Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nice neemt het Poolse Fibaro over

Nice neemt het Poolse Fibaro over

Versterking positie op gebied Smart Home

De Italiaanse multinational Nice profileert zich als een van de leidende spelers in de wereld op het gebied van smart home-oplossingen en home security. Om zijn positie verder uit te bouwen, heeft het dit jaar het Poolse Fibaro overgenomen, een leidend merk in de wereld van smart home-oplossingen. Dit nog jonge bedrijf levert een volledig draadloos, modulair systeem voor een connectief, geheel gecontroleerd en op maat vormgegeven huis of dat volledig voldoet aan de wensen van zijn bewoners of gebruikers. 

Fibaro is opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkantoor in Poznan. In slechts enkele jaren heeft het zijn activiteiten wereldwijd, naar meer dan honderd landen, uitgebreid. Het Fibaro smart homesysteem is een van de meest geavanceerde op de markt. 

Fibaro ontwerpt, ontwikkelt en produceert apparaten met Z-Wave en HomeKit protocollen, die zich onderscheiden door installatiegemak, plug and play en de mogelijkheid om van afstand toegang te krijgen. Bovendien zijn ze compatibel met systemen als HomeKit® van Apple, Z-Wave, Google Assistant®, Alexa® en Siri® van Apple. 

Door de overname van Fibaro door Nice en de koppeling van de portfolio’s van beide bedrijven kan Nice een nog completer programma voor huisautomatisering aanbieden. Daarmee wil Nice een volledig connected home overal ter wereld dichterbij brengen. Daarbij helpt dat de productgamma’s van Nice en Fibaro goed op elkaar aansluiten, onder andere voor wat betreft design, innovatie en vooral ook installatie- en gebruiksgemak. 

Fibaro
Lauro Buoro, Chairman van Nice.

Fibaro
Fibaro heeft een compleet assortiment van geïntegreerde smart home producten, variërend van de Home Center huiscentrales – die het hart van elk managementsysteem voor een huis- of gebouw zijn – tot de meest geavanceerde, vanwege hun design bekroonde, multifunctionele sensors die het hele huis of gebouw bewaken en/of monitoren (water, rook, koolmonoxide, ramen en deuren, beweging enzovoort). In het systeem zijn ook innovatieve temperatuursensors opgenomen, die de temperatuur binnen optimaliseren en significante energiebesparing mogelijk maken. 

De apps voor smartphone en tablet die Fibaro gebruikt, vereenvoudigen de besturing op afstand van de diverse systemen. Ze zijn gemakkelijk en intuïtief te gebruiken en beschikbaar in de App Store, Google Play en op internet. Daarnaast is ook spraakbesturing mogelijk, bijvoorbeeld met Siri® van Apple. Ze reageren op commando’s en vragen en maken de besturing van bijvoorbeeld licht, camera’s, verwarming sensors en het instellen van scenario’s mogelijk. 

De sensors van Fibaro kunnen worden gekoppeld met de smart home producten van de meeste gerenommeerde merken, zoals Abode, Sonos, Philips, D-Link en iRobot, waardoor een huis of gebouw gemakkelijk comfortabeler, veiliger en energiezuiniger kan worden gemaakt. De toegang tot de besturing van huis of gebouw en tot de data is beschermd door de meest geavanceerde versleuteling.     

Tekst: Thijs pubben    Beeld: Nice, Fibaro
Uitgelichte afbeelding: 
Fibaro heeft systemen voor een slimme aansturing van de verlichting. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details