Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
LUXAFLEX® IS VAN ALLE  MARKTEN THUIS!

LUXAFLEX® IS VAN ALLE MARKTEN THUIS!

SHUTTERS NIEUW IN ASSORTIMENT

Wanneer je Luxaflex® – met hoofdletter – in Word intikt, protesteert de spellingcontrole: het moet met een kleine letter. De merknaam van de aluminium jaloezie voor binnen is zo ingeburgerd dat het een zelfstandig naamwoord is geworden. Zoals iedereen overigens al lang weet, is Luxaflex®® (met ®, want het is een gedeponeerd handelsmerk) inmiddels véél meer dan alleen luxaflex. Een ruim assortiment binnenzonwering, een dito assortiment buitenzonwering, terrasoverkappingen, geautomatiseerde bediening… Toch was er nog iets wat ontbrak: shutters. Maar nu niet meer!

Luxaflex®® zou Luxaflex®® niet zijn als de introductie niet grondig was aangepakt. “Normaal introduceren we onze collecties en onze dealers gaan er dan mee aan de slag”, licht marketingmanager Jaap-Jene Langevoord van Luxaflex® Nederland toe. “Een beetje zwart-wit gesteld natuurlijk, maar nu hebben we het in ieder geval heel anders gedaan. We hebben een selecte groep dealers namelijk heel nadrukkelijk bij de introductie van shutters in ons leveringsprogramma betrokken. We wilden niet alleen rekening houden met de Nederlandse smaak voor wat betreft kleuren en afwerking, maar hebben de dealers bewust om een grotere inbreng gevraagd: missen we iets in onze collectie, moet er iets bij of misschien iets af om ze helemaal perfect te maken?”

Luxaflex®® heeft lang gezocht naar een bedrijf dat de shutters voor de Nederlandse markt zou kunnen leveren. “Want het product moet natuurlijk wel aan de Luxaflex®® eisen voldoen”, benadrukt Langevoord. “In de eerste plaats natuurlijk kwalitatief, maar een leverancier moet ook de volumes kunnen leveren die wij nodig hebben.” De keuze is uiteindelijk gevallen op een Engelse leverancier waar Luxaflex®® in het Verenigd Koninkrijk al langer mee samenwerkte. “We hebben intensief met hen gebrainstormd, want er zijn wel degelijk verschillen tussen de Engelse en de Nederlandse smaak. Voor Nederland moet het allemaal wat strakker dan voor de Britse consument. De leverancier is daar gelukkig in mee kunnen gaan.”

Marketingmanager Jaap-Jene Langevoord en productmanager voor shutters Manon Boom van Luxaflex® Nederland.

 

Dat Luxaflex® Nederland de introductie van shutters in het leveringsprogramma serieus aanpakt, wordt bewezen door het feit dat productmanager Manon Boom de enige productmanager is die maar één product doet. Dat heeft er mede mee te maken dat shutters in vergelijking met andere vormen van raamdecoratie en binnenzonwering nogal complex zijn. “Het inmeten en monteren van shutters luistert nauw en dealers en zonweringmonteurs moeten daarom goed worden opgeleid”, aldus Manon Boom. “We hebben ook zelf stevig moeten bijscholen. Technisch, om de techniek van de shutters helemaal onder de knie te krijgen, maar ook in organisatorische zin, om de levering van het product en onderdelen op het niveau te krijgen wat bij ons past en wat onze dealers van ons verwachten.”

Luxaflex®® is begonnen met dertig geselecteerde dealers die de shutters als eerste in hun assortiment hebben opgenomen. Successievelijk volgen dan de Gallery dealers en andere geïnteresseerde dealers. “De verwachting is dat er voldoende belangstelling zal zijn omdat de shuttermarkt in Nederland groeit, maar uiteindelijk is de keuze uiteraard aan de dealer”, aldus Jaap-Jene Langevoord. “Een dealer zonder ervaring zal uitgebreid worden getraind door Luxaflex®® om dit product goed in te kunnen meten en te monteren. Daar moet een dealer zelf ook voor honderd procent achter staan. Wij willen uiteraard graag dat de productgroep shutters groeit, maar wel tot ieders tevredenheid. Dus niet alleen van onze eindklanten, maar zeker ook van onze dealers!”

Luxaflex®® biedt zijn shutters in drie kwaliteiten aan, te weten hout, mdf en kunststof, elk met hun eigen voordelen. De verschillende collecties hebben de namen Supreme, Essentials en Elements gekregen.

Volledig uit kunststof gemaakt Elements shutters zijn heel geschikt voor vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers.

 

Supreme shutters

De Supreme shutters in hout worden gemaakt uit de houtsoorten Abachi en Paulownia. υ
Gelakte shutters worden van Abachi hout gemaakt (23 lakkleuren; RAL kleuren op bestelling), shutters in beitskleuren van Paulownia (22 beitskleuren). Al het hout heeft een drogingsproces van zes maanden ondergaan en het wordt allemaal kwartiers gezaagd. Daardoor garandeert Luxaflex®® kwalitatief hoogwaardige shutters met stabiele lamellen.

Versterkte pen-gatverbindingen zorgen ervoor dat het hout kan werken. Versterkte zijstijlen zorgen voor extra stabiliteit.  

Andere eigenschappen van de Supreme shutters:

Verborgen scharnieren of opdekscharnieren.

Zes laklagen met uv-bestendige coating.

Ook leverbaar voor schuine en ronde raamvormen.

Supreme Shutters bieden in de collectie van Luxaflex®® het grootste aantal toepassingsmogelijkheden en varianten.

Shutters in een stemmige blauwe kleur met tuimelstangen aan de zijkant.

 

Essentials shutters

De Essentials shutters worden gemaakt uit MDF. De lagere prijs is de belangrijkste reden om voor MDF te kiezen. Verder doet Luxaflex®® met deze shutters geen concessies aan kwaliteit. Net als de houten shutters worden ze met versterkte pen-gatverbindingen gemaakt, zodat het materiaal kan werken en hebben ze ook de versterkte zijstijlen. Omdat MDF zwaarder is dan hout, zijn de maximale afmetingen kleiner. De Essentials shutters zijn leverbaar in negen lakkleuren.

Andere eigenschappen van de Essentials shutters:

Opdekscharnieren.

Zes laklagen met uv-bestendige coating.

Shutters met tuimelstangen in het midden.

 

Elements shutters

Elements shutters worden volledig uit kunststof gemaakt. Ze zijn spatwaterproof en daardoor uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. De Elements shutters zijn leverbaar in 23 lakkleuren.

Andere eigenschappen van de Elements shutters:

Verborgen of opdekscharnieren.

Zes laklagen met uv-bestendige coating.

Ook leverbaar voor schuine en ronde raamvormen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details