Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markiezen Nederland: ‘Weet de vakhandel wel dat wij veel kennis in huis hebben?’
Markiezen zijn de finishing touch bij dit appartementencomplex.

Markiezen Nederland: ‘Weet de vakhandel wel dat wij veel kennis in huis hebben?’

Doen we in de branche wel genoeg ons best voor de eindgebruiker? Johan Hol en Aart van den Berg van Markiezen Nederland stellen die vraag regelmatig aan elkaar. “We denken dat we in de branche veel vaker elkaars sterke punten moeten benoemen. Geen overbodige luxe, want 2023 wordt in economische zin een turbulent jaar.” 

Johan Hol en Aart van den Berg zeiden het al in een interview in Z&R in 2022: ten opzichte van de coronajaren zal de branche een stapje terug moeten doen. “Misschien krimp. Of zijn we creatief genoeg om toch weer groei te genereren?”

Intensieve kennisuitwisseling

Markiezen Nederland probeert daarom altijd met de eindgebruiker in contact te komen. “Natuurlijk hebben we volop vertrouwen in de expertise van de vakhandel, maar niemand kan alles weten. Wij hebben een prachtige showroom waar volop inspiratie kan worden opgedaan. Waarom zou je als vakhandel dan niet met je eigen klant bij ons langskomen? Het gaat voor die klant immers om veel geld. Daar hoort gewoon een goed advies bij. Voor iedere unieke situatie is er een oplossing.” 

Markiezen Nederland wil met zijn dealers samenwerken op basis van kennisuitwisseling. Twee weten immers meer dan één. Johan Hol en Aart van den Berg geven enkele voorbeelden.

Een keukenstudio in Boxmeer 

“Vorig jaar maart werden wij benaderd door Huijs Zonwering uit Boxmeer. Het ging om een project met vaste markiezen voor een keukenstudio. We hebben hen eerst telefonisch en per mail geadviseerd, waarna we hebben voorgesteld om met de klant naar Culemborg te komen en onze showroom te bezoeken. De gevel bleek voor uitdagingen te zorgen. Welk soort markiezen most daarbij worden gekozen? Welke uitval en welke doorloop? Om goed te kunnen adviseren, zijn we zelf bij de eindklant gaan kijken. Mede door eerdere ervaringen hebben we een soltis 92 doek voorgesteld. Juist door alle interactie, onze betrokkenheid én onze kennis hebben we dit project samen met Huijs Zonwering kunnen uitvoeren. Tot tevredenheid van de eindklant met een prachtig eindresultaat.” 

Bij Keukenstudio Carmen heeft Markiezen Nederland zijn volledige expertise ingezet om een optimaal resultaat te bewerkstelligen.

Een klooster in Heemstede

“In Heemstede moesten 189 markiezen worden gemonteerd bij een oud klooster dat was omgebouwd tot appartementencomplex. De Haan Westerhoff, de projectleverancier uit Drachten, nam contact met ons op om mee te denken. Zo kwamen we tot het hergebruik van de aluminium zijkappen die er al zaten. Ook vroeg men om een hele specifieke RAL-kleur. Die konden wij leveren omdat we een eigen poedercoatstraat hebben, zodat het project perfect kon worden afgewerkt. Uiteraard hebben we hier ook weer samen opgemeten en hebben we onze kennis gedeeld. Ook hebben we meegedacht hoe de markiezen op de beste en snelste manier konden worden gemonteerd. De Haan Westerhoff heeft bij dit project volop gebruik gemaakt van onze expertise om het in goede samenwerking succesvol te kunnen opleveren en te doen wat ze het beste doen: het overtreffen van de verwachtingen van de klant. Extra voordeel van deze aanpak: de eindklant merkt dat hij serieus wordt genomen en professioneel begeleid.”

Een puntmarkies in Voorschoten

“Een laatste voorbeeld: Markiezen Nederland is anderhalf jaar geleden door Zonservice gevraagd voor een project in Voorschoten. Het betrof een 5 meter brede markies die schuin moest weglopen. Een puntmodel dus. Al pratende, al kijkende, al rekenende, al tekenende zijn we samen met de vakhandel tot een oplossing gekomen. De eindgebruikers waren heel erg tevreden. Ze zagen – net als bij de andere projecten – dat we samen met onze vakpartners echt ons best voor ze deden!”

Ervaringen

Johan Hol en Aart van den Berg zijn al twintig jaar in de branche actief, twee van de medewerkers van Markiezen Nederland zelfs al dertig jaar. “Wij hebben dus al héél veel projecten gedaan. De ervaring die we in de loop van de tijd hebben opgedaan en de kennis die we hebben opgebouwd passen we waar mogelijk toe op nieuw projecten. We durven hier gerust te stellen: als wij het niet weten, dan weet niemand het! We gaan geen uitdaging uit de weg en we worden blij van tevreden klanten. Natuurlijk staan we ook open voor kritiek en verbetering. Vraag of opmerkingen? We doen er altijd iets mee. Kortom: we zijn gewoon vakidioten die de meeste voldoening halen uit mooie en kwalitatief hoogwaardige markiezen maken!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details