Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Massale belangstelling op Batibouw voor luchtdicht rolluik

Met de lancering van ShutterX® is Wilms de enige producent in de Benelux die een rolluik kan aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Dankzij ShutterX® kunnen nieuwbouwprojecten & grondige renovatieprojecten eindelijk genieten van de voordelen van rolluiken: isolatie, veiligheid en […]

image006-kopieren

9 maart 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met de lancering van ShutterX® is Wilms de enige producent in de Benelux die een rolluik kan aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Dankzij ShutterX® kunnen nieuwbouwprojecten & grondige renovatieprojecten eindelijk genieten van de voordelen van rolluiken: isolatie, veiligheid en geborgenheid. Op Batibouw verdrongen nieuwsgierige bouwers elkaar om kennis te maken met het nieuwe rolluik.

S-peil met drie punten omlaag

Erik Wilms, ceo van Wilms, licht toe: “We stellen vast dat heel wat nieuwbouwers & grondige verbouwers op zoek zijn naar mogelijkheden om S-punten te sprokkelen. Tot voor kort waren rolluiken steevast een negatieve factor en werden ze zelfs afgeraden door architecten. Dankzij ShutterX® hebben we goed nieuws voor nieuwbouwers. Door een innovatief en gepatenteerd systeem slagen we erin om niet enkel de traditionele koudebrug te dichten maar ook de bouwknoop in een isolatie-voordeel om te zetten. Een onafhankelijk studiebureau stelde vast dat ShutterX® het S-peil van een woning met maar liefst drie punten verlaagt én een aanzienlijke besparing realiseert op de energiefactuur.”

Enige methode om rolluiken te plaatsen in nieuwbouw

Wilms stelde op Batibouw een enorme belangstelling vast voor haar luchtdichte rolluik, aldus Andres Lesire, marketing manager. “Ondanks de stagnatie van de nieuwbouwmarkt zien we dagelijks tientallen bouwers zich aanbieden om hun nieuwe woning te combineren met rolluiken. Ze komen dan steeds bij Wilms terecht. De architecten in ons netwerk bevestigen het: ShutterX® is vandaag de enige mogelijkheid op de markt om rolluiken in een nieuwbouw te plaatsen en te voldoen aan alle hedendaagse, strenge bouwvereisten met oog op passiefbouw.”

Technisch pareltje, ontworpen én gemaakt in België

Erik Wilms: “De ontwikkeling van de ShutterX® is volledig in eigen huis gebeurd, inclusief de productie van de prototypes. Ondertussen hebben we al heel wat projecten gerealiseerd en is het originele ontwerp verder bijgeschaafd. De ShutterX® is uitgegroeid tot een totaaloplossing. Alle mogelijk isolatie-, vocht- en condensproblemen worden aangepakt in een geïntegreerd systeem. Niet onbelangrijk: ook aan het visuele aspect is gedacht. Zo wordt het volledige product, inclusief geleiders en onderlat, weggewerkt in de spouwmuur. Je ziet er niets van als het rolluik geopend is.”

De ShutterX® van Wilms is voorlopig enkel verkrijgbaar bij een aantal gecertificeerde Wilms-verdelers die voor het product een aparte opleiding hebben gevolgd. Geïnteresseerde bouwers kunnen een kijkje nemen op Wilms.be of contact opnemen met een Wilms-verdeler bij hen in de buurt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details