Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rolluiken

‘Luxaflex® Outdoor rolluiken zijn tijdloos functioneel’

outd_0058_rolluik_montage

29 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een van de vaste pijlers van het Luxaflex® Outdoor programma is de collectie rolluiken. “Ze weren niet alleen de zon in de zomer en de koude in de winter, maar kunnen ook worden ingezet om ongewenste bezoekers tegen te gehouden”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

“Omdat het voorbouw kastsysteem van het rolluik tegen de muur of tegen het kozijn wordt geplaatst, ontstaat als het rolluik is neergelaten toestand een afgesloten holle ruimte met stilstaande lucht. Hierdoor vindt er nagenoeg geen warmteoverdracht plaats en wordt de warmte-isolatie van een huis of gebouw duidelijk verbeterd, waardoor in koude seizoenen op stookkosten en in de warme seizoenen op koeling wordt bespaard. Bij volledig gesloten rolluiken wordt verder de geluidsoverdracht dusdanig gereduceerd, dat dit bijdraagt aan comfortabeler wonen en efficiënter werken.”

“Ieder Luxaflex® “rolluik wordt natuurlijk op maat gemaakt, op basis van de unieke specificatie van een raam”, besluit Silvia Jagtenberg. “Voor vrijwel elke situatie is dan ook een – letterlijk en figuurlijk – passende oplossing te vinden!”

Luxaflex geeft de volgende karakterisering van de rolluiken uit de Luxaflex® Outdoor collectie:

• LO38 – De LO 38 is een compact maar degelijk rolluik, dat door de windweerstandsklasse 4 (Europese norm) ook in gebieden met een hoge windbelasting (polders, verdiepingen) een veilige oplossing biedt bij een elementbreedte tot 2,6 m. Er is keuze uit vijftien standaard lamel- en veertien standaard omkastingskleuren.

• LO55 – De LO 55 Rolluiken zijn uitermate geschikt voor grotere overspanningen en hoogtes. Dit type is ook te gebruiken als roldeur voor bijvoorbeeld garages, etalages of toegangspuien van winkels en horeca. Met de afrolbeveiliging (optioneel, bij gebruik als loopdeurafsluiting verplicht) biedt dit rolluik naast een goede afsluiting van het pand ook de nodige veiligheid voor de gebruiker. De windbelastingswaarde – windweerstandsklasse 5 voor elementbreedten tot 2,7 m – is zelfs nog een stukje hoger dan bij het LO 38 Rolluik. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details