Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
NOA outdoor living geopend: Renson-site combineert productie én beleving

NOA outdoor living geopend: Renson-site combineert productie én beleving

Specialist in ventilatie, zonwering en buitenleven Renson heeft in Kruisem/Nazareth, niet ver van het hoofdkantoor van Renson in Waregem, een nieuwe outdoor productielocatie met kantoren gerealiseerd. De productie draait er al op volle toeren en ook de kantoren zijn al een half jaar in gebruik. In november is aangrenzend aan de nieuwe vestiging onder de naam NOA outdoor living een indrukwekkend inspiratiepark geopend. Het is een initiatief van Renson dat er, samen met meer dan dertig andere merken in high end outdoor living, twaalf inspiratietuinen heeft gerealiseerd.

Ofschoon die pas veel later is geïntroduceerd, gaat Renson al 113 jaar voluit voor zijn bekende slogan Creating healthy spaces. Waar het in 1909 begon als fabrikant van raam- en deurbeslag, werd daar later vooral met ventilatie en zonwering vorm aan gegeven. Daarbij is het streven naar slimme, innovatieve en natuurlijke oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat altijd de belangrijkste drijfveer geweest. 

Anno 2022 is ook het buitenleven een stevige pijler binnen Renson geworden. Wereldwijd willen steeds meer mensen op de een of andere manier ‘terug naar de natuur’. Daardoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten steeds meer. Met de gloednieuwe outdoor-locatie, waar productie én beleving zijn samengebracht, beantwoordt Renson aan de behoefte in de markt. 

Het complex van Renson in Kruisem/Nazareth vanuit de lucht. Links de Renson outdoor productielocatie, rechts NOA outdoor living.

NOA outdoor living: ‘unieke totaalbeleving’

Renson zet dus vol in op het buitenleven dat de laatste jaren zo’n enorme vlucht heeft genomen. Daarbij kijkt het bedrijf verder dan alleen terrasoverkappingen, want outdoor living is immers een totaalbeleving. Dat straalt de nieuwe locatie in Kruisem/Nazareth op elk vlak uit. Het begint met een imposant gebouw in de vorm van een tuinpaviljoen XXL langs de autosnelweg E17, waarvan de 380 meter lange gevel is bekleed met natuurlijke elementen, zoals groen en boomstammen. 

“Met NOA outdoor living hebben we een uniek concept op poten gezet, waar we erg trots op zijn”, zegt CEO Paul Renson. “Bezoekers krijgen op een oppervlakte van maar liefst 30.000 vierkante meter twaalf compleet ingerichte tuinen te zien die een realistisch beeld geven van de eindeloze mogelijkheden op het gebied van buitenleven.” Het aanbod varieert van een moderne stadstuin tot een toegankelijk groenplein in de stad of bij een hotel. 

De groene oase NOA outdoor living – het park is het werk van tuin- en landschapsarchitect burO Groen en conceptbureau Maister – is bedoeld om een realistisch beeld te geven van de eindeloze mogelijkheden op het vlak van buitenleven aan iedereen die op zoek is naar inspiratie. Het is dus geen verkooppunt of klassieke showroom, maar bezoekers kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met de deelnemende bedrijven om hun eigen buitenruimte vorm te geven. 

“Deze inspirerende plek hebben we te danken aan de fantastische samenwerking tussen de deelnemende merken”, constateert Paul Renson. “NOA outdoor living is een unieke gelegenheid om het buitenleven in al zijn facetten te ontdekken. Mensen, maar ook bedrijven en overheden zijn nou eenmaal op zoek naar een totaalplaatje in buitenleefruimtes.” 

Het unieke van NOA outdoor living zit hem volgens Catherine Degreef, manager van NOA, in de bijzondere synergie tussen de meer dan dertig gespecialiseerde outdoor living merken die er hun schouders onder zetten. “Net zoals Noah ooit alle dieren verenigde in zijn ark, brengen wij hier meer dan dertig high end outdoor living merken samen in een prachtig belevingspark.” Deelnemende bedrijven naast Renson en Corradi (zonwering en buitenleefruimtes) zijn onder andere Extremis, Royal Botania en Coco Wolf (buitenmeubilair), Carpentier (houten terrassen en omheiningen), Cubic Outdoor Living (buitenkeukens), Ofyr (bar­becues) en Sunbrella (outdoor stoffen). Een volledig overzicht is te vinden op noa-outdoor.com of uiteraard ter plaatse. 

NOA outdoor living 

Polydore Rensonstraat 8 
BE – 9770 Kruisem 

Toegang uitsluitend na het inplannen van een afspraak via www.noa-outdoor.com, op weekdagen tussen 10.00 en 18.00 uur of op de eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details