Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: ‘Onze schermen zijn verkrijgbaar met de meest uiteenlopende ledsystemen’
Cassettescherm markilux 970 met Led-Line. Markilux biedt voor veel van zijn schermen verschillende ledsystemen aan die, afhankelijk van het model, ook kunnen worden gecombineerd.

markilux: ‘Onze schermen zijn verkrijgbaar met de meest uiteenlopende ledsystemen’

“Verlichting zorgt ervoor dat men zich ook ‘s avonds veilig en comfortabel voelt op het terras”, constateert directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux. “Lampen kunnen in een vlonder of op de muur worden gemonteerd, maar ook zonneschermen en terrasoverkappingen kunnen heel goed van verlichting worden voorzien. Wij hebben hiervoor een veelzijdig aanbod aan ledsystemen die de eindgebruiker uitnodigen om zelfs tot in de kleine uurtjes buiten van warme zomeravonden te genieten.” 

Een van de opties is verlichting in de knikarmen.

Schermen vormen een nuttige bescherming tegen de felle zon en hoge temperaturen, maar ook ‘s avonds kunnen ze hun nut hebben, constateert Gerling. “Voorzien van ledspots kunnen ze helpen een gezellige sfeer op het terras te creëren. De verlichting zorgt afhankelijk van het type en de functie voor accentuerend, sfeervol of helder licht. Bij markilux hebben we verschillende ledsystemen in het assortiment, die met de verschillende zonneschermen kunnen worden gecombineerd.” 

Markilux 970 met ledspots.

Felle tot subtiele ledverlichting

“Deze systemen omvatten draaibare, hoogwaardige spots die traploos kunnen worden gedimd. Daarvan kunnen er afhankelijk van het model en de schermbreedte maximaal zes aan de voorlijst van knikarmscherm worden bevestigd en bij pergolaschermen aan de verlichtingsbuis. Ze zorgen voor een subtiele lichtbundel op de gevel en/of voor mooie accenten op het doek. De LED-Line van markilux, die ook kan worden gedimd, zorgt juist voor gelijkmatig, lijnvormig licht”, licht Gerling toe. “Afhankelijk van het type scherm wordt de LED-Line in de cassette of aan geleiders, aan de verlichtingsbuis of bij enkele van onze knikarmschermen aan de zijkanten in de armen aangebracht. In dat laatste geval schijnt het licht naar beneden, zodat het doek of de huismuur indirect worden verlicht.” Beide ledsystemen kunnen met een afstandsbediening en via de app van het smart home-systeem TaHoma Switch van Somfy worden bediend. Verder is er een vrij monteerbare lichtbalk met de naam LED-Spotline leverbaar. Daarin zijn maximaal vijf spots opgenomen. De lichtbalk is leverbaar in de afmetingen 180 of 300 cm. “De MX-1 compact beschikt op zijn beurt over een eigen, unieke verlichtingsoptie”, aldus Gerling, “want bij dit scherm kan het naar buiten gerichte frontpaneel van de voorlijst van een sfeervolle ledverlichting worden voorzien, naar keuze in de vijf accentkleuren verkeerswit, licht ivoor, geel, rood en groen.” 

Markilux MX-4 met spots in de voorlijst.

Nieuwe MX-4 met bijzondere lichteffecten

Met name de MX-modellen, alle pergolaoverkappingen – markilux spreekt van pergolaschermen – en de markilux markant, maar ook sommige knikarmschermen, kunnen van ledsystemen in verschillende combinaties worden voorzien. 

Ingebouwde en losse wandverlichting voor de MX-4.

De MX-4 heeft een breed scala aan verlichtingsopties. Naast volledig nieuwe spots kan er ook een LED-Line worden geïntegreerd. Verder kunnen er optioneel leds in de uiteinden van het scherm worden gemonteerd en zijn er passende wandlampen in het design van het model beschikbaar die aan de huismuur kunnen worden gemonteerd. 

Tot slot is er nog een speciale verlichtingstechnologie waarbij verschillende lampen worden gebruikt. Zo kan de kleur van de ledelementen, afhankelijk van de situatie, naar wens worden aangepast. Dit kan via io-technologie of met een app, waarmee ook warme, kleurrijke en koele kleurscènes kunnen worden gemaakt. 

Led-Line in de cassette van de MX-4.

Veel redenen om schermen met ledverlichting te kiezen

Het omvangrijke arsenaal aan energiezuinige ledverlichting zorgt volgens Michael Gerling vooral bij de dimbare varianten voor sfeervolle verlichtingsmogelijkheden. “Maar de eindgebruiker kan met onze ledspots natuurlijk ook de omstandigheden creëren om lekker te lezen, of de gevel te verlichten. Bovendien geeft een goed verlicht terras ’s avonds een veilig gevoel, voor de bewoners zelf omdat ze kunnen zien waar ze lopen, maar ook om eventuele kwaadwillenden af te schrikken. Er kunnen dus tal van redenen zijn om een zonnescherm of pergola van de ledverlichting te voorzien die aan de eigen wensen en behoeften tegemoetkomt.” 

Ledverlichting kan voor een sfeervolle ambiance zorgen en voor mooie accentverlichting op het doek en de gevel, maar het terras kan er ook helder mee worden verlicht voor een veilig gevoel in de avond.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details