Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuw initiatief: Overkappingadviseurs. ‘Een krachtig samenwerkingsverband!’
Een houten overkapping met een rustieke uitstraling.

Nieuw initiatief: Overkappingadviseurs. ‘Een krachtig samenwerkingsverband!’

Overkappingadviseurs is het eerste samenwerkingsverband in Nederland van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de levering van overkappingen, veranda’s, tuinkamers, kapschuren en meer. “Aansluiting bij Overkappingadviseurs biedt bedrijven zekerheid op een stabiele groei en bedrijfsvoering”, aldus initiatiefnemer Roelof van den Oever. “Binnen een periode van zes maanden hebben zich al 17 bedrijven met om en nabij 24 vestigingen bij Overkappingadviseurs aangesloten. Het concept heeft inmiddels bewezen van toegevoegde waarde te zijn!”

Met glazen schuifwanden kan een terrasoverkapping eenvoudig worden omgetoverd in een tuinkamer.

Het gaat hard met het buitenleven en met overkappingen. Voor de tuin bij de particulier, maar ook voor het bedrijfsleven, met uiteraard de horeca voorop. Het uitgebreide Thema Terrasoverkappingen in deze Z&R is daar een manifestatie van. In die dynamische wereld van de terrasoverkapping is Overkappingadviseurs een nieuw en opmerkelijk initiatief. 

“Het doel van Overkappingadviseurs is om ge­zamen­lijk vakmanschap en kwaliteit uit te stralen en onafhankelijk en duurzaam te ondernemen”, zegt Van den Oever over zijn geesteskind. “Overkapping­adviseurs kiest daarom voor een complementair samenwerkingsverband. Leden hebben de vrijheid om eigen keuzes te maken, er zijn geen ver­plichte afname- of kwantiteitsafspraken. Het samenwerkingscollectief is aan­vullend op de huidige manier van werken van dealers en biedt ze veel voordelen, zoals samenwerken op het gebied van kennis, marketing, monteursopleidingen en -trainingen.”

Dankzij de overkapping en de glazen (schuif)wanden ontstaat extra leefruimte.

“Zelfstandigheid, behoud van eigen identiteit en vrijheid staan centraal binnen het concept”, benadrukt Van den Oever. “Ieder lid is vrij met welke merken hij werkt. Drie keer per jaar is er een samenkomst om ideeën en visies met elkaar te delen en gezamenlijk tot succes te komen. Alle leden dragen het keurmerk, waarin een zestal belangrijke zekerheden zijn vastgelegd. Het moet consumenten zekerheid bieden en vertrouwen geven.” 

Outdoor lifestyle label OrangeVie

Om dealers naast de verkoop van overkappingen en tuinkamers meer te bieden, heeft Overkapping­adviseurs met OrangeVie een eigen outdoor lifestyle-label ontwikkeld. “OrangeVie creëert onderscheidende en eigentijdse interieur­concepten in verschillende stijlen”, aldus Van den Oever. “De uitgebreide collectie met speciaal geselecteerde producten voor de inrichting en styling van de buitenruimte, zoals veranda’s, tuinkamers, houten overkappingen en balkons, is alleen te vinden bij de deelnemende dealers en in de webshop van Overkappingadviseurs. OrangeVie staat voor kwaliteit en onderscheidend design volgens de laatste trends. Op de producten van OrangeVie zijn alle zekerheden van het keurmerk van toepassing. Overkappingadviseurs verzorgt de levering en de garanties van de producten; leden worden hierin volledig ontzorgt.” 

Een architecturale overkapping met een lichtstraat en glazen wanden.

Garantiefonds

Alle deelnemers aan Overkappingadviseurs zijn aangesloten bij het Garantiefonds Overkappingsbranche (GFOB) vertelt Van den Oever aan. “Het GFOB biedt consumenten een aantal garanties, zoals een veilige betaling, nakoming van afspraken, professionaliteit en conflictbemiddeling. Alle garantieaanspraken zijn goed vastgelegd.” 

Aansluiting bij Overkappingadviseurs

Aansluiting bij Overkappingadviseurs biedt bedrijven zekerheid op een stabiele groei en bedrijfsvoering, besluit Van den Oever. “Het samenwerkingsverband combineert een aantal onmisbare waarden, zoals een eigen keurmerk, eigen garantiefonds, doeltreffende marketingcampagnes, eigen opleidingen en trainingen en het eigen interieurmerk. Elk aangesloten bedrijf heeft een groot, eigen verzorgingsgebied, zodat er geen onderlinge concurrentie ontstaat.”

“Voor bedrijven die zich willen aansluiten: er zijn nog een aantal gebieden in Nederland beschikbaar! Het doel is om voor het einde van dit jaar een volledig landelijke dekking te hebben gerealiseerd. Belangstellenden die meer willen weten over Overkappingadviseurs kunnen terecht op overkappingadviseurs.nl. Daar lezen ze meer over ons.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details