Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Online bestelprogramma Weinor
Terrasoverkapping Terrazza Pure.

Online bestelprogramma Weinor

Een nieuw Customer Center in Zwolle, het optimaliseren van producten en het verder implementeren van de E-shop. “We blijven ons inzetten op het verder ontwikkelen van onze producten, nemen onze verkoopdealers hierin mee en vertellen ze alle ins and outs”, aldus Martijn Westenbrink, verkoopleider bij Weinor BV en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse en Vlaamse markt. 

De duurzame doekcollectie modern basics blue®.

Weinor is in Noord-Europa marktleider als het gaat om oplossingen op het gebied van zonwering en overkappingen op het terras. Westenbrink: “Wij maken zonneschermen, terrasoverkappingen, glazen wandsystemen en lameldaken. We hebben de tools om het buitenleven te optimaliseren, om het rondom het huis zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zijn heel sterk in de particuliere toepassing, maar ook zakelijk leveren wij veel zonwering en terrasoverkappingen. Ik durf te stellen dat op elk willekeurig horecaplein in Nederland wel een product van Weinor staat of hangt.” 

De zonneschermen zijn in de loop van de jaren aangevuld met textiele overkappingen en vouwdaken. “Alles is bij ons maatwerk, we hebben niets standaard op de plank liggen”, zegt Westenbrink. “Als onze dealer het verkoopt en het heeft ingemeten, gaan wij aan de slag. We maken het geheel volgens de wens van onze klant. Ook de poedercoating doen we zelf, en wel nadat er is geboord, gezaagd of gestanst, zodat het aluminium optimaal beschermd is tegen intensief gebruik en extreme weersomstandigheden.” 

Kubata knikarmscherm met doek uit de modern basics blue® collectie.

Customer Center

Weinor heeft in de afgelopen periode een Customer Center in Zwolle gebouwd, vertelt Westenbrink. “Daar werken zeven medewerkers die onze dealers met raad en daad ondersteunen. Denk daarbij aan het verwerken van orders, beantwoorden van vragen, maken van offertes en planning van de logistiek. Daarnaast is er een team van drie vertegenwoordigers onderweg. Zij ondersteunen in verkoop, leren over het gebruik van de E-shop, voorzien documentatie en technische informatie en scholen de verkoopmedewerkers van onze dealers. Tevens hebben wij een collega aangenomen die zich specifiek bezighoudt met het scholen van monteurs, op ons hoofdkantoor in Keulen, bij de dealer aan huis of op de montagelocatie. Als Weinor zetten we breed in op ondersteuning en geven onze dealer meer dan alleen het assortiment en een bestellijst. Ons doel is om het de dealer gemakkelijk te maken om succesvol te zijn.” 

Ook de vernieuwde E-shop ondersteunt hierbij, weet Westenbrink. “We blijven ons online bestelprogramma steeds verder uitbouwen. Zo hebben we onlangs een offertetool toegevoegd, waarmee onze dealer heel eenvoudig offertes kan maken. En als de offerte een order wordt, volstaat een druk op de knop. Dat voorkomt dubbel werk. Ook het bestellen van vervangende onderdelen, zoals een motor, een nieuw doek of vervangende knikarmen kan gemakkelijk via de E-shop, want het juiste onderdeel staat netjes in de lijst.” 

Om deze innovatieve en duurzame elementen staat Weinor volgens Westenbrink goed bekend in de markt. “We zijn ons ook bewust van onze verantwoordelijkheid als het gaat om milieu en duurzaamheid. Mede om die reden hebben we de doekcollectie modern basics blue® in ons assortiment, waarvan de doeken voor 85 procent bestaan uit gerecyclede petflessen. Het zijn eersteklas kwaliteit zonweringdoeken in moderne dessins en actuele trendkleuren. Met modern basics blue® hebben wij de nieuwste collectie zonweringdoeken voor nog meer buitenplezier op het terras.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details