Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Ook Engeland omarmt massaal de accumotor!’
De stand van BREL HOME op de British Blinds & Shutters Show.

‘Ook Engeland omarmt massaal de accumotor!’

Van 23 tot en met 25 oktober is het Britse Coventry weer volgelopen met Engelse zonweringspecialisten. De British Blinds & Shutters Show mocht zich namelijk verheugen in een massale belangstelling, dit tot groot genoegen van drie Nederlandse exposanten. Een van die drie was BREL Nederland BV, dat met het BREL HOME-concept veel harten heeft weten te stelen. 

‘Even oversteken is er niet meer bij’

Voor BREL was het de derde BBSS, maar de eerste na de Brexit. Dat heeft nogal wat gevolgen gehad voor de reis van Nederland naar Engeland, constateert Erik Budding. “Even oversteken is er niet meer bij. We hebben natuurlijk een flinke lading aan materiaal mee te nemen, zoals onze stand en al de producten die we daar we op de beurs wilden laten zien. Dat moet tegenwoordig allemaal officieel worden geëxporteerd.”

Dankzij de Triangle-motor van BREL kunnen plissé- en honingraatgordijnen voor driehoekige ramen nu ook elektrisch worden bediend.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Door hun beurservaring hebben Erik Budding en Reinoud Arts hun aanwezigheid in Engeland goed kunnen voorbereiden. “Onze stand is volledig modulair en hij is goed door twee personen op te bouwen”, vertelt Reinoud Arts. “Speciaal voor Engeland hebben we alle uiting­en in de stand uiteraard in het Engels, tot de speciale folders aan toe die we voor deze editie van de expo hebben gemaakt. Onze stand was niet enorm groot, maar bezoekers stapten wel echt binnen bij BREL en onze manier van demonstreren sprak hen duidelijk aan. Een mooie bijkomstigheid was dat wij de focus hadden gelegd op accumotoren, dus er waren geen problemen met bekabeling.” 

Engeland wil accumotoren

“Waar we in het verleden op de British Blinds & Shutters Show nog behoorlijk ons best moesten doen om uit te leggen wat accu­motoren zijn en wat je ermee kunt doen, daar leek het dit jaar wel of we een speciale attractie waren”, constateert Budding. “Engeland wil accumotoren! Die conclusie hebben we wel kunnen trekken. Men is bekend met het product en zoekt alleen nog betrouwbare leveranciers die in staat zijn om mee te denken over de integratie van deze motoren in de producten die hier gangbaar zijn.” 

“We constateerden een speciale interesse in onze Triangle-motor voor driehoekige plissés of honingraatgordijnen”, vult Arts aan. “De reden is voor de hand liggend: in Engeland worden er veel meer driehoekige ramen toegepast dan bij ons. Dat er nu eindelijk een gemotoriseerde oplossing is voor een raamvorm die zo vaak voorkomt, is voor de Britse vakhandel het mekka. Daarnaast was er ook veel belangstelling voor onze Q-Blind motoren voor schuine daken. Ook logisch, want kijk maar eens hoeveel serres, klein of groot, er aan Engelse huizen zitten!” 

“Bezoekers aan de stand waren zeer te spreken over het totaalplaatje dat we op de beurs hebben getoond”, constateert Arts. “De combinatie van gemakkelijk te installeren en gebruiken accumotoren met onze BREL HOME-app voor de bediening viel zeer in de smaak. De Britse zonweringspecialist heeft tijdens deze British Blinds & Shutters Show zonder twijfel het licht gezien.” 

BREL Nederland BV is een van de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland in de regio Oost, in de categorie middel. Het heeft BREL een FD Gazelle 2022 opgeleverd. Voor Erik Budding en Reinoud Arts is het inmiddels de zesde FD Gazelle.

Onbekend maakt onbemind

Solar oplossingen zijn in de UK nog een zaak van ‘onbekend maakt onbemind’, constateert Budding. “Er heerst een vooroordeel omtrent de toepassing van zonnepanelen in verband met het weertype hier. We konden aan degenen die er vragen over stelden prima duidelijk maken dat onze zonnepanelen ook bij typisch Engels weer uitstekend functioneren. Het heeft even tijd nodig, maar ook solar gaat hier straks gemeengoed worden.” 

BREL heeft onlangs zijn programma zonnepanelen vernieuwd. “Onze standaardpanelen worden voorzien van een doorzichtige kunststof beschermlaag die meer uv-licht filtert. In dezelfde uitvoering hebben we nu ook een zonnepaneel met een dubbele breedte dat maar liefst 10 Watt opbrengt. Dat is ideaal voor de nieuwe 50 Nm accumotor voor knikarmschermen die eraan zit te komen. Tevens kunnen we nu zonnepanelen leveren zonder behuizing die rechtstreeks op de kap kunnen worden gemonteerd.”

De beurs in Coventry is voor BREL een groot succes geweest, constateren Budding en Arts. “We hebben een groot aantal kwalitatief hoogwaardige leads binnen en we verheugen ons op onze nieuwe Engelse klanten!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details