Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Ook Unilux zet in op goed ventileren, om meerdere redenen

Ook Unilux zet in op goed ventileren, om meerdere redenen

Bij Unilux zien ze natuurlijk ook dat de aarde opwarmt en zien het als hun taak om daar als onderneming via hun producten en hun marketingstrategie aandacht voor te vragen. Behalve dat het bedrijf dit jaar aandacht heeft besteed aan de insectensterfte, wijzen ze daarom ook regelmatig op het belang van ventileren, zowel overdag als ’s nachts. Met hun insectenwerende producten zorgen ze ervoor dat ‘s nachts ventileren niet gepaard gaat met ongenode gasten die het welzijn – en heel concreet de nachtrust – van mensen verstoren.

“Door corona heeft de aandacht voor ventileren een extra impuls gekregen”, constateert marketingmanager Hanneke Harmeling-Ketelaars van Unilux. Van het coronavirus is bekend dat het vooral door grotere druppels van de ene op de andere mens wordt overgedragen. Volgens het RIVM Het is nog steeds niet duidelijk in hoeverre kleine druppels (aerosolen) die in de lucht blijven hangen een rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Als, dan is die rol kleiner dan van de grote druppels. “In ieder geval blijkt uit onderzoek dat goed ventileren de hoeveelheid aerosolen in een ruimte doet afnemen en de verspreiding van het virus in afgesloten ruimtes mogelijk vermindert”, aldus Hanneke Harmeling. “Ventilatie is dus belangrijk om corona een halt toe te roepen en het aantal besmettingen te verminderen, zeker nu de winter nadert en mensen meer en meer binnen gaan verblijven.” 

Ventileren zonder ongenode gasten.

Maar ook als corona buiten beschouwing wordt gelaten, wordt de relatie tussen ventileren en een gezond leefklimaat algemeen erkend, bijvoorbeeld om te veel ongezond fijnstof in huis te voorkomen. Ook daarom blijft Unilux het belang van ventileren onderstrepen, zowel in de privéomgeving als op de werkplek, ongeacht of die thuis is of op kantoor. “Ventileren zorgt immers voor minder gezondheidsklachten en voorkomt klachten als concentratieverlies, angst, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen”, aldus Hanneke Harmeling. “Het is dus altijd belangrijk om supergoed te ventileren en zeker in de huidige situatie, waarin het virus weer is opgelaaid en veel mensen mogelijk weer thuis komen te zitten.” 

“Door alles wat er gebeurt, is het seizoen voor ons nog niet afgelopen”, aldus Hanneke Harmeling. “We zien niet meer alleen vraag in het hoogseizoen. Onder de huidige omstandigheden blijft de vraag bestaan en zal ons seizoen dus langer doorlopen en blijven we het belang van actief ventileren onverminderd onder de aandacht brengen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details