Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuw design voor elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen

Nieuw design voor elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen

Goede zonwering belangrijk bij voorkomen oververhitting woningen

Met oplopende temperaturen stijgt ook de kans op oververhitting van de woning. Door overdag ramen en zonwering dicht te houden en ’s nachts als het afkoelt, de ramen te openen, blijft een woning aangenaam koel. Voor nog meer gebruiksgemak zijn de elektrische VELUX INTEGRA®buitenzonweringen verbeterd. Een nieuw slank design en een snellere en stillere motor zorgen voor warmtewering met nog meer comfort en behoud van daglicht en uitzicht.

Nieuwe elektrisch platform VELUX buitenzonweringen

De elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen op netstroom type MML en op zonne-energie type MSL hebben een nieuw design. Het moderne design bestaat uit een slanke cassette en zijgeleiders die naadloos aansluiten op een VELUX dakraam. De verbeterde motor zorgt voor een snellere en stillere bediening en het verbeterde design zorgt voor een regencontactgeluid reductie van 10dB ten opzichte van een dakraam zonder buitenzonwering.

140811-01-xxl-kopieren

Altijd een prettige temperatuur in huis

Om de temperatuur in huis te beperken, is het belangrijk om de inval van zonlicht te voorkomen met behulp van zonwering. Dit geldt zeker bij goed geïsoleerde woningen. Vanuit wet- en regelgeving wordt binnenkort een grenswaarde ingesteld voor de kans op temperatuuroverschrijding (de TOjuli-waarde). Met goede zonwering kan de opwarming bijna volledig worden voorkomen, omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas raken.“VELUX buitenzonweringen reduceren zonnewarmte met 73%. Terwijl je door de netstructuur van het screendoek daglicht en uitzicht behoudt. Wel zo prettig in ruimtes waar daglicht essentieel is, bijvoorbeeld bij het thuiswerken of als de kinderen huiswerk maken. Hierdoor hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van kunstverlichting en elektronische koeling omdat de ruimte minder warm wordt. Dit bespaart energie en zo houden bewoners toch contact met buiten. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe platform aantrekkkelijk geprijsd is,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland.

Automatische zonwering en koeling

De elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen zijn eenvoudig te monteren op zowel handbediende als elektrische VELUX dakramen. Om de woning actief te koelen kunnen de elektrische buitenzonweringen (en elektrische dakramen) worden gekoppeld aan het VELUX ACTIVE binnenklimaatsysteem. Hierdoor zijn ze eenvoudig te bedienen via de smartphone en spraakbesturing of gaan ze automatisch open of dicht wanneer de sensoren een te hoge temperatuur waarnemen of verwachten

“VELUX ACTIVE kan geheel zelfstandig denken en handelen. Verlaat je het huis dan kun je met één druk op de ACTIVE vergrendelknop alle ramen in één keer sluiten. Wel zo veilig. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis. Op basis van het klimaat in huis of als er hoge temperaturen worden voorspeld, sluiten buitenzonweringen en dakramen zich overdag om te voorkomen dat de kamer opwarmt. ’s Avonds gaat de buitenzonwering omhoog en worden verschillende ramen beneden en op zolder tegen elkaar opengezet zonder het gebruik van airconditioning, wat energiekosten bespaart. Zo kunnen bewoners bij aangename temperaturen van de zomer genieten en profiteren van een gezond binnenklimaat,” aldus de Gooijer.

VELUX ACTIVE is zo ontworpen dat huiseigenaren het systeem eenvoudig zelf kunnen installeren. Mensen die een VELUX ACTIVE starterkit hebben kunnen deze direct aansluiten op een elektrisch VELUX INTEGRA® product op netstroom of op zonne-energie. Met een Google Home, Apple HomeKit of Apple product kan men onmiddellijk genieten van alle functionaliteit van VELUX ACTIVE.

Lees hier meer over VELUX zonweringen en rolluiken.

131738-02-xxl-kopieren

Bewustwording en interessante prijsstelling voor VELUX warmtewering

Door middel van een grote online mediacampagne informeert VELUX Nederland deze zomer consumenten over de voordelen van buitenzonweringen. De bruto adviesprijs van de verbeterde elektrische VELUX INTEGRA® buitenzonweringen ligt gemiddeld 30% lager dan die van het vorige platform. Om meer consumenten te motiveren voor elektrische zonweringen te kiezen en zo een optimaal binnenklimaat te realiseren ontvangt de consument bij aanschaf van buitenzonweringen en/of rolluiken tussen 1 juni en 31 juli 2020 van VELUX een cashback van € 15 op handbediende buitenzonweringen en € 30 cashback op alle op afstand bedienbare INTEGRA® (elektrische) buitenzonweringen en alle rolluiken. Extra interessant dus voor consumenten om juist nu zonweringen aan te schaffen.

De cashback kan aangevraagd worden op www.velux.nl/cashback, waar ook meer informatie over de actie is te vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details