Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
MARKIEZEN NEDERLAND HEEFT GEWORSTELD MET LEVERTIJDEN
De showroom van Markiezen Nederland.

MARKIEZEN NEDERLAND HEEFT GEWORSTELD MET LEVERTIJDEN

Het is het algemene beeld in de hele zonweringbranche: 2020 was een explosief druk jaar, 2021 ging daar nog eens ‘dik’ overheen. Ook bij Markiezen Nederland moesten alle zeilen worden bijgezet. “In 2020 en 2021 hebben we twee keer een grote boost in de omzet beleefd”, vertelt Johan Hol. “Soms was het even spannend, omdat de levertijden van grondstoffen opliepen.” 

Terwijl de verkopen toenamen, werd het voor Markiezen Nederland bijvoorbeeld moeilijker om het benodigde aluminium op tijd binnen te krijgen. Ook meerdere doekmerken en andere toeleveranciers hadden moeite met leveren, constateert Hol. “Maar door onze inkoop slim te spreiden en zelf te confectioneren hebben we het gered en hebben we 99% van de orders op tijd kunnen uitleveren.” 

Een ronde markies, uiteraard voorzien van een ronde kap.

Moderne architectuur vraagt ook om markiezen

Markiezen zijn en blijven populair en niet alleen in combinatie met traditionele architectuurstijlen. Bij Markiezen Nederland zien ze als duidelijke trend dat markiezen steeds vaker met moderne architectuur gecombineerd worden. “Een echte volumemaker”, zegt Aart van den Berg. “De aluminium markies wint overal aan populariteit. Onder andere het onderhoudsvrije karakter spreekt de consument aan. We hebben een CNC-machine aangeschaft voor de nabewerking van de gegolfde aluminium zijkap. De machine verdient zichzelf gemakkelijk terug, want hij wordt steeds vaker gebruikt. Zo produceren we heel rendabel met 100% controle over de kwaliteit.” 

Straks ook het coatingproces in eigen beheer

Markiezen Nederland probeert zoveel mogelijk rust in het productieproces te brengen. “Dat vraagt om investeren vooraf”, licht Hol toe. “Zo gaan we in januari een eigen moffelstraat in gebruik nemen. Dan kunnen we de rustige wintermaanden gebruiken om onderdelen vooruit te produceren en relaxed het nieuwe seizoen ingaan.” 

De markies mag in zonweringtermen dan een klassieker zijn, toch is deze schaduwmaker volgens Aart van den Berg geëvolueerd tot een volledig eigentijds product. “Dat zie je terug in de toegepaste materialen, zoals in een kleur naar wens gemoffelde aluminium frames, klassiek ogende, volledig in aluminium uitgevoerde kappen, technisch volmaakte doeken, motorbediening, afstandsbediening en zelfs accumotoren met zonnepanelen. Wie had dat tien jaar geleden gedacht. De markies is dus niet meer traditioneel, maar een hip product geworden!” 

Omdat het product goed verkoopt en de vraag ernaar stijgt, krijgen dealers van Markiezen Nederland alle ondersteuning die ze nodig hebben. “We leiden verkopers en monteurs op, we begeleiden onze dealers en zijn bovenal transparant in onze manier van werken”, licht Johan Hol toe. “Dat wordt gewaardeerd en iedereen vaart daar wel bij. Markiezen verkopen is meerwaarde bieden en het geeft veel voldoening.” 

Een markies met accumotor en zonnepaneel.

Meer ruimte, meer efficiëntie

Met 300 m2 verdiepingsvloer erbij heeft Markiezen Nederland meer productieruimte gecreëerd. “We werken nu bijna volledig op twee verdiepingen; als het zo doorgaat, groeien we uit onze jas”, zegt Hol tot besluit. “We kijken al voorzichtig naar het pand van de buurman. In ieder geval komt er in februari 2022 een vrachtwagen bij, om de logistiek op hetzelfde peil te houden als de productie…”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details