Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
NIEUWE GEZICHTEN IN DE ZONWERINGBRANCHE

NIEUWE GEZICHTEN IN DE ZONWERINGBRANCHE

De afgelopen periode was het heel druk voor zonweringproducenten en -specialisten. De coronacrisis leidde in voorjaar en zomer tot veel investeringen in- en om het huis, het prachtige weer deed de rest. Producenten waren dus volop bezig om bestellingen zo snel mogelijk de deur uit te krijgen, zonweringspecialisten probeerden ze zo snel mogelijk te installeren. Weinig tijd en aandacht voor andere zaken dus, maar nieuws is er natuurlijk altijd, want ontwikkelingen gaan door, ook op het personele vlak.

Coert Teulings is de nieuwe accountmanager van Unilux voor het rayon Zuid.

Unilux stelt nieuwe accountmanager voor het Rayon Zuid voor

Vanaf september heeft horrenspecialist Unilux Coert Teulings aangesteld als accountmanager voor het rayon Zuid. Hij neemt deze taak over van Robert van Loosbroek, die manager is geworden van Fractions BV. Teulings heeft de afgelopen jaren bij Unilux als salesmedewerker bij de klantenservice gewerkt en daarnaast ook nog als trainer bij de Unilux horrenworkshops. 

“Veel van onze dealers kennen Coert Teulings al van de telefonische ondersteuning bij onze binnendienst”, aldus Robert van Loosbroek. “En hij kent onze Unilux horrenspecialisten en is volledig op de hoogte van ons bedrijf, onze producten en de mogelijkheden. We zijn blij dat we een bekend gezicht kunnen inzetten als nieuwe accountmanager voor het rayon Zuid.” 

Om een afspraak in te plannen met Coert Teulings kan contact worden opgenomen met de Unilux klantenservice, 0411-677953.


Niels Kusters is de nieuwe buitendienstmedewerker van swela. 
(Beeld: Mariske Krijgsman)

Een nieuw gezicht bij swela

Met ingang van 1 september 2020 heeft swela er een buitendienstmedewerker bij. Het is Niels Kusters (30) die de gelederen van het bedrijf is komen versterken in de functie van International Salesmanager. Kusters is de directe collega van Marina Schavemaker voor de Nederlandse markt en zal daarnaast de markten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië voor zijn rekening nemen. Kusters heeft een gedegen technische en commerciële achtergrond en is internationaal georiënteerd. 


Sinds half augustus bestaat de directie van heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG uit van links naar rechts dr. Ramon Knollmann, Jürgen Peitz en dr. Max Schöne.

Heroal breidt directie uit

De Duitse fabrikant van aluminium ramen, gevels, zonweringen en sinds kort ook terrasoverkappingen heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG heeft een wijziging in de organisatiestructuur aangebracht en wordt vanaf half augustus 2020 geleid door een driekoppig directieteam. Naast dr. Max Schöne zijn Jürgen Peitz en dr. Ramon Knollmann benoemd tot directieleden van het bedrijf. 

Jürgen Peitz beschikt over jarenlange ervaring als directeur in de internationale bouwbranche en is in het kader van de nieuwe directiestructuur bij heroal verantwoordelijk voor de onderdelenverkoop en service, productmanagement en productontwikkeling, productie en logistiek. 

Dr. Ramon Knollmann is sinds juli 2019 werkzaam in leidinggevende posities binnen heroal en is als chief financial officer (CFO) onder andere verantwoordelijk voor financiën, administratie en controlling en personeelszaken. Voordat hij bij heroal kwam, bekleedde dr. Knollmann diverse directieposten in de bouwbranche. 

Dr. Max Schöne is al vanaf januari 2020 als directeur actief. Hij is de vijfde generatie van de familie Schöne aan het roer van heroal en verantwoordelijk voor strategie en corporate development, marketing, IT en digitalisering en project- en procesmanagement. 

Met de uitgebreide managementstructuur, voortbordurend op een jarenlange ervaring en een succesvolle traditie, wil heroal samen met zijn partnerbedrijven het bedrijf verder ontwikkelen en de gezamenlijke marktpositie blijvend versterken. “Daarbij blijven klantgerichtheid en voortdurende optimalisatie van de product- en serviceportfolio’s, branche-leidende kwaliteit en logistiek centraal staan”, aldus dr. Max Schöne. “Met het driekoppige directieteam schept heroal optimale voorwaarden om de ingeslagen weg naar groei consequent te kunnen blijven volgen.” 

De nieuwe technisch directeur Ibrahim Türköz (voorgrond) met achter zich commercieel directeur Manfred Heissenberger van Sattler SUN-TEX.

Directiewijziging bij Sattler SUN-TEX GmbH

Bij de Oostenrijkse doekproducent Sattler SUN-TEX GmbH heeft per 1 juli een geplande directiewijziging plaatsgevonden. Ing. Andreas Freiler is na een lang dienstverband als technisch directeur met pensioen gegaan. Samen met commercieel directeur Manfred Heissenberger heeft hij het bedrijf door de introductie van producten als Lumera en Twilight Pearl een leidende rol bezorgt op het gebied van kwaliteit en innovatie en nieuwe standaarden gezet op het gebied van zonweringdoek, aldus Sattler in een persverklaring. 

Als nieuwe als technisch directeur heeft Sattler Dipl.- Ing. (FH) Ibrahim Türköz aangesteld, een internationaal textielexpert met een diverse opleidingen in de textiel en bijna twintig jaar ervaring, opgedaan in Duitsland, Zwitserland en buiten Europa. 

“Met Andreas Freiler verliezen we bekwame en gewaarde vakman, maar dankzij een gedegen zoektocht hebben we met Ibrahim Türköz een ervaren vervanger gevonden”, aldus Heissenberger. “Bovendien blijft Andreas Freiler ons na de overdrachtsperiode in een adviserende rol terzijde staan.” 

Ibrahim Türköz is ondertussen al met de toekomst van Sattler SUN-TEX bezig. “Ik ben blij en dankbaar om met het team van textielexperts bij Sattler te mogen samenwerken. Daarnaast verheug ik me op de uitdagingen die het ontwikkelen van een nieuwe collectie met zich meebrengt.” 


Bas van Gestel is de nieuwe accountmanager Zuid-Nederland van Sunmaster.

Nieuwe accountmanager Zuid-Nederland bij Sunmaster

Om de samenwerking en het commitment met zijn dealers in het zuiden van het land te versterken, heeft Sunmaster een nieuwe accountmanager aangesteld. “Na het vertrek van Albert Scheffer heeft Sunmaster niet stil gezeten”, meldt sales- en marketingmanager Lilly Thiescheffer van Sunmaster. “Met de aanstelling van Bas van Gestel als nieuwe accountmanager voor Zuid-Nederland zal Sunmaster ook in het zuiden van het land weer prominent in de dealermarkt aanwezig zijn.” 

“Een voordeel voor Bas van Gestel is dat de zonweringmarkt voor hem geen onbekend terrein is”, vervolgt Lilly Thiescheffer. “Hij is zijn carrière in de zonwering begonnen bij een tweetal dealerbedrijven, waar hij ervaring heeft opgedaan met de inkoop, verkoop en montage van zonweringproducten. Daarna is hij aan de slag gegaan als accountmanager bij Alluma. De laatste elf jaar is Bas voornamelijk actief geweest als architectenadviseur bij Renson uit België.”

Sunmaster genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2020

Sunmaster Nederland BV is FD Gazelle 2020 in de regio Oost, in de categorie middel. Dat betekent dat het bij de 772 snelst groeiende bedrijven van Nederland hoort. De criteria voor nominatie zijn een ononderbroken omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar (2017-2019), met een omzet van minimaal € 250.000 in het eerste jaar. 

Deelnemende bedrijven dienen ten minste op 1 januari 2017 economisch actief te zijn geweest en moeten financieel gezond zijn. In het laatste jaar moet het nettoresultaat positief te zijn, in de voorgaand twee jaar maximaal een jaar verlieslatend. Sunmaster voldoet aan de criteria en dingt met zijn nominatie mee naar de award. “De nominatie is een erkenning voor het harde werk dat we samen met onze dealers hebben geleverd”, aldus DGA Chris Kollen van Sunmaster. “En daar zijn we trots op!”


Frank Schädlich gaat naar StellaGroup.

Frank Schädlich treedt toe tot raad van bestuur van StellaGroup

StellaGroup heeft in 2019 een omzet van 460 miljoen euro behaald en heeft de ambitie om een speler van importantie te worden in de Europese rolluiken- en zonweringmarkt. Momenteel is StellaGroup via veertien dochterondernemingen vertegenwoordigd in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Nederland maakt AVZ-Group onderdeel uit van StellaGroup. 

Met ingang van 5 oktober 2020 is Frank Schädlich aangesteld als Director of International Development bij de StellaGroup. In deze rol neemt hij tevens zitting in de raad van bestuur. Schädlich is 52 jaar en afgestudeerd aan de École des hautes études commerciales in Parijs. Hij heeft een belangrijk deel van zijn carrière verschillende topposities bij Somfy Group in Italië, Duitsland en Frankrijk vervult. Hij heeft zeven jaar de leiding gehad over de activiteiten van Somfy in de Europese Unie en het Midden-Oosten. 

Bij StellaGroup is de verwachting dat Schädlichs kennis van de markt, zijn internationale ervaring en zijn karakter van veel toegevoegde waarde voor de groep zullen zijn. “Hij zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verdere structurering van StellaGroup en de realisatie van onze ambities”, aldus Didier Simon, CEO van StellaGroup. “De komst van Frank Schädlich naar StellaGroup stelt ons in staat om een nieuwe stap voorwaarts te zetten in onze internationale ontwikkeling.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details