Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuw beschermingssysteem van Markilux

Nieuw beschermingssysteem van Markilux

PRIVACY VAN EN MET FORMA(A)T

Markilux introduceert format, een rechthoekige frame van aluminium met daarin een schermdoek om u tegen nieuwsgierige blikken te beschermen. Format kan vrijstaand worden gebruikt, maar ook aan een muur of een carport worden bevestigd. Daarnaast kan het als zijelement in de systemen markant en construct worden ingebouwd. Als driehoekelement kan het ook in de pergolasystemen van markilux worden gebruikt.

“We hebben markilux format ontwikkeld om zowel particulieren als zakelijke gebruikers de mogelijkheid te bieden om zichzelf of hun objecten tegen wind en nieuwsgierige blikken te beschermen”, licht directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux toe. “De met textiel bespannen paneelelementen kunnen op terrassen en balkons, in tuinen, onder glazen overkappingen of bij carports voor extra privacy en bescherming zorgen.”

Veelzijdig inzetbaar

De veelzijdige gebruiksmogelijkheden van format worden volgens Gerling mogelijk gemaakt door de vele montagemogelijkheden van het systeem. “Het format frame kan bijvoorbeeld als zijwand voor een terras met verstelbare klemhouders en klemprofielen aan de muur van de woning worden bevestigd. Twee staanders van aluminium met afdekking en stalen kern stabiliseren het gepoedercoate, weerbestendige frameprofiel aan weerszijden.”

“Daarnaast kunnen de format panelen als zijelement rechtstreeks in onze overkappingen markant en construct worden geïntegreerd”, vervolgt Gerling. “Maar de panelen kunnen ook solitair als bescherming tegen nieuwsgierige blikken of als optisch accent in de buitenlucht worden opgesteld.”. Bij de vrijstaande variant wordt format middels een puntfundering met palen in de grond bevestigd.

Als extra optie biedt markilux het element ook als driehoekige variant aan. Ter bescherming tegen de wind kan het zijdelings aan de bovenkant van de markilux pergola worden bevestigd. Vanwege de statica moet in dat geval wel een stabilisatieprofiel tussen de staanders van de pergola worden gemonteerd.

Format kan worden gecombineerd met de markilux overkappingen construct en markant. Op de foto is de markant van format panelen voorzien.

 

Individualiseerbaar

Het nieuwe systeem is beschikbaar in verschillende afmetingen. Meerdere elementen kunnen met tussen- en hoekpalen en passende panelen naar wens op rij en in hoeken worden geplaatst. Afhankelijk van de montage varieert de breedte van de zijelementen tussen 30 en 300 centimeter en de hoogte tussen 30 en 250 centimeter. Markilux biedt format in zeven standaardkleuren aan. Op aanvraag zijn de elementen ook in andere RAL kleuren verkrijgbaar, in kleuren van andere systemen en in metallic en parelmoerkleuren of met extra bescherming tegen corrosie.

Voor de paneelelementen heeft markilux een breed scala aan stoffen beschikbaar. Als er doorzicht naar buiten gehandhaafd moet blijven, kan er ook een panoramaraam worden ingebouwd. “Een gepatenteerd klemsysteem zorgt ervoor dat het schermdoek aan alle kanten goed op spanning blijft”, aldus Gerling. “Het doek kan bovendien worden nagespannen en indien gewenst kan een dealer het snel verwisselen als een eindgebruiker een andere uitstraling van zijn format afscheiding wenst.”

“Met markilux format bieden we de consument meer ruimte om zich terug te trekken, bescherming tegen de wind en tegen nieuwsgierige blikken en als solitair element een kleurrijk accent voor de tuin”, concludeert Michael Gerling tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details