Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nice Benelux: ‘De RolSolar van elero is een duurzaam én praktisch alternatief’
Het team van Benelux Sun Shading Solutions.

Nice Benelux: ‘De RolSolar van elero is een duurzaam én praktisch alternatief’

Tijdens Polyclose begin van dit jaar konden de zonweringspecialisten uit Nederland en België Nice en elero onder één dak, op dezelfde stand terugvinden. “De Duitse fabrikant van buis- en lineaire motoren elero is in 2011 tot de Nice Group toegetreden”, verfrist Alain Goffart, Managing Director van Nice Benelux, nog even het geheugen. “In het begin waren de producten van elero een aanvulling op het assortiment van Nice. Vandaag de dag leveren de beide merken een breed scala aan buismotoren voor alle mogelijke toepassingen.” 

“Ondertussen maken we allemaal een vreemd jaar mee, maar desondanks hebben we binnen de Nice Group niet stilgezeten”, vervolgt Goffart. “Om het potentieel van onze merken en producten in de Benelux te maximaliseren, hebben we gezamenlijk besloten om een gestructureerd aanbod voor onze klanten op te bouwen. Dan gaat het om fabrikanten, assembleurs en installateurs in Nederland, België en Luxemburg. Het resultaat van die inspanningen is dat elero nu volledig is geïntegreerd in Nice Benelux en dat we nu één business unit Sun Shading Solutions hebben die zich binnen alle merken van de Nice Group focust op buismotoren. In de Benelux neemt elero hiervan een groot deel voor zijn rekening.” 

Alain Goffart.

Elero RolSolar: comfort en veiligheid dankzij de kracht van de zon

Het reguliere gamma buismotoren voor zonwering, screens en rolluiken is nog steeds de basis, maar dit jaar zijn het vooral de solar motoren die voor de doorbraak zorgen, constateert men ook bij Nice Benelux. “In de bouw en bij de renovatie van gebouwen wordt er steeds meer aandacht besteed aan energiebesparende concepten”, aldus Alain Goffart. “Tegelijkertijd wordt van automatiseringsoplossingen verwacht dat ze 100% betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Is automatisering ook mogelijk als er geen elektrische aansluiting is of wanneer de stroom, zoals in sommige oudere gebouwen, niet naar het raam kan of mag worden getrokken? Precies voor dit doel brengt elero het RolSolar M-868 gelijkstroom aandrijfsysteem op de markt.” 

RolSolar is volgens elero ideaal voor de motorisering van rolluiken en zonwering op plaatsen waar een elektrische aansluiting ontbreekt, zoals bijvoorbeeld bij poolhouses, pergola’s en garages. Maar ook architecten en installateurs die hun klanten een milieuvriendelijke en efficiënte automatisering willen aanbieden, zouden met deze innovatieve motor hun voordeel kunnen doen. “De pluspunten van deze oplossing zijn overtuigend”, meent Goffart. “Meer veiligheid en comfort, de mogelijkheid om de eigen privacy te beschermen en lagere koel- en verwarmingskosten, zonder dat voor de aanleg hak- en breekwerk nodig is!” 

Eenvoudige installatie

De RolSolar 868 radiomotor, de accu’s en het zonnepaneel kunnen eenvoudig met behulp van een stekkerklare kabel worden aangesloten, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet of op een besturingseenheid. De eindstanden worden direct op afstand ingesteld. 

“Het standalone aandrijfsysteem wordt gevoed door krachtige 12V NiMH-batterijen, een duidelijke garantie voor de duurzaamheid van het systeem”, aldus Goffart. “De accu wordt opgeladen met behulp van een zonnepaneel, dat verkrijgbaar is in een geschroefde of gelijmde versie. Een extra zonnepaneel, een extra batterij of een lader kan op elk moment worden toegevoegd. Dat is vooral nuttig voor systemen die op het noorden zijn gericht.” 

Aangezien het een laagspanningsoplossing zonder elektrische aansluiting betreft, kan de zonweringspecialist het aandrijfsysteem installeren, ook als hij geen gediplomeerd elektricien is. De RolSolar D+ 868 is ook beschikbaar voor de industriële productie van rolluikelementen. De plug-and-play-versie van de motor detecteert automatisch de eindposities en slaat ze op. 

Het gebruik van zonne-oplossingen is trendy, constateert Goffart. “Met RolSolar bieden we een reeks efficiënte en marktgerichte producten aan van 10 Nm en 20 Nm en zelfs van 40 Nm die we op Polyclose voor het eerst aan het vakpubliek uit de Benelux hebben getoond.” 

“Met RolSolar vervolledigt elero, zijn brede waaier aan innovatieve aandrijfsystemen voor buiten- en binnengebruik met een praktisch en duurzaam nieuw product. In combinatie met de RolMotion stille rolluikmotor uit de Silent Motion serie, de JA Comfort-serie voor jaloezieën en lamellen en de smart home-oplossing van Centero Home, kunnen gebruikers al hun raambekledingen met één druk op de knop bedienen en zo genieten van veiligheid en comfort in hun hele huis.” 

Het Sun Shading Solutions Team van Nice Benelux is gaarne bereid alle vragen betreffende de RolSolar producten van elero en hun integratiemogelijkheden te beantwoorden. “Overigens ook over alle andere producten uit het elero, Nice en TTGO gamma”, verduidelijkt Alain Goffart. “In ons elero-Nice experience center van 500 vierkante meter in Heverlee kunnen alle motoren en hun toepassingen worden ontdekt en uitgeprobeerd. Ons Benelux Sun Shading Solutions Team staat voor de bezoeker klaar!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details