijk ook dat de aarde opwarmt en zien het als hun taak om daar als onderneming via hun producten en hun marketingstrategie aandacht voor te vragen. Behalve dat het bedrijf dit jaar aandacht heeft besteed aan de insectensterfte, wijzen ze daarom ook regelmatig op het belang van ventileren, zowel overdag als ’s nachts. Met hun insectenwerende producten zorgen ze ervoor dat ‘s nachts ventileren niet gepaard gaat met ongenode gasten die het welzijn – en heel concreet de nachtrust – van mensen verstoren.

“Door corona heeft de aandacht voor ventileren een extra impuls gekregen”, constateert marketingmanager Hanneke Harmeling-Ketelaars van Unilux. Van het coronavirus is bekend dat het vooral door grotere druppels van de ene op de andere mens wordt overgedragen. Volgens het RIVM Het is nog steeds niet duidelijk in hoeverre kleine druppels (aerosolen) die in de lucht blijven hangen een rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Als, dan is die rol kleiner dan van de grote druppels. “In ieder geval blijkt uit onderzoek dat goed ventileren de hoeveelheid aerosolen in een ruimte doet afnemen en de verspreiding van het virus in afgesloten ruimtes mogelijk vermindert”, aldus Hanneke Harmeling. “Ventilatie is dus belangrijk om corona een halt toe te roepen en het aantal besmettingen te verminderen, zeker nu de winter nadert en mensen meer en meer binnen gaan verblijven.” 

Ventileren zonder ongenode gasten.

Maar ook als corona buiten beschouwing wordt gelaten, wordt de relatie tussen ventileren en een gezond leefklimaat algemeen erkend, bijvoorbeeld om te veel ongezond fijnstof in huis te voorkomen. Ook daarom blijft Unilux het belang van ventileren onderstrepen, zowel in de privéomgeving als op de werkplek, ongeacht of die thuis is of op kantoor. “Ventileren zorgt immers voor minder gezondheidsklachten en voorkomt klachten als concentratieverlies, angst, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen”, aldus Hanneke Harmeling. “Het is dus altijd belangrijk om supergoed te ventileren en zeker in de huidige situatie, waarin het virus weer is opgelaaid en veel mensen mogelijk weer thuis komen te zitten.” 

“Door alles wat er gebeurt, is het seizoen voor ons nog niet afgelopen”, aldus Hanneke Harmeling. “We zien niet meer alleen vraag in het hoogseizoen. Onder de huidige omstandigheden blijft de vraag bestaan en zal ons seizoen dus langer doorlopen en blijven we het belang van actief ventileren onverminderd onder de aandacht brengen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details