Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markilux: ‘De nieuwe pergola cubic past bij kubistische architectuurstijlen’
De nieuwe pergola cubic heeft een hoekige cassette.

Markilux: ‘De nieuwe pergola cubic past bij kubistische architectuurstijlen’

Enerzijds worden gebogen, organische vormen in de woon- en inrichtingsbranche steeds populairder, anderzijds is het kubistische design al jaren populair. Verder denkend in die richting is er volgens markilux daarom ook ruimte voor een kubistische terrasoverkapping en brengt daarom de nieuwe pergola cubic op de markt, die naar verwachting vanaf de zomer leverbaar is.

De pergola stretch is nu een jaar op de markt.

markilux heeft al pergola’s van klassiek via compact tot XXL-formaat. Nu wordt het assortiment uitgebreid met de pergola cubic. Deze pergola is op de techniek van het klassieke model gebaseerd, maar heeft een hoekige doekcassette om aan te sluiten bij minimalistische architectuurstijlen.

Onderliggende techniek

“Bij onze pergola cubic staat de vorm voorop”, zegt directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux. “We zijn zo overtuigd van de onderliggende techniek van onze pergola’s dat we die bijna volledig hebben overgenomen. Het doek wordt middels een tracfix-systeem in de zijgeleiders geleid. Door de spantechnologie met geïntegreerde gasdrukveren is het doek in elke positie optimaal gespannen en daardoor windstabiel. De cubic is leverbaar tot een breedte en uitval van maximaal 6 m. Om grotere oppervlakken te beschaduwen, kunnen maximaal vijf cubics worden gekoppeld.”

Extra verlichtingsoptie

De cubic wordt af fabriek met een standaardmotor of optioneel met een radiografisch bediende motor geleverd. Er zijn verschillende mogelijkheden om het scherm naar wens vorm te geven, zoals diverse ledsystemen voor de geleiders of de doekondersteuningsbuis en een nieuwe LED-Line voor onder de cassette. Andere opties zijn inschuifbare staanders die ook bij een kleine hellingshoek voor een goede afvoer van regenwater zorgen, een volant, handmatig bediend of met solar aandrijving. Voor de plaatsing kan worden gekozen voor verankering in de bodem of verzwaringskisten.

Doektransport met nieuwe markilux 7800

Om de nieuwe pergola cubic af te stemmen op de kubische designtaal, moest de markilux 8800 – de bovenliggende zonwering, waarvan het doektransport wordt gebruikt – worden aangepast, want die heeft een ronde cassette. Het resultaat is de markilux 7800 met hoekige doekcassette.

Net als de andere pergolavarianten kan ook de functionaliteit van de cubic worden vergroot door de combinatie met andere schermsystemen, zoals de construct, de syncra, de verticale schermen 876 en 776 tracfix en het zijscherm 790. “Met deze producten maken we ons pergola-assortiment nog vollediger”, aldus Gerling.

‘Vrijstaande schermen zijn gewild’

“Het vouwdak pergola stretch van markilux is nu een jaar op de markt en heeft de verwachte verkoopcijfers al overtroffen”, constateert directeur Verkoop en Marketing Klaus Wuchner van markilux. “De al twee keer voor zijn design bekroonde overkapping is zowel bij particuliere als zakelijke gebruikers – zoals de horeca – erg populair.” Terrassen worden steeds groter. Met de pergola stretch – die halfvrijstaand of vrijstaand kan worden gebruikt – speelt markilux daaropin. “Deze overkapping is voorzien van een speciale tandwieloverbrenging die de dwarsprofielen die het schermdoek zijn stevigheid geven via zijdelingse geleiders transporteert”, beschrijft Wuchner de werking van de overkapping. De pergola stretch gaat tot 7 m breed en 7 m uitval en gekoppeld kan een oppervlak tot 175 m2 van schaduw worden voorzien. “Na de marktintroductie
heeft de stretch door zijn XXL-afmetingen en door zijn textiele – bijna huiselijke – uitstraling snel zijn plek veroverd”, constateert
de directeur met zichtbare trots.

Grote vraag al in het eerste jaar

Bij markilux zijn ze erg tevreden over de verkoopcijfers van de pergola stretch in het afgelopen jaar. “Er is sprake van een grote vraag naar pergolaoverkappingen, omdat ze behalve tegen de zon ook bescherming bieden tegen weer en wind”, aldus Wuchner. “De stretch spreekt particulieren én horecaondernemers vooral aan vanwege zijn afmetingen en de verschillende verlichtings- en verwarmingsopties.
En vanwege het montagegemak zijn ook onze vakpartners blij met deze overkapping!” Veelzijdig productassortiment “Zo hebben we met de stretch opnieuw een gewild product aan ons pergolafamilie toegevoegd”, besluit Wuchner. “Binnen dit productsegment bieden we een grote veelzijdigheid aan, zowel in de optiek als de functionaliteit van de overkappingen. Ze zijn geschikt voor kleine tot heel grote buitenruimtes.

Bovendien kunnen ze met allerlei verschillende accessoires worden uitgerust om een terras in een gezellige buitenruimte te veranderen. En om ons portfolio nog vollediger te maken, lanceert markilux dit jaar nóg een modelvariant van de pergolaoverkapping.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details