Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Met de juiste zonwering effectief thuiswerken

Met de juiste zonwering effectief thuiswerken

U bent net lekker thuis aan het werk. Verse kop koffie of thee naast de computer, een duidelijk plan van wat je gaat doen en het is nog lekker weer ook! Het lijkt niet beter te kunnen. Maar op het moment dat u aan de slag begint de zon nét door te breken. En natuurlijk schijnt hij nu precies in uw gezicht. Ik denk dat we de afgelopen tijd daar allemaal wel mee te maken hebben gehad. Maar hoe lost u dat nu goed op? Met de juiste zonwering natuurlijk!

Tijdens de opkomst van het thuiswerken is er veel aandacht besteed aan het gebruiken van comfortabele en ergonomische apparaten. Een goed toetsenbord, een ergonomische muis en de monitor op de juiste hoogte; allemaal ontzettend belangrijk, maar de omgeving is minstens zo belangrijk. En goede zonwering is daar een essentieel onderdeel van.

Lichtinval is belangrijk tijdens het thuiswerken

De ARBO stelt dat licht noodzakelijk is om ons werk goed te kunnen doen. Voor elk beroep is dit belangrijk. In het donker werken is natuurlijk lastig, maar dat is niet de reden waarom de ARBO licht als noodzaak ziet. Zij stellen namelijk dat:

  • Licht een stimulans is voor belangrijke lichamelijke processen. Denk aan:
    • Het aanmaken van vitamines.
    • Het reguleren van ons bioritme (slaapritme, hongergevoel, onze stemming en zelfs onze lichaamstemperatuur zijn daar afhankelijk van).
  • Licht ervoor zorgt dat voor een fitter en aangenamer.
  • Licht er daardoor ook voor zorgt dat we productiever zijn en minder fouten maken.

Daglicht of kunstlicht

Licht is essentieel voor een fijne werkplek. Of dat nu op kantoor of thuis is maakt niet uit. De positieve effecten van licht zijn voornamelijk aan daglicht toe te schrijven. Ons bioritme stelt zich af op de draaiing, intensiteit en kleur van de zon, wat weer zocht voor een effectievere werkdag.

Als er weinig of geen zonlicht bij een werkplek kan komen wordt er vaak gebruik gemaakt van kunstlicht, lampen dus. Kunstlicht heeft alleen een veel minder positieve invloed op ons lichaam dan daglicht. Het is altijd hetzelfde, heeft een lagere intensiteit en kan ook gaan flikkeren. Het liefst wil je natuurlijk daglicht in huis hebben. Dat is goedkoper, effectiever en beter voor het milieu.

Het probleem met zonlicht tijdens het thuiswerken

Is zonlicht of daglicht dan perfect? Nee, dat dan weer niet. Daglicht kan erg fel zijn en, omdat de lichtinval niet te controleren is, kan u best hinderen tijdens het werk.

Het huis warmt op

Het is natuurlijk heerlijk als het zonnetje in huis komt, maar het zorgt er ook voor dat uw huis gaat opwarmen. Het glas in de ramen vangt de hitte van de zon op en brengt zo de temperatuur omhoog. Zeker in het thuiskantoor, wat vaak een stuk kleiner is dan andere kamers, gaat de temperatuur snel stijgen als de zon op de ramen staat. Dankzij de steeds betere isolatie van onze huizen blijft de warmte lang in het huis zitten. Ideaal in de winter, minder handig als de zon fel schijnt.

De ideale temperatuur om te werken ligt tussen de 19 en 25 graden als het gaat om kantoorwerk. Met de zon op de ramen kan die temperatuur vrij snel hoger oplopen.

Slecht zicht op het beeldscherm

Wanneer de zon direct op uw scherm staat kan de weerspiegeling ervoor zorgen dat het scherm slecht leesbaar is. Ook bij een anti-reflectie scherm zorgt de zon voor slechter zicht. In dat geval heeft dan vooral de helderheid van het scherm wat te wensen over.

De zon verblindt

Als u recht in de zon moet kijken ziet u geen hand voor ogen meer. Buiten en tijdens het autorijden doen we dan gewoon een zonnebril op, maar binnenshuis is dat toch een beetje vreemd. Deze verblinding kan ervoor zorgen dat uw scherm niet goed leesbaar is, maar kan ook hoofdpijn en last van de ogen veroorzaken. De zon kan ons flink verblinden. Dit herkent u waarschijnlijk wel van een autorit met laagstaande zon.

Al met al is de zon erg belangrijk tijdens het werken, maar kan hij er ook voor zorgen dat u gehindert wordt tijdens het werken. Met zonwering heeft u zelf de touwtjes in handen en kunt u zelf kiezen wanneer de zon welkom is in uw huis. En dat vinden wij prachtig. Het is maar wat leuk om steeds meer te innoveren op het gebied van zonwering en daardoor steeds meer mogelijkheden te kunnen bieden. De ideale thuiswerkplek ligt hierdoor binnen handbereik!

Zonnen wanneer je wilt tijdens het thuiswerken

Met de juiste zonwering behoudt u de regie tijdens het thuiswerken. De zon komt binnen wanneer u dat wilt en ervan kunt genieten. Op de andere momenten houdt u de zon buiten en blijft het lekker aangenaam in uw thuiskantoor. En daardoor is efficiënt werken voor u nóg gemakkelijker geworden.

De favoriet van iedere klimaatbeheerser

Volledige controle over de temperatuur in huis is natuurlijk ieders wens. Klimaatbeheersing noemen we dat. Met airconditioning en verwarming komt men een heel eind, maar het stroomverbruik laat vaak wel te wensen over. Zeker met energiebesparing als belangrijk maatschappelijk doel wilt u deze systemen zo min mogelijk belasten. Met zonwering heeft u een betere controle over het binnenklimaat en weert u warmte al voordat het in huis komt.

Weg met zonweerspiegeling en -verblinding

Als u veel last heeft van de zon tijdens het thuiswerken, dan is goede zonwering een echte uitkomst. Met zonwering wordt de weerspiegeling en verblinding van de zon geëlimineerd nog voordat de zon uw huis kan binnentreden.

Het effect van zonwering op een thuiswerkdag

Het positieve effect van zonwering is veelzijdig en de rol van zonwering tijdens het thuiswerken is dus ook groot. Van betere klimaatbeheersing en een lagere energierekening tot een hogere privacy en meer comfort, door effectief en optimaal te spelen met zonwering kunt u tal van voordelen voor uzelf creëren:

● Lekker veel zonlicht zorgt voor minder stresshormonen in ons bloed.
● Zonlicht voorkomt vermoeidheid, lusteloosheid, neerslachtigheid en honger.
● Natuurlijk daglicht doet het humeur goed.
● Het optimaal gebruik maken van daglicht kan leiden tot meer productiviteit.

Welke zonwering kies ik voor thuiswerken?

Als u op zoek bent naar zonwering voor tijdens het thuiswerken heeft u keuze uit verschillende opties. Welke zonwering bij u past ligt natuurlijk aan uw voorkeuren en aan uw woning. Naast verschillende soorten zonwering, kunt u kiezen voor een standaard maat zonwering, maar omdat iedere woning anders is zijn er ook tal van maatwerk zonwering oplossingen beschikbaar. Zonwering op maat zorgt voor optimaal genot van uw zonwering en zorgt er ook voor dat uw zonwering perfect past op uw woning.

De verschillende soorten zonwering die ideaal zijn voor een thuiswerkplek belichten we hier kort:

Screens
● Weert de zon terwijl er nog steeds zicht is op buiten.
● Goed in het weren van warmte.
● Veel verschillende kleuren beschikbaar.

Rolluiken
● Volledige verduistering van de ruimte.
● Goede isolerende eigenschappen.
● Geluidswerend en inbraakwerend.

Knikarmschermen/zonneschermen
● Een zonnescherm laat het licht indirect nog wel binnen, maar weert de warmte van de zon.
● Een zonnescherm biedt ook buiten een schaduwrijke (werk)plek.

Uitvalschermen
● Effectieve oplossing voor het weren van zon, warmte en schitteringen.
● Het zicht naar buiten blijft behouden.

Terrasoverkapping:

● Creëert een extra buitenruimte met schaduw.
● Een overkapping die tegen de gevel staat zorgt voor minder warmte in huis.
● Een terrasoverkapping kan zelf ook weer van zonwering worden voorzien.

Handmatige of automatische zonwering, wat past bij u?

Als u gaat kiezen voor handmatige of automatische zonwering zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Automatische zonwering vraagt bij aanschaf een grotere investering, maar in deze investering verdient zich ruimschoots terug op de lange termijn. Automatische zonwering kan zo worden ingesteld dat deze optimaal aansluit bij uw werkdag, daarnaast zijn er ook verbindingsmogelijkheden met uw slimme apparaten. Daarom adviseren we in veel gevallen toekomstbestendige automatische zonwering. Voordelen automatische zonwering :

● Eenvoudig vanaf uw thuiswerkplek te bedienen met smartphone en tablet.
● Beschermt tegen verblinding op het moment dat het nodig is.
● Beschermt u tegen schadelijke UV-straling op het moment dat het nodig is.
● Door de automatische werking bespaart u op de isolatie- en verwarmingskosten.

SunCircle

SunCircle zonwering voor uw woning

Met onze zonwering is het thuis altijd genieten. Benieuwd naar de zonwering mogelijkheden voor uw thuiswerkplek? Neem gerust contact met ons op, vraag een gratis brochure aan of ga voor meer informatie naar uw dichtstbijzijnde SunCircle dealer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details