Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: ‘Zien doet geloven’
Gasten op het terras van Weinschmiede 18 in Gamlitz (Oostenrijk) worden beschermd door pergola’s stretch van markilux.

markilux: ‘Zien doet geloven’

Producent van zonwering en terrasoverkappingen markilux kiest ervoor om in dit Thema Horecaoverkappingen en -zonwering enkele projecten te laten zien die in de afgelopen periode zijn gerealiseerd. ‘Zien doet geloven’ is het motto, waarmee het bedrijf deze projecten en de daarvoor gebruikte producten voor het voetlicht brengt. 

Een drievoudige pergola stretch overdekt het terras van het Oberhabach hotel en boerderij in Kirchdorf in Tirol.

Een serre in Den Haag

In de wijk Binckhorst in Den Haag ligt Bink36, een historisch gebouw dat creatieve ondernemingen, start-ups en technologiebedrijven huisvest. Op de bovenste verdieping is restaurant The Harbour Club gevestigd. Het biedt zijn gasten een imposant uitzicht over de skyline van Den Haag. 

In de zomer van 2020 is op een deel van het terras een serre gebouwd. Voor schaduw in de glazen aanbouw zorgt een groot schermsysteem van zonweringproducent markilux. General Manager Pieter Smit van The Harbour Club is bijzonder tevreden, want zijn gasten genieten niet alleen vaker en langer van het prachtige uitzicht, maar ook van de gezellige sfeer onder de schermen. 

Een groot project bij het wijndomein Brokenwood dat in totaal zo’n 180 m2 van schaduw voorziet.

“We hebben voor het serrescherm markilux 8800 gekozen, omdat het een kwaliteitsproduct is en bovendien zeer windstabiel. Dat laatste is nodig omdat we hoog boven straatniveau zitten”, aldus Smit. “Het zonweringsysteem bestaat uit drie gekoppelde schermen, voor een goede doekspanning voorzien van het tracfix-systeem. Doordat het oversteekt biedt het optimale bescherming tegen de zon. Bovendien helpt het een gezellige sfeer te creëren op het terras.” 

Een wijndomein in Stiermarken

Weinschmiede 18 hoort bij Weingut Tscherne-Strauss in Gamlitz, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Graz. Ruim drie jaar geleden is het historische gebouw verbouwd tot nieuwe gastenlocatie en proeverij. Dit jaar heeft het buitenterras een moderne zonwering van markilux gekregen. 

“De renovatie van Weinschmiede 18 is uitgevoerd met behoud van het historische karakter van het gebouw”, vertelt Bettina Strauss die samen met haar man het wijndomein runt. In de Buschenschank bieden ze hun eigen wijnen aan. Voor het ruim 40 m2 grote buitenterras met uitzicht op de omringende wijngaarden hebben zij gekozen voor het zonweringsysteem pergola stretch van markilux. Met twee systemen is het gehele terras overdekt. 

“We kunnen onze gasten nu ook buiten optimale bescherming tegen regen en wind bieden, in vormgeving en kleur passend bij het gebouw”, aldus Bettina Strauss. “Bovendien kan het terras met de geïntegreerde ledverlichting en de ingebouwde warmtestralers ‘s avonds langer worden gebruikt.” 

En nog een wijndomein in Oostenrijk

In Kirchdorf in Tirol ligt het Oberhabach hotel en boerderij als perfecte vakantiebestemming. Om gasten meer comfort te bieden, is het terras voorzien van drie gekoppelde terrasoverkappingen van in totaal 107 m2 ter vervanging van de tot dan gebruikte parasols. “We hebben de familie Seiwald onze pergola stretch geadviseerd”, vertelt salesmanager Jan Kattenbeck van markilux. “Het systeem is bijzonder geschikt voor grote horecaterrassen.” 

Behalve de omvang was ook de vormgeving van de installatie belangrijk omdat ze niet mocht detoneren met de traditionele Tiroler architectuur en/of het landschap. “Mede daarom is gekozen voor een bruin frame dat harmonieert met de houtconstructie in de gevels”, aldus de salesmanager. “Het systeem is halfvrijstaand en zorgvuldig verankerd aan de dragende balken in de voorgevel.” 

Het terras biedt nu plaats aan ruim 50 gasten. Ledverlichting vergroot de gebruiksmogelijkheden van de overkappingen. “Ze passen uitstekend bij het gebouw en de eigenaren zijn zeer tevreden”, besluit Kattenbeck, die de gedegen advisering van zijn team : project als een van de sterke punten van markilux ziet. 

De overdekte serre van The Harbour Club in Den Haag is voorzien van een zonwering op basis van het systeem markilux 8800.

Én een wijndomein Down Under!

 In Hunter Valley in New South Wales in het zuidoosten van Australië ligt het wijndomein Brokenwood, een van de bekendste van het land. Om plaats te bieden aan excursies en wijnproeverijen is het buitenterras van het domein in oktober 2021 voorzien van een schermsysteem van producent markilux. Het hele systeem is binnen twee werkdagen geïnstalleerd! De nieuw vormgegeven ruimte kan nu bij alle weersomstandigheden worden gebruikt.

“Het systeem bestaat uit drie markilux markant-systemen die bijna 180 m2 overdekken, waarbij aan de zijkanten en het front ook nog vier markilux 970 knikarmschermen zijn gemonteerd”, vertelt Neil Marot, directeur van de Australische dochteronderneming van markilux. Deze combinatie biedt maximale flexibiliteit om het volledige oppervlak te beschaduwen of slechts een deel ervan. Om de gebruiksmogelijkheden te vergroten, is het geheel voorzien van dimbare ledverlichting en warmtestralers. 

Een modern design van het systeem was voor de opdrachtgever belangrijk om de subtiele natuurlijke houten gevelbekleding van de gebouwen te benadrukken. Daarnaast speelde weersbestendigheid een rol omdat in het subtropische New South Wales gedurende het hele jaar niet alleen rekening houden moet worden gehouden met veel zon, maar ook met regen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details