Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Met een aluminium plaat als basis is bijna elk patroon denkbaar

Met een aluminium plaat als basis is bijna elk patroon denkbaar

“Ieder zijn vak wordt wel eens gezegd. Bij de ontwikkeling van Fractions bleek maar weer eens dat onze kracht zit in engineering”, constateert directeur Patrick van Loosbroek van Unilux. “Op een bepaald moment realiseerden we ons dat we voor het design beter een echte specialist konden zoeken. Door de samenwerking met topontwerper Osiris Hertman hebben we een nieuwe richting voor Fractions bepaald.” De samenwerking met Osiris Hertman en de nieuwe lijn die daaruit is voortgekomen, is tijdens de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam begin oktober gepresenteerd. 

Make hay while the sun shines

“Fractions zijn unieke aluminium shutters”, benadrukt Van Loosbroek nog maar eens. “Ze worden toegepast als exclusieve raamdecoratie in veelal hoogwaardige interieurs en projecten. Door het door de sleuven binnenvallende licht te knijpen, wordt in een ruimte een bijzondere lichtinval gecreëerd. Fractions bieden de mogelijkheid te spelen met het licht, waardoor een ware dans van bewegende patronen van licht en schaduw wordt gerealiseerd.” 

Al vanaf de eerste prototypes heeft Fractions alle technische voordelen van aluminium volledig trachten te benutten. “Uniek in de wereld van raamdecoratie”, aldus Van Loosbroek. “Grandioos bedacht, maar wel jaren tachtig design”, aldus de confronterende reactie van Osiris Hertman bij de eerste kennismaking met Fractions. “En dat was wat wij ook zagen”, reageert Van Loosbroek nu. “Osiris overtuigde ons dat het design tot dusver onnodig veel leek op de bekende jaloezieën, traditionele houten shutters en rolgordijnen. Maar met als basis de aluminium plaat is bijna elk patroon denkbaar, was zijn credo. Waarom dan niet juist een onderscheidende vorm? Het was daar dat onze specialismen elkaar raakten, met Fractions Design by Osiris Hertman als resultaat!” 

Design by Osiris Hertman

Sinds dit jaar werken Osiris Hertman en Fractions samen om een stap verder te gaan in lichtbeleving door functionaliteit en design te combineren. Topdesigner Osiris Hertman heeft voor Fractions een zevental designs gemaakt met als uitgangspunt het spel van daglicht en schaduw. “De zeven patronen zijn allemaal anders en geven elk weer een andere sfeer aan de ruimte”, legt Osiris uit. “Het is warm, sensueel, speels en krachtig. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit – spelen met licht – door de shutters meer of juist iets minder te openen en een drukker of juist rustiger patroon te maken. Tegelijk kun je minder of meer privacy creëren.  υ

De schaduwpatronen die deze zeven Fractions op vloer, wand en plafond projecteren, doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko. Resultaat: een stoer maar verfijnd product met een kosmopolitische uitstraling.” 

“De elegante ontwerpen van Osiris, waarin zijn liefde voor ambacht en natuurlijke materialen duidelijk naar voren komt, gecombineerd met de technische kennis van Fractions maken deze Design By Osiris Hertman lijn tot een unieke raamdecoratie”, vindt Patrick van Loosbroek. “Ze geven het interieur een extra dimensie. De strakke panelen zijn ware eyecatchers en zorgen voor een luxe uitstraling.” Fractions kunnen in tal van kleuren en ook in metallic of structuurlak worden gepoedercoat. Osiris heeft per model een kleuradvies uitgebracht. “Fractions zijn daardoor nog meer onderscheidend en beter te combineren met de verschillende interieurstijlen”, aldus Van Loosbroek. 

Made in Holland

Fractions zijn ‘Made in Holland’. Waar de meeste fabrikanten uitwijken naar het buitenland, wordt dit product geproduceerd in Boxtel. “Zo blijven de lijnen in alle opzichten kort, wat veel voordelen schept voor wat betreft levertijden”, stelt Van Loosbroek. “Deze werkwijze past volledig binnen de visie ten aanzien van efficiënte productiemethodes, duurzaam materiaalgebruik en beperking van de footprint die we delen met Osiris.” 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details