Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markilux breidt nieuwe collectie zonweringdoeken nu alweer uit

Markilux breidt nieuwe collectie zonweringdoeken nu alweer uit

Transolair in veertien nieuwe dessins leverbaar

Begin 2018 heeft Markilux zijn nieuwe collectie zonweringdoeken gepresenteerd, waartoe ook technische stoffen zoals Transolair behoren. Het materiaal van de Transolair doeken is volgens Markilux bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld de Volant-plus, als bescherming tegen een laagstaande zon of om inkijk te voorkomen. Markilux biedt door de uitbreiding van de collectie vanaf nu een nog grotere keuze aan Transolair doeken aan. Er zijn namelijk veertien nieuwe dessins van deze stof in de collectie opgenomen. 

“We moeten in beweging blijven”, benadrukt Annette Busch, textielontwerpster bij Markilux. “Dat wil zeggen dat we voortdurend op de veranderende wensen van onze klanten moeten ingaan en onze collectie tussendoor voortdurend moeten blijven aanpassen, zelfs als ze helemaal nieuw is! Zo is er al snel een groeiende vraag van klanten naar bepaalde dessins van de stof Transolair ontstaan. Vooral de zogenaamde faux uni’s – gekleurde doeken met fijne, nauwelijks zichtbare structuren – worden veel gevraagd.” 

De kwaliteit van de stof verder ontwikkeld
“Wanneer een eindgebruiker voor de functie Volant-plus kiest, wil hij hiervoor ook een passend doek kunnen kiezen”, vervolgt Annette Busch. Bij Transolair kon tot op heden uit veertien dessins worden gekozen, maar bijvoorbeeld bij de grijze en natuurlijke tinten was niet altijd de bij het hoofddoek passende combinatiestof beschikbaar.” De ontwerpster verklaart dit door het feit dat Transolair een speciale stof is, die technisch gezien bij de verwerking niet die speelruimte heeft die andere zonweringstoffen hebben. De drijfveer om hier een oplossing voor te vinden, was echter groot. “Wij hebben het er niet bij laten zitten, zijn doorgegaan met onderzoek en hebben het materiaal zodanig ontwikkeld dat het nu mogelijk is om zelfs kleine gestructureerde effen kleuren voor de fijn geperforeerde Transolair doeken te gebruiken”, concludeert Annette Busch enthousiast. 

Perfotex

Perfotex
Enige dessins van het zonweringdoek Perfotex van Markilux zijn door hun speciale technische eigenschappen bijzonder geschikt als zonwering voor terrasoverkappingen en serres.
Het doek zorgt volgens de doekfabrikant voor uv-straling, reflecteert warmte en biedt luchtige transparantie, constateert men bij Markilux. 

De keuze aan dessins biedt nog meer mogelijkheden
Voor het uitbreiden van het aantal dessins van de Transolair doekcollectie heeft Markilux goed gekeken naar de goedlopende stoffen uit de hoofdcollectie en daarnaast ook naar de exclusieve collectie Visutex. Aan de Transolair collectie zijn vervolgens veertien dessins toegevoegd, gekozen uit het spectrum van de faux uni. “Met de nieuwe dessins is de huidige keuze qua stoffen nu mooi afgerond en daarom vonden we het belangrijk om de doekcollectie nu al uit te breiden”, licht Annette Busch deze stap toe. De veertien nieuwe varianten van het 120 cm breed geweven en fijn geperforeerde doek voor bescherming tegen verblinding door de laagstaande zon en tegen inkijk zal binnenkort beschikbaar zijn voor de dealers van Markilux. De presentatie van de doeken gebeurt met twee nieuwe hangersets, waarin de nieuwe dessins zijn opgenomen.   


Het zonweringdoek Perfotex biedt meervoudige bescherming
Serres en terrasdaken kunnen eigenlijk niet zonder zonwering, is de opvatting bij Markilux. “Bijzonder geschikt is een zonwering die óp het glasdak is aangebracht”, aldus Michael Gerling, directeur Techniek en Productie van Markilux. “Die zorgt er namelijk voor dat het grootste deel van de uv-straling helemaal niet onder het dak kan doordringen. Met het speciale zonweringdoek Perfotex hebben wij een zonweringdoek in het programma dat volgens de producent van het doek om meerdere redenen voor deze beschermingsfunctie geschikt is.” 

Perfotex behoort volgens Gerling bij de specials in de zonweringdoekcollectie 2018+ van Markilux. “Deze doeken zijn onder andere waterdicht, vlamvertragend of, zoals enige van de tien dessins van Perfotex, sterk reflecterend. Daardoor zijn deze doeken met name geschikt voor de zonwering voor serres en glasdaken die wij aanbieden. Maar ook voor onze grote, verticale doekzonweringen is dit zonweringdoek bij uitstek geschikt.” 

Een doek dat wat kan
Het bijzondere aan dit zonweringdoek is volgens Gerling dat het kan multitasken! “Zo reduceren de aluminiumdeeltjes op de beide zeiden van het doekoppervlak van zes Perfotex dessins volgens opgave van de doekproducent het doordringen van warmte onder het doek”, aldus de directeur. “Om voor een betere reflectie van warmte-energie te zorgen, hebben wij vooral de bovenzijde van het doek van de aluminiumcoating voorzien.” 

“Verder is Perfotex lucht- en waterdoorlatend”, gaat Gerling verder. “Dat komt door smalle, langwerpige openingen die in het doek zijn ingeweven. Ze moeten verhinderen dat zich bij neerslag waterzakken kunnen vormen en zorgen tevens voor ventilatie en een aangename transparantie. Ten slotte is het doek ook nog uv-bestendig en beschermt het in hoge mate tegen het uv-licht van de zon.” 

Om het onderhoudsgemakkelijk en sterk waterafstotend te maken, is het Perfotex doek speciaal gecoat: een technische veredeling van het uit Sunsilk van Swela bestaande weefsel laat waterdruppels bij regen en daarmee ook vuil eenvoudigweg afstromen (lotuseffect). Om ervoor te zorgen dat het doek strak gespannen blijft, is het voorzien van een rits dat bij Markilux Tracfix heet. “Het is daardoor minder windgevoelig en stiller”, aldus Gerling. “Met zijn tien trendconforme krijtstreepdessins staat Perfotex voor hedendaags wonen en past daardoor uitstekend bij de moderne architectuurstijlen.” 

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Markilux

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details