Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuw pand allround op de groei gebouwd

Nieuw pand allround op de groei gebouwd

De volgende uitbreiding komt er al aan!

Het begon allemaal in Oosterwolde, zo’n vijftien jaar geleden. Een mooi zonwering-bedrijf dat groeide van dealer naar producent van zonweringen en rolluiken. Het gaat over Allround Zonwering BV. Door aanhoudende groei zag directeur en eigenaar Cor van Huigenbos zich al snel genoodzaakt om nieuw te gaan bouwen en in 2010 betrok hij met zijn team daarom een nieuw pand in Biddinghuizen. Gebouwd op groei, werd al snel een drievoudige omzet bereikt. Ook in Biddinghuizen bleek de groei niet te stuiten en daarom werd anderhalf jaar geleden de bouw van wederom een nieuw pand gestart.

Het is 1 februari 2019 als aan de Moerasstraat 5 in Elburg de rode loper is uitgerold om de genodigden ter ere van de officiële opening warm te onthalen. Een schitterend pand, een indrukwekkende showroom en een tot in detail doordachte productie wachten op de aanwezigen. 

Allround Zonwering BV
Doordat zowel leiding als spuitpistool zelfreinigend zijn, neemt een kleurwissel slechts tien seconden in beslag. 

Overname PBS was katalysator
“Dankzij het feit dat we meer ruimte kregen, konden we tot overname van PBS overgaan”, opent Van Huigenbos het gesprek. “Dat hield voor ons echter wel in dat we in de bouw een versnelling hoger moesten schakelen. Eigenlijk was het gekkenwerk: een nieuwbouw, een overname en een poedercoatafdeling opzetten. Maar we hebben het gedaan en het resultaat mag er zijn.” Huigenbos benadrukt het belang van poedercoating in eigen beheer. “We kennen geen standaardkleuren meer, alles is nu maatwerk. Met onze productlijnen zitten we nu in het hogere segment. Onze R&D-afdeling draait veertig uur per week op volle toeren en we kunnen rustig stellen dat nagenoeg elk product dat de fabriek verlaat, een eigen ontwikkeling is.” 

Gedreven door ervaring beschikt Huigenbos over een vooruitziende blik. “We hebben met de overname van PBS berekend wat er op ons af zou komen en daarop geanticipeerd door ook de kavel aan de overkant van de straat te kopen. Daar zal in de toekomst de logistiek plaatsvinden en een magazijn komen voor opslag. Goederen zullen daar binnenkomen en onderdelen zullen van daar gedoseerd richting de productieafdeling gaan. Bevoorrading zal buiten de reguliere werktijden gebeuren. Zo lopen we elkaar niet in de weg en kan iedereen gestructureerd zijn werk doen. De software die we op beide locaties gebruiken, zal worden gekoppeld. Daar hebben we in Biddinghuizen al ervaring mee opgedaan. Als de huidige plannen zijn gerealiseerd, zullen onze bedrijfsprocessen optimaal zijn.” 

Allround Zonwering BV
Automatisering is een stokpaardje binnen het optimaliseringsproces van Allround Zonwering. 

Just in time werken dankzij een uitgekiend productieproces
Een rondleiding door de nieuwe vestiging van Allround Zonwering wordt verzorgd door bedrijfsleider Erwin Bluemink. “Door de overname van PBS is dit nieuwe pand binnen één jaar gevuld. Vanwege onze hypermoderne poedercoatinstallatie werken we alleen nog maar met blank aluminium. In de opslagstellingen ligt onderin de grijpvoorraad, daarboven ligt een kopie van die voorraad. Zo kunnen we tijdig aanvullen wanneer profielen dreigen op te raken. De productie is ingericht op just in time werken. Wanneer doeken voor binnenkomst worden aangemeld, zagen wij drie dagen van tevoren de profielen. Ook het coaten wordt meegenomen in dit proces. We werken continu aan optimalisatie van onze productieprocessen, bijvoorbeeld door nog slimmer te werken en door de software aan te passen.” 

Materiaal gaat op maat gezaagd de poedercoating in. Een groot voordeel, schetst Bluemink. “Minder afval en geen blanke zaagsneden zorgen voor een duurzaam product.” In voorbereiding op het poedercoaten werkt Allround Zonwering met een nieuw systeem van voorbehandelen. Het is heel milieuvriendelijk in vergelijking met gangbare procedés. “Door nanotechnologie in te zetten in combinatie met water hebben we geen chroom nodig. De hele poedercoatinstallatie is computergestuurd en alle waarden worden constant in de gaten gehouden. De computer staat rechtstreeks in verbinding met het laboratorium in Alphen aan den Rijn, waar het proces wordt gemonitord. Om het proces te bewaken nemen we zelf ook monsters.” Het spuitproces werkt optimaal, dankzij een snelwisselsysteem, vervolgt Bluemink. “Er zitten maar liefst 28 van de 227 kleuren die we vast op voorraad hebben in de snelwisselaar. Door de zelfreiniging van zowel leiding als spuitpistool neemt een kleurwissel slechts tien seconden in beslag!”  

Allround Zonwering BV
CEO - eigenaar Cor van Huigenbos (rechts) en General Manager Erwin Bluemink zien de toekomst van Allround Zonwering met vertrouwen tegemoet. 

Productie in stappen is kenmerkend voor de werkwijze
Bluemink vertelt dat Allround Zonwering in de productie in stappen produceert. “Alle halffabricaten gaan langs verschillende stations. Ieder station doet een deel van de bewerkingen en/of handelingen om tot een geassembleerd product te komen. Het voordeel is dat nieuwe medewerkers in het seizoen, als er extra personeel wordt ingehuurd, geen kennis hoeven te hebben van het volledige productieproces. Wanneer iemand de ins en outs van zijn eigen station kent, kan hij of zij al optimaal meedraaien in het hele proces. We bouwen onze producten hier dus echt sámen!” 

Allround Zonwering BV
Multi-inzetbare verpakkingen zorgen altijd voor de beste bescherming tijdens het transport. 

Slim verpakken zorgt voor een perfecte levering
“Ook de screenproductie kent een vernieuwde routing”, vertelt Bluemink als hij zijn gasten langs de rolluiken- en screenassemblage leidt. “De omzet stijgt explosief dankzij ons unieke veersysteem waarmee de bovenkap recht van voren op de geleiders kan worden geklikt. Over onze rolluiken kunnen we met trots melden dat de productie in maart volledig geautomatiseerd zal zijn. Dankzij onze nieuwe, zelf ontwikkelde en zeer stabiele onderlijst zijn we zeker onderscheidend met onze rolluiken. Daar komt nog eens bij dat we geleiders en kasten in onze 227 kleuren leveren, inclusief structuurlakken, dus het zal duidelijk zijn dat onze dealers kunnen scoren!” 

Tot besluit leidt de rondleiding naar de verpakkingsafdeling. “Net zo belangrijk als het product zelf”, meent Bluemink. “Door karton slim en multifunctioneel in te zetten, is een beschermd transport van fabriek tot montagelocatie gegarandeerd. Uiteraard komt het karton uit gerecycled materiaal. Duurzaamheid staat bij Allround Zonwering hoog in het vaandel.”  

Tekst: Jan Mol    Beeld: Jan Mol/Allround Zonwering
Uitgelichte afbeelding: Het imposante en fraai vormgegeven pand van Allround in Elburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details