Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Nieuwe klanten kunnen zich nog tot eind maart melden’
Poedercoating in eigen beheer.

‘Nieuwe klanten kunnen zich nog tot eind maart melden’

Unilux richt zich vanaf april alleen op bestaande klanten

De professionele vakhandel, die overweegt om nog dit jaar een samenwerking aan te gaan met Unilux, producent en leverancier van insectenwering, kan nog tot en met eind maart aangeven dat die interesse er is. “Na 31 maart richten wij ons namelijk volledig op het nieuwe seizoen en de vaste Unilux-dealers”, zegt marketing- en communicatiemanager Hanneke Harmeling.

Het pand van Unilux.

Ieder jaar lijkt het seizoen eerder te beginnen. Harmeling vindt daarom dat de vakhandel daarin een flexibele houding van een leverancier mag verwachten. “Een leverancier moet tijdig en adequaat kunnen anticiperen op de vraag. Gelukkig kunnen we dat. Daarvoor hebben we alles in huis: we kunnen direct leveren. Men wil immers zo snel mogelijk een oplossing. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze dealers hun toezeggingen richting eindklant kunnen waarmaken.”

Insectenwering

Al sinds 1990 is Unilux specialist op het gebied van insectenwering. Het bedrijf werkt enkel samen met lokale partners, zodat verschil in kwaliteit, service, levertijd en duurzaamheid ten opzichte van aanbieders die van ver komen, kan worden gewaarborgd. Zakendoen met bedrijven in de directe omgeving levert immers meteen voordelen op met betrekking tot levertijden en de continuïteit van het productieproces. 

Unilux levert verschillende soorten insectenwering voor ramen en deuren. Alles wordt op maat gemaakt en met een week geleverd. Van het productportfolio is 70% gepatenteerd. “Alles wat we nodig hebben om onze horren te produceren, ligt al voor de seizoenstart voor 80% op voorraad”, aldus Hanneke Harmeling. Alle producten worden standaard in vijf kleuren geleverd, waarvan twee met een structuurlak. Daarnaast zijn ook alle andere RAL kleuren leverbaar. Dankzij onze eigen poedercoatinstallaties kunnen we ook daarvoor probleemloos de normale, korte levertijden realiseren.” 

Gaas

Ook voor het insectengaas – in de meeste gevallen volledig recyclebaar – biedt Unilux verschillende mogelijkheden. Naast de standaardsoorten wordt extra stevig petscreen aangeboden. Dit is zeven keer zo sterk als gewoon gaas en daarmee bijzonder geschikt voor een omgeving met kleine kinderen of huisdieren. “Het uitgangspunt bij Unilux is dat consumenten insectenvrij moeten kunnen ventileren”, zegt Harmeling. “Voor ons is het creëren van bewustwording ten aanzien van een gezond leefklimaat in huis een belangrijk doel. Ook in onze uitingen besteden we hier steeds ruimschoots aandacht aan.” 

In de wintermaanden is bij Unilux hard doorgewerkt om bij het begin van het horrenseizoen klaar te zijn voor de start.

Anticiperend op de vraag vanuit de markt heeft Unilux daarom al eerder ook een pollengaas in het assortiment opgenomen, speciaal voor mensen met hooikoorts of allergieën. Het is het gecertificeerde Poll-Tex E.C.A.R.F gaas. Het is toepasbaar in vaste raamhorren en hordeuren. “Testen met Poll-Tex ten opzichte van standaard horrengaas laten zien dat Poll-Tex significant meer haartjes van de processierups tegenhoudt”, aldus Hanneke Harmeling. 

Campagne ‘Bescherm de insecten’

Unilux trekt in 2023 weer een groot budget uit voor campagnes in bijna alle media. De aandacht zal andermaal uitgaan naar het credo ‘Bescherm de insecten’. “Gecommitteerde dealers, die een plek hebben op onze website, profiteren uiteraard van deze aandacht. Kortom: we hebben zin in 2023 en zijn klaar voor de start!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details