Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex®: ‘Zeventig jaar innovatie in raamdecoratie’

Luxaflex®: ‘Zeventig jaar innovatie in raamdecoratie’

Dat betekent een jaar vol acties, verrassingen én een terugblik op de geschiedenis van Luxaflex®, een merk dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse interieurs. 

Zeventig jaar innovatie

Het merk Luxaflex® is in 1951 ontstaan en heeft de horizontale aluminium jaloezie in Nederland geïntroduceerd. “Dankzij het uitstekende ontwerp en praktische functionaliteit werd ‘de Luxaflex®’ in korte tijd een zeer gewilde raambekleding”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland. 

Luxaflex® Verticale Jaloezieën.

Tot op de dag van vandaag, gaat Luxaflex® door met het vernieuwen en uitbreiden van zijn productportfolio, waarbij textiel een steeds belangrijkere rol speelt. De duurzame Duette® Shades, de exclusieve Silhouette® Shades en het gamma (vouw)gordijnen horen inmiddels net zo bij Luxaflex® als de horizontale jaloezieën waar het allemaal mee begonnen is. 

Luxaflex® Outdoor

Naast binnenzonwering en raamdecoratie horen ook de producten van Luxaflex® Outdoor bij het merk. “Die worden in Eindhoven gemaakt, op een locatie waar men al ruim zestig jaar ervaring heeft met het maken van mooie, innovatieve en hoogwaardige buitenzonweringen”, vertelt Silvia Jagtenberg. “Dat draagt bij aan de rijke historie van het merk Luxaflex®.” 

Een duurzame toekomst

“De komende jaren kan de buitenwacht nog meer nieuws en innovaties van Luxaflex® verwachten”, vervolgt Silvia Jagtenberg, “vooral op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en het slim gebruiken van grondstoffen. Het door Luxaflex® gebruikte aluminium bestaat voor ten minste uit 95% gerecycled basismateriaal en heeft een Cradle to Cradle Bronze certificaat. In de nieuwe collecties textielproducten hebben steeds meer stoffen een Ökotex certificatie en met Sea-Tex™ biedt Luxaflex® een stof aan die van gerecycled oceaanplastic gemaakt is. In de komende collectie verticale jaloezieën, staan deze ‘groene’ stoffen centraal.” 

Ook bamboe is een grondstof die meer en meer in de Luxaflex® collecties terug gaat komen. “Bamboe is een grassoort die na het oogsten blijft groeien, een sterke vezel met een houtstructuur oplevert en daardoor een zeer duurzame vervanging is voor hardhout of bijvoorbeeld katoen”, licht Silvia Jagtenberg toe. “In onze collectie Houten Jaloezieën zijn bamboe lamellen beschikbaar. De bamboe is afkomstig van speciale plantages met een minimale voetafdruk. In de collectie Duette® Shades zijn stoffen opgenomen waarin 25% bamboevezel is verwerkt. Een trend, want in de komende collecties wordt meer en meer ingezet op circulariteit.”

Luxaflex® vernieuwt collectie Verticale Jaloezieën

‘Nieuwe, stijlvolle stoffen voor sfeervolle ambiance en verbeterde akoestiek’

Met verticale jaloezieën kunnen schitteringen aanzienlijk worden verminderd en is het mogelijk om de privacy en lichtinval in huis te optimaliseren. De collectie Verticale Jaloezieën van Luxaflex® is uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins. Als er wordt gekozen voor stoffen lamellen kan deze raamdecoratie ook worden geleverd met de slimme PowerView® Automation bediening. 

Nieuwe technieken, nieuwe ambiance

“Met de lancering van een geheel nieuwe en eigentijdse reeks Verticale Jaloezieën heeft Luxaflex® deze klassieker opnieuw uitgevonden”, constateert Maartje Knipscheer, projectcoördinator Collections, Concept & Styling bij Luxaflex®. “Nieuwe kunststof lamellen, Cradle to Cradle stoffen en aluminium lamellen die voor 98% uit hergebruikt materiaal bestaan, zorgen samen voor een frisse en duurzame boost van deze collectie. Daarnaast heeft een aantal van deze aluminium lamellen de Pure Sense afwerking, die zich kenmerkt door een unieke verftechnologie. De lamellen zijn dan mat gelakt met een zachte coating. Ze zijn verkrijgbaar in moderne pasteltinten.” 

Maximaal en onbelemmerd uitzicht

“Deze stijlvolle en praktische raambekleding neemt in volledig geopende staat weinig ruimte in beslag”, vervolgt Maartje Knipscheer. “Hierdoor kunnen eindgebruikers maximaal genieten van een onbelemmerd uitzicht en vrije doorloop, met name bij grotere ramen zoals schuifpuien en glasgevels. Lichtinval en privacy kunnen geoptimaliseerd worden, doordat de lamellen in kleine stappen versteld kunnen worden.” 

Duurzame stoffen voor verbeterde akoestiek

Luxaflex® ontwikkelt zijn collecties voortdurend verder om steeds beter alledaagse interieuroplossingen te kunnen aanbieden. “De nieuwe, stijlvolle stoffen Riff en Sedna zijn de laatste innovatie”, vertelt Maartje Knipscheer. “Ze zijn speciaal ontworpen om de akoestiek in huis te verbeteren door omgevingsgeluiden en galm te absorberen. Daarnaast helpen verticale jaloezieën om warmte en licht in huis te reguleren, waardoor ze een energie-efficiënte en duurzame vorm van binnenzonwering zijn. De collectie stoffen die in de verticale jaloezieën worden verwerkt, voldoet aan de hoogste internationale normen voor duurzaamheid en verantwoord materiaalgebruik en een aantal stoffen zijn Cradle to Cradle, GreenGuard of OEKO-TEX® gecertificeerd.” 

Slimme bedieningen voor een smart home

“Voor iedere soort raampartij biedt Luxaflex® stijlvolle en innovatie bedieningsopties aan, zoals het slimme bedieningssysteem PowerView® Automation”, vult Silvia Jagtenberg aan. “Hiermee kunnen jaloezieën vanaf een smartphone, Pebble® Remote of via een stemassistent worden bediend. Ook kunnen ze automatisch getuimeld en open- of dichtgeschoven worden op elk gewenst moment en vanaf elke plek, zelfs als de gebruikers niet thuis zijn. Dit systeem is toepasbaar bij alle stoffen lamellen uit deze collectie.” 

Jaloezieën voor ieder soort raam

“Een groot voordeel van verticale jaloezieën is dat ze erg geschikt zijn voor ramen met een speciale vorm”, besluit Maartje Knipscheer. “Ze passen op vrijwel elke vorm of maat raam, met name op heel hoge of brede ramen. De rails kunnen ook schuin worden geplaatst, zodat de verticale jaloezieën ook geschikt zijn voor schuine ramen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details