Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Na meer dan 20 jaar weer een belangrijke zonweringsprijs naar Zevenbergen 
De Award heeft een vast plekje in de showroom gekregen.

Na meer dan 20 jaar weer een belangrijke zonweringsprijs naar Zevenbergen 

Feestelijke uitreiking Z&R Product Of The Year Award 2024

Ze hadden op het hoofdkantoor van ROMA Benelux in het Brabantse Zevenbergen die dag geen flauw benul wat hen ten deel zou vallen. En dát maakte de verrassing uiteraard des te groter én des te leuker. Natuurlijk wisten Toon en Danny van Osta én marketingmanager Claudia Emmerich dat Z&R projectmanager Erik Imming hen zou bezoeken. De afspraak was immers gemaakt. Meteen na zijn aankomst ‘toverde’ Erik de prachtige Z&R Product Of The Year Award 2024 tevoorschijn. En een grote bos bloemen. Jawel: ROMA Benelux wint met het innovatieve zipSCREEN.2 met Mini-geleider de hoofdprijs. “Ik word hier helemaal blij van!” zegt Toon meteen. “We hebben hard voor deze innovatie moeten werken. Onze inbreng in het eindresultaat is groot. De trots overheerst!”

Toon en Danny rekenen meteen terug, want ooit eerder – om precies te zijn in 2003 – wonnen ze ook al de prestigieuze Z&R Award. “Het werd dus wel weer eens tijd”, zo grappen vader en zoon Van Osta die hun ogen niet af kunnen houden van het prachtige kunstwerk dat meteen een vast plekje krijgt in de showroom.

Toon en Danny van Osta: “De innovatieve zipSCREEN.2 met Mini-geleider is een aanvulling op ons uitgebreide gamma.”

Een minimalistische oplossing die ook architecten aanspreekt

“Ik durf hier echt te stellen dat deze innovatieve zipSCREEN.2 met Mini-geleider een aanvulling is op ons uitgebreide gamma. Het is namelijk onze missie om op het gebied van raamzonwering een compleet assortiment aan te bieden voor zowel standaard als speciale oplossingen. Met deze innovatie hebben we een extra oplossing aanvullend op de traditionele geleider die we onze partners kunnen bieden (zie kader bij dit artikel voor de productomschrijving, red.).” “Bovendien zien we door het winnen van deze prijs dat we op de goede weg zijn én het is daarnaast een extra motivatie om ons verhaal te blijven vertellen aan onder andere architecten. Dáár willen we namelijk de zipSCREEN.2 met Mini-geleider ook onder de aandacht brengen én houden.”

De twee menen dat architecten in Nederland eigenlijk eerder in het ontwerptraject ‘rekening zouden moeten houden’ met de integratie van zonweringssystemen. “Nu wordt het nog te vaak als een bijproduct gezien. Maar dit is het al lang niet meer: zonwering behoort onderdeel te zijn van een totaalconcept. Van heel functioneel (zonwering!) tot aan het bereiken van bijvoorbeeld duurzaamheidsambities. 

Het werd een buitengewoon gezellige ochtend op het hoofdkantoor in Zevenbergen.

Ontstaan van de zipSCREEN

Innovatieve en windvaste zonwering bij Roma Benelux

Danny legt uit hoe de nieuwe zipSCREEN met Mini-geleiderbij Roma Benelux ontstond. We zochten naar een minimalistische zonwering voor schuifpuien en glasoppervlakken zonder kozijnstijlen, maar bestaande staaldraadgeleidingen voldeden niet aan onze wensen. De windbestendigheid was te laag en leidde tot beschadigingen. Daarom ontwikkelden we de zipSCREEN.2 met Mini-geleider, die het esthetische voordeel van staaldraad combineert met het praktische voordeel van een rits, waardoor het doek aan de zijkanten goed gezekerd blijft. 

“Toon legt uit dat de innovatie begon met een schets op een A4’tje, voorgelegd aan het moederbedrijf in Duitsland. Ondanks de verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse markt, kon het ontwikkeltraject dankzij hun overtuigingskracht en expertise van start gaan. Naast een praktische oplossing moest het eindproduct ook esthetisch fraai zijn, en dat is gelukt. Zowel het team als de markt zijn zeer tevreden. De zipSCREEN.2 met Mini-geleider werd begin dit jaar op Polyclose gelanceerd en kreeg direct enthousiaste en waarderende reacties.”

Voorafgaand aan de uitreiking in Zevenbergen heeft er een nominatieronde plaatsgevonden (zie de vorige editie van vakblad Z&R). De twee andere genomineerden voor de Z&R Product Of The Year Award 2024 waren de firma Harol met de Coolscreen en Unilux met de verbeterde (en stillere) Plisséfit hordeur. De jury bestond uit Geert Janssen, Ton Reijnders en Jerry Helmers. De coördinatie rondom de jaarlijkse Awarduitreiking was in handen van projectmanager Erik Imming.

De zipSCREEN.2 met Mini-geleider.

Het winnende product: 

De ROMA – zipSCREEN.2 met Mini-geleider

ROMA biedt met de zipSCREEN.2 Mini-geleider een verfijnde zonweringsoplossing die geschikt is voor grote raamoppervlakken tot 12m² met een max van 3500 mm x 3500 mm. Deze oplossing kenmerkt zich door een minimalistische uitstraling en blijft desondanks windstabiel. Door de zeer slanke mini-geleider kunnen gevels nu subtiel worden voorzien van een screen zonder dat opvallende geleiderails de esthetiek verstoren. De zipSCREEN.2 met Mini-geleider heeft een zichtbare breedte van slechts 8 mm.

Deze minigeleider kan worden gebruikt wanneer het niet mogelijk is om traditionele geleiders over hun volledige lengte te bevestigen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schuifpuien, glasoppervlakken met zeer smalle of geen kozijnstijlen en volledig glazen hoeken met de ene hoek kleiner of groter dan 90 graden. Daardoor is de Mini-geleider ideaal voor gebruik in een rij-opstelling aan de gevel. 

Het systeem wordt aan elke kant bevestigd, bovenaan met een kastbevestiging en onderaan met een L-hoek. Het is verder te combineren met een smalle geleiders van 24 x 62 mm inclusief aluminium uitvulprofiel van 25 x 10 mm. Niet onbelangrijk: de zipSCREEN.2 weerstaat een maximale windkracht tot 62 km/h.  

De feestelijke uitreiking in Zevenbergen, vlnr Claudia Emmerich, Danny en Toon van Osta én Erik Imming van vakblad Z&R die de Award overhandigt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details