Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: pergola stretch van markilux wint innovatieprijs van R+T digital

markilux: pergola stretch van markilux wint innovatieprijs van R+T digital

Door de speciale tandwieloverbrenging zijn indrukwekkende afmetingen mogelijk. Bovendien vereenvoudigen geprefabriceerde onderdelen en de doordachte constructie de montage. Volgens de jury goed voor goud in de categorie Outdoor. 

‘Productidee werkt’

“We wisten al dat we met de pergola stretch waren genomineerd, maar het gaf een geweldig gevoel om in de categorie Outdoor goud te winnen”, zegt een tevreden Michael Gerling, directeur Productie en Techniek bij markilux. “Dit is een bevestiging van ons product­idee. De pergola’s verkopen al jaren erg goed. De nieuwe stretch-variant is nog weer groter en creëert zodoende extra speelruimte voor terrassen.” 

Grote oppervlaktematen

“De techniek is speciaal ontworpen voor de overkapping van bijzonder grote oppervlakken”, zegt hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Constructie Sven Kröner, die pergola stretch mee heeft ontwikkeld. “Bij een systeem met één veld gaat het al om ongeveer 50 vierkante meter. Dat kan nog worden vergroot door meerdere systemen te combineren. Maximaal vijf schermvelden leveren zo een maximaal overkapt oppervlak van 175 vierkante meter op. Door het gebruik van waterdichte – en vlamvertragende – doeken biedt het model zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers royaal bescherming tegen zon én regen.” 

Michael Gerling (links) en Sven Kröner.

Montagevriendelijk

“We hebben een speciale tandwieloverbrenging ontwikkeld om een scherm met dergelijke afmetingen mogelijk te maken”, legt Kröner uit. “De transportkracht wordt via de zijgeleiders optimaal op het over dwarsprofielen uitdraaibare doek overgedragen. Het scherm kan door zijn constructie en door vooraf gemonteerde onderdelen bovendien gemakkelijk worden gemonteerd. 

Bijzondere erkenning

De pergola stretch en alle mogelijke opties, zoals verlichting, warmtestralers, verticale schermen of paneelelementen, laten volgens Gerling een duidelijke focus op comfort zien. “Alle technische details maken onze pergola stretch tot een innovatief product dat voldoet aan de vraag naar grote schermsystemen en dat zich goed op de markt kan positioneren. De innovatieprijs is een extra en bijzondere erkenning. Bovendien is het naast de German Design Award 2021 al de tweede prijs voor dit product.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details