Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: ‘MX-zonweringfamilie wordt uitgebreid met de MX-2’

markilux: ‘MX-zonweringfamilie wordt uitgebreid met de MX-2’

Voor markilux is design synoniem met moderne wooncultuur. “Goed design is een verkoopargument”, zegt directeur Productie en Techniek Michael Gerling. “Het design is mede een indicatie van de kwaliteit van een product en bij welke levensstijl het past: modern, klassiek, knus, speels of individueel en creatief. Met het design van het nieuwe cassettescherm MX-2 herinterpreteert markilux het begrip ‘modern’ voor wat betreft zonneschermen.”

Met de MX-2 heeft markilux een nieuw model in de MX-familie geïntroduceerd. 

Minimalistisch design

“Design is niet alleen een mooie verpakking. Vorm en uitdrukking van een product brengen een boodschap over”, meent Gerling. De duidelijke vormgeving van de MX-2 staat volgens hem voor minimalistische elegantie en hoogwaardige technologie. “Het design van de MX-2 is geïnspireerd door hedendaagse architectuur en moderne designconcepten. Hoe past een zonnescherm bij verschillende architectuurstijlen en onderscheidt het zich tegelijkertijd als een stijlelement. Het resultaat van deze overwegingen is een subtiel design met opvallende details. Zo gaat de langwerpige cassette aan beide kanten over in fraai vormgegeven rondingen die de vloeiende vorm van de cassette benadrukken.”

Ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum heeft markilux vijf stijlvolle framekleuren met speciale coating ontwikkeld.

Technische ontwikkelingen

De techniek van de MX-2 is hoofdzakelijk op de markilux 970 gebaseerd. Het scherm heeft bijvoorbeeld ook een kantelscharnieren met geïntegreerde opwaaibeveiliging. Bij een harde windvlaag wordt het scherm recht gedraaid en buigt het vervolgens in een vooraf ingestelde hoek. De kantelscharnieren zitten rechts en links in de behuizing. Een voordeel daarvan is dat er meer doek te zien is omdat de armen zich immers niet direct in het gezichtsveld bevinden.

Net als een aantal andere markilux-schermen heeft de MX-2 aan de onderzijde van de cassette een multifunctionele groef. Daarin kunnen een LED-Line, ledspots en een warmtestraler worden bevestigd. Bijna onzichtbare houders zorgen ervoor dat cassette goed aansluit op muur of plafond.

Constructie

“De MX-2 wordt grotendeels van geëxtrudeerd aluminium en gietaluminium vervaardigd en is daardoor kwalitatief hoogwaardig”, benadrukt Michael Gerling. Volgens hem komt het scherm vanwege het slanke, langwerpige design het meest tot zijn recht bij grote breedtes. Het scherm wordt daarom tot 5 m breed met een uitval van 3,5 m of in 6 m breed met een uitval van 3 m aangeboden. De MX-2 is beschikbaar in de zeven klassieke framekleuren en in 2022 ook in de vijf speciale High Five kleuren, waarover hieronder meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details