Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Met Warema krijg je Horeca-projecten voor elkaar
Lars-Hendrik Hein, vroeger zelf gastronoom, staat speciaalzaken als directe en competente contactpersoon van het HoReCa-competentieteam van Warema ter beschikking.

Met Warema krijg je Horeca-projecten voor elkaar

De zonweringsspecialist ondersteunt zijn vakpartners met een eigen competentieteam en uitgebreide diensten

Of het nu gaat om koude drankjes in de frisse lucht of heerlijke maaltijden in de avondzon – het Outdoor-bereik is bij uw gasten gevraagder dan ooit. Ook gastronomie-exploitanten zien dit potentieel steeds meer in en zo investeert de sector meer dan ooit in hoogwaardige zonweringen en beschuttende systemen – een grote kans voor de gekwalificeerde vakhandel. Die verkrijgt bij de zonweringsspecialist Warema niet alleen intelligente, weersbestendige zonweringen, maar ook allround service die oplossingsconcepten garandeert die individueel zijn afgestemd op catering- en hotelprojecten: vanaf het eerste adviesgesprek via ondersteuning bij de planning tot aan de compleet gemonteerde beschaduwing voor buiten.

Terrasframes zorgen voor extra ruimte voor de buitengastronomie met een maximaal aantal zitplaatsen. Ideaal is deze oplossing ook als bescherming tegen zon en regen.

Het terras het hele jaar door voor gasten open houden is in de horeca steeds meer een garantie voor succes. Dat kan nauwelijks iemand beter weten dan Lars-Hendrik Hein, vroeger zelf restauranthouder en nu voor Warema vakpartners directe en competente contactpersoon voor Business Development HoReCa (Hotel Restaurant Catering). “Buiten kunnen zitten geeft een restaurant niet alleen een heel bijzondere sfeer, het levert vooral extra inkomsten op”, is zijn ervaring. Onmisbaar daarbij: betrouwbare bescherming tegen zon en weer. Om zijn gekwalificeerde vakpartners optimaal te kunnen ondersteunen bij dit soort projecten in de horeca, heeft Warema een eigen competentieteam opgebouwd. Het interdisciplinaire team is samengesteld uit onder andere speciaal opgeleide applicatietechnici, experts voor statica en ook servicemedewerkers, die optimaal vertrouwd zijn met de planning van complete concepten, met hun realisatie en ook met het vereiste onderhoud van zulke complexe installaties. Om aan de individuele vereisten bij de buitengastronomie optimaal te kunnen voldoen, is nauwe samenwerking tussen de zonwerings-vakpartners ter plaatse en de fabrikant onmisbaar. Samen met het uitgebreide distributienetwerk en de vakhandel biedt Warema vanaf het eerste vrijblijvende adviesgesprek tot en met de compleet gemonteerde installatie en verdere diensten een perfecte allround service.

Kubistische daksystemen zoals de Lamaxa-serie van Warema liggen bij de gastronomie duidelijk in de trend. Hun hoogwaardige design, hun robuustheid en duurzaamheid, evenals hun talloze uitrustingsmogelijkheden bieden vele voordelen.

Hoogwaardige techniek alleen is niet voldoende

Individuele oplossingen in combinatie met maximale bedrijfszekerheid zijn twee belangrijke eisen die gastronomie-exploitanten stellen aan de vakhandel met betrekking tot zon- en weerwering. Daar komen nog bij vragen over rentabiliteit en financiering. Warema ondersteunt zijn vakpartners daarom niet alleen met planningsdetails, maar adviseert ook wat betreft financieringsmogelijkheden, of berekent de verwachte terugverdientijd van een installatie. Bovendien verkrijgen speciaalzaken nuttige tools en diensten voor advisering en realisatie.

Een hoogwaardige bescherming tegen zon en weer verleent elke buitengastronomie een heel bijzondere sfeer en zorgt zo ook voor meer omzet.

In speciale thema- en kwalificeringsopleidingen rondom de thema’s Zonwering en Bescherming tegen weersinvloeden in de buitengastronomie wordt de competentie van de vakpartners versterkt. Daarna weten ze alles wat ze voor een competente en succesvolle klantenadvisering en projectplanning moeten weten. Als daar dan een concreet project uit voortvloeit, staan de specialisten van Business Development HoReCa de speciaalzaken bij alle vragen over planning en uitvoering ter zijde.

Diversiteit is troef

Er zijn bijna geen grenzen aan de individuele vormgeving van de zonwerings- en weersbeschermingsinstallaties. “Als aanbieder van een compleet assortiment met meer dan 60 jaar ervaring bieden wij voor elke wens bij zon- en weersbescherming in de horecasector een optimale oplossing – holistisch, goed doordacht en precies aangepast aan de eisen van de gastronoom”, aldus Christian Thomas, hoofd Outdoor Living Daksystemen en Business Development bij Warema. Hier profiteert de vakhandel van de enorme systeemdiversiteit van ons bedrijf. Daartoe behoren intelligent bedienbare zonneschermen, pergola’s, lamellendaken, terrasdaken, textieldaken en zonnezeilen, evenals de bekende parasollen van Caravita, de parasolfabriek binnen de Warema-Group – alles uit één hand. Als onderdeel van de communicatiecampagne “Outdoor Living à la Carte”, waarbij speciaalzaken bij het aanspreken van hun klanten worden ondersteund, is er ook een speciaal ontwikkelde adviesbrochure, met focus op inspiratie en visualisatie, in combinatie met belangrijke feiten: Hier zijn alle voor de horeca relevante zonwerings- en weersbeschermingsoplossingen van Warema samengevat en overzichtelijk weergegeven.

Daarbij gaat de trend duidelijk in richting kubistische daksystemen zoals bijv. de lamellendaken. Die bieden naast hun robuustheid en duurzaamheid een uniek hoogwaardig design en, door hun modulair selecteerbare uitrustingen zoals zijpanelen van glas, hout of enorm sterk textielweefsel, optimale bescherming tegen weersinvloeden – zelfs bij sterke wind of regen – en dat niet alleen in de zomer. Met LED-verlichting en warmtestraler kan een buitengewone sfeer praktisch het hele jaar door worden gecreëerd. Warema biedt bijzondere competentie bij het combineren van meerdere lamellendaken tot zogenaamde groeps- of sterinstallaties. Daarmee zijn systeemveilige overkappingen voor grote oppervlakken mogelijk, voor een lucratieve en flexibele zitruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt. Vooral bij renovatie maken stersystemen vaak een perfecte aanpassing aan de bijzondere eigenschappen van het gebouw en dus een optimaal gebruik van de ruimte mogelijk.

Van het begin af aan een lange levensduur

En aangezien elke installatie slechts zo goed is als het onderhoud en de reiniging ervan, heeft Warema ook op dit gebied zijn serviceportfolio verder uitgebreid: Van milieuvriendelijke reinigings- en onderhoudsproducten tot speciale klantentraining en de servicehotline – dit garandeert de snelst mogelijke ongecompliceerde oplossing van problemen.

“Gemeenschappelijke waarden, een hoog kwaliteitsbewustzijn, flexibiliteit en snelle beslissingswegen zijn kenmerkend voor de nauwe samenwerking met onze vakpartners”, aldus Lars-Hendrick Hein. “Samen willen we het marktsegment buitengastronomie bewerken en de exploitanten optimaal bij de inrichting van hun buitenzones ondersteunen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details