Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
NIEUWBOUW ROMA BENELUX VAN START – DE VUURDOOP VAN EEN NIEUW CONCEPT
De nieuwbouw in volle gang. Het bestaande gebouw en de uitbreiding zijn duidelijk herkenbaar.

NIEUWBOUW ROMA BENELUX VAN START – DE VUURDOOP VAN EEN NIEUW CONCEPT

De nieuwbouw die ROMA Benelux in Zevenbergen realiseert is in volle gang. In september is het bouwterrein bouwrijp gemaakt, zijn de palen geboord, de funderingen gestort en de graafwerkzaamheden gestart. Het hele bouwproces gaat gestaag verder. De geplande bouwduur is 26 weken, wat betekent dat de nieuwbouw – ijs en weder dienende – eind februari, begin maart 2021 wordt opgeleverd. De opening van de nieuwe showroom is naar verwachting ergens in april. 

De medewerkers van ROMA Benelux zijn inmiddels verhuisd naar tijdelijke kantoorunits, waar tien werkplekken worden gerealiseerd. “Door de grote drukte en omdat ons huidige gebouw leeg moet, gaan we een hectische tijd tegemoet”, verwacht directeur Toon van Osta. “Nu zijn we de afgelopen jaren wel wat stress gewend, want ROMA Benelux groeit enorm. Maar het zal toch een heel andere situatie zijn dan toen ik in 2005 van mijn zolderkamer naar het huidige ROMA Benelux gebouw verhuisde”, lacht hij. “Dat was een ‘megaoperatie’. Wat ons in het eerste
kwartaal van 2021 te wachten staat, zal minstens net zo indrukwekkend zijn!” 

Artist’s impression van de nieuwbouw die momenteel voor ROMA Benelux in Zevenbergen wordt gerealiseerd.

Nieuw concept

Voor de inrichting van de nieuwe showroom, die in de nieuwbouw wordt ingepast, heeft ROMA een nieuw concept ontwikkeld. Als de beurs Fensterbau Frontale in Nürnberg dit jaar was doorgegaan, zou het daar zijn vuurdoop hebben gekregen, want behalve voor showrooms is het ook voor de beursstanden van ROMA bedoeld. Nu de beurs ten gevolge van corona niet is doorgegaan, ondergaat het nieuwe inrichtingsconcept in Zevenbergen zijn vuurdoop. “Het wordt de nieuwe look van ROMA voor alle vestigingen, beurzen en showrooms. Een primeur dus”, aldus Van Osta. ROMA Benelux had in 2005 ook al de primeur met het eerste zogenaamde forum-gebouw, een concept dat daarna ook is toegepast bij de hoofdvestiging van ROMA in Burgau en weer later ook op bij de ROMA vestiging in Obenai, in Frankrijk. 

Behalve de showroom en logistieke ruimte, worden in de nieuwbouw achttien extra werkplekken gerealiseerd. Die zijn nodig om de personeelsgroei van ROMA Benelux op te vangen. ROMA heeft alleen al in het laatste half jaar zes nieuwe mensen aangenomen. Daaronder de van HAROL afkomstige Geert de Blieck, die als buitendienstmedewerker voor België aan de slag gaat. Geert de Blieck en ook binnendienstmedewerker Gilles Curtoud spreken beiden Frans, zodat ROMA Benelux vanuit Zevenbergen nu ook Wallonië kan bedienen. Een andere verandering betreft de opdrachten. Die werden voorheen altijd in Duitsland geschreven, maar dat gaat vanaf nu in Zevenbergen worden opgepakt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details