Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markiezen Nederland: ‘Met zevenmijlslaarzen vooruit’

Markiezen Nederland: ‘Met zevenmijlslaarzen vooruit’

Met zevenmijlslaarzen heeft het bedrijf zich een vooraanstaande positie in het Nederlandse zonweringlandschap verworven. 

Markiezen Nederland kan alle vormen aan, ook de pet-markies.

De verhuizing van begin 2019 naar het nieuwe, ruime en logisch ingedeelde pand in Culemborg bleek een broodnodige stap. Dat werd extra duidelijk in het voorjaar van het vorige jaar, toen de eerste schrik van de corona-epidemie verwerkt was en de vraag naar zonwering – en dus ook markiezen – in korte tijd enorm aantrok. De voortdurende groei heeft ervoor gezorgd dat het nieuwe pand in Culemborg ondertussen alweer is verbouwd. Z&R heeft er eind vorig jaar nog over bericht. De doekconfectie is toen uitgebreid en de showroom is opnieuw ingericht en vormgegeven. 

De vernieuwde showroom van Markiezen Nederland.

Om aan de groeiende vraag tegemoet te komen is het vorig jaar voor de doekconfectie een nieuwe banenstikmachine aangeschaft. “We kunnen de kwaliteit het best waarborgen door zo onafhankelijk mogelijk te blijven. Dat lukt ons goed en daar blijven we in investeren”, zei Aart van den Berg daar eind vorig jaar over. Daarnaast zijn er in het bedrijf een volautomatische zaagmachine en een CNC-frees voor aluminium golfkappen en houten zijkappen bijgekomen. 

Het past in de ontwikkeling die Markiezen Nederland doormaakt. Aanvankelijk werden nog veel van de benodigde materialen ingekocht, maar inmiddels ontwerpt en produceert het bedrijf steeds meer componenten en halffabricaten in eigen beheer. Zo beschikt Markiezen Nederland over eigen matrijzen om aluminium markiesprofielen te extruderen. “En ook de aanschaf van de zaagmachine en de frees passen in dat plaatje”, aldus Johan Hol. “Kwaliteit en onafhankelijkheid zijn daarvoor de belangrijkste beweegreden.” 

Aanvankelijk produceerde Markiezen Nederland vooral standaard markiezen, maar ondertussen kan het bedrijf voor elk situatie passende markiezen leveren. Behalve standaard, pet- en klapmodellen behoren ook ronde markiezen, baldakijnen, bijzondere vormen of extra grote markiezen tot de mogelijkheden. 

In de huidige, voortdurend veranderende markt is achteroverleunen geen optie. Dat realiseren Johan Hol en Aart van den Berg zich maar al te goed. Daarom passen zij niet alleen hun bedrijf, maar ook hun product voortdurend aan actuele ontwikkelingen en veranderingen aan. Zelfs een klassieker als de markies kan niet stil blijven staan. 

Aluminium – Ofschoon de houten markies nog steeds populair is, constateren ze bij Markiezen Nederland dat de aluminium markies de trend is geworden. Markiezen Nederland heeft twee aluminium markieskappen in het assortiment. Interessant is de gegolfde zijkap uit aluminium die is ontwikkeld om de uitstraling van de klassieke markies te combineren met de voordelen van aluminium. “De gegolfde aluminium zijkap doet het erg goed”, constateert Hol. Voor markiezen met meer dan vijf slagen is een verdiepte kap beschikbaar die vijf centimeter meer ruimte biedt aan het opgetrokken frame. 

Elektrisch – Wie van romantiek en nostalgie houdt, kiest voor de klassieke koordbediening voor zijn markiezen, wie van gemak en comfort houdt, kiest voor elektrische bediening. Markiezen Nederland biedt die ook aan en gebruikt daarvoor vooral Somfy IO motoren. Markiezen kunnen daarnaast van verlichting worden voorzien. Markiezen Nederland heeft daarvoor speciale spots ontwikkeld, die volledig in de markies zijn geïntegreerd. 

Solar – Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Markiezen Nederland anticipeert daarop met een in eigen beheer ontwikkelde ‘solar markies’. “Hét bewijs dat de toekomst van de markies er zonnig uitziet”, meent Johan Hol. “Het doet ons deugd dat we de meest klassieke vorm van zonwering niet alleen kunnen leveren in duurzaam en onderhoudsvrij aluminium, maar ook met een motorisering met een accumotor die op ‘groene’ wijze van stroom wordt voorzien met een solar paneel.” Markiezen Nederland gebruikt voor de solar bediening de accumotoren van Somfy en van BREL. “Allebei beproefde merken die qua kwaliteit passen binnen onze filosofie”, aldus Hol. 

Markiezen Nederland werkt gestaag verder aan kwaliteit, service en innovatie. “Het gevolg is dat onze markiezen voortdurend worden doorontwikkeld”, aldus Aart van den Berg. “Veranderingen zijn vaak helemaal niet zo groot, maar ze zorgen er wel voor dat ons product nog steeds beter wordt.” Zo kan er worden gekozen tussen aluminium en kunststof scharnieren en hoeken voor de alu markiezen en tussen aluminium koordgeleiders en aluminium koordkikkers in kleur in plaats van kunststof. Tevens zijn de katrollen en houten markiesscharnieren die Markiezen Nederland gebruikt inmiddels standaard uit geborsteld rvs 316. 

Dealerondersteuning

Markiezen Nederland doet zijn best zijn dealers zo goed mogelijk te ondersteunen. Onderdeel daarvan is de mogelijkheid om een markies virtueel te testen. Met een speciaal programma wordt de markies in de juiste doekkleur op een aangeleverde foto afgebeeld. De eindgebruiker kan zo zien hoe een markies of markiezen er bij zijn pand uit komen te zien. Een voordeel voor horecaondernemers is dat de afbeeldingen ook kunnen worden gebruikt voor een vergunningaanvraag bij de gemeente.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details